Članek
DIGITALIZACIJA SODNIH DVORAN IN KONEC MAFIJSKEGA SODSTVA !

Zaupanje je krasno, a nadzor je 1000 krat boljši !

Objavljeno Nov 21, 2021

DIGITALIZACIJA SODNIH DVORAN IN KONEC MAFIJSKEGA SODSTVA !

Zaupanje je  krasno, a nadzor je 1000 krat boljši , prisotnost javnosti v sodnih dvoranah še posebej!  Žal se zato nihče ne zmeni. Sedanja oblast ima edinstveno priložnost, da to enkrat za vselej spremeni !

Zakaj se sodna veja oblasti, ki jo poosebljata predsednika vrhovnega in Upravnega sodišča Damjan Florjančič in Jasna Šegan in ki še vedno živi v svojem mehurčku nedotakljivosti, tako krčevito upira digitalizaciji ? Gre za povezavo sodnih dvoran z občinstvom – ljudstvom v imenu katerega se izrekajo sodbe. Polemika z vrhovnim sodiščem  s predsednikom  Damjanom Florjančičem ni dala  nobenega rezultata. Razgalila pa je strah, da sodniki dobijo svoj vidni obraz, da postane njihovo ravnanje ljudem razpoznavno na ulici in  bo skratka njihovo ravnanje vidno, s čemer ne bodo  več nedotakljivi in nikoli več nezamenljivi. Tisti ki sodijo pošteno pa bodo nagrajeni in ne kaznovani, tako kot hočej sodno preganjati in kaznovati Zvjezdana Radonjića, zaradi poštenega sojenja dr. Milku Noviču. In to vse pod krinko razžalitve sodišča.

Zdaj se sojenje proti njemu seli na sodišče v Celju, ker se sodna oblast boji zbiranja ljudi v Ljubljani, kjer bi zagotovo pred sodiščem protestiralo precej več ljudi, kot jih bo v Celju.  Z digitalizacijo pa lokacija sojenja ni več pomembna. Sodno obravnavo bomo lahko spremljali od doma.   

Tudi seje volilnih komisij po končanih volitvah morajo postati javne, javnosti dostopne. Potem se ne bo nikoli več zgodilo kot je bilo to leta 2011, ko je Dušan Vučko na presenečenje vseh, zaradi izginotja glasovnic v Tžiču, v celi Sloveniji za 1 uro ustavil preštevanje glasov in objavo volilnih rezultatov. Takrat se ni zgodila noč dolgih nožev, ampak se je zgodila NOČ DOLGIH PRSTOV, ko so v eni uri »pretočili« glasovnice po svoji meri tako, da je  na koncu zmagala Pozitivna Slovenija Zorana Jankovića ! To se ne sme nikoli več zgoditi.

Tudi v sedanjem sodnem sporu zaradi izida  lokalnih volitev v Ljubljani in Mengšu 2018  se sodna oblast krčevito brani občinstva. Dodeljuje mu 6 sedežev v glavni in 8 sedežev v pomožni dvorani.Na to ne smemo in ne moremo pristati. Zato je audio video povezava odlična rešitev, večini dostopna iz domačega naslanjača.  

Pozivam vse poslanske skupine, da podprejo zakon, ki bo obvezoval vsa sodišča, da  najkasneje v 3 mesecih vzpostavijo avdio  vizualno komunikacijo sodnih dvoran z zainteresirano javnostjo. Za to ni prav nobenih tehničnih in materialnih ovir. Ob tem ko poteka pouk na daljavo in celo zdravljenje na daljavo, je povsem infantilno vztrajanje Vrhovnega sodišča pri zaprtosti sodnih dvoran.  

DIGITALIZACIJA SODNIH DVORAN POMENI KONEC MAFIJSKEGA SODSTVA. Skrajni čas je, da Državni zbor  čimprej to uredi z zakonom, vsekakor pa še v tem mandatu.  Lokalne volitve pa omeji na slovenske državljane. Kajti poleg totalne uzurpacije glasila Ljubljana za privatne interese sedanjega ljubljanskega župana  se je novembra 2018 zgodil največji zdrs demokracije, to je UVOZ VOLIVCEV. Zgodil se je brez vsakršnega nadzora javnosti. Demokracije ni brez demokratičnega nadzora DEMOS-a. Zaupanje je krasno, a nadzor javnosti je 1000 krat boljša zadeva.

Ljubljana 21.11.2021                      Vili Kovačič, državljan K.