Članek
ČAS JE ZA POŠTENE IN POGUMNE SODNIKE !

Društvo DavkoPlacevalciSeNeDamo za ustavnega sodnika predsedniku države predlaga g. Zvjezdana Radonjića. Sodnika, ki ga odlikujeta razum in pogum. Ne dovolimo, da prevladajo (OR) oprezne riti.

Objavljeno Aug 23, 2020

ČAS JE ZA POŠTENE  IN POGUMNE SODNIKE !!! 

Društvo DavkoPlacevalciSeNeDamo za ustavnega sodnika predsedniku države predlaga g. Zvjezdana Radonjića. Sodnika, ki ga odlikujeta razum in pogum. Ne dovolimo, da prevladajo (OR) oprezne riti. Strokovnost, poštenost in pogum so njegove odlike. Njegov  suspenz pa  je  sramota za SLO sodstvo ! Je poizkus ponižanja ki ne bo uspešen.

Naj ga složno podpre KOALICIJA in vsi v Sloveniji,  ki jim je kaj do pravice in resnice. Za izhod iz sodne DŽUNGLE rabimo pogumne in razsodne ljudi. Na sodniku stoji in pade sodstvo. Zato je potrebno:

1.    dosledno izvajanje zakona o sodniški službi, 8 člena. ki govori o tem da sodnik, ki krši človekove pravice izgubi licenco za sodniško službo. 

2.    Vsi sodniki morajo opraviti Evropski pravosodni izpit - E P I. Brez tega sodniki niso kvalificirani za sodniško službo, kajti SLO je del EU prava in v SLO pravo so vključene številne EU direktive.  Mnogi sodniki pa sodijo kot, da ne poznajo pravne abecede.

3.    Sodnikom, ki v 2 letih ne bi absolvirali EU prava, človekovih pravic ter mednarodnih konvencij, ni mesta  med delivci pravice.

Niso vsi taki, dobre sodnike je treba nagraditi, pokvarjene in strahopetne pa je treba sankcionirati. Dokler to ne bo urejeno nismo država ! 

Ljudje, ki nam pridigajo o postopkovni pravičnosti, so sami največji kršitelji. Vladna koalicija je v stanju te zadeve sanirati in postaviti na pravo mesto. Zato naj ne odlaša s tem kar bi morali predhodniki storiti že pred 20 ali 30 leti.

Ljubljana 23.08.2020                                   Vili Kovačič, državljan K.