Članek
Pametno kmetijstvo - prizadevanja Japonske - dogodek ON LINE
Objavljeno Mar 03, 2022

Spoštovani,

vljudno vas vabimo na naš tradicionalni dogodek Družba 5.0 / Society 5.0, ki se bo tokrat osredotočil na pametno kmetijstvo.


Dogodek pripravljamo Veleposlaništvo Japonske v Sloveniji, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Republike Slovenije, Slovensko-japonski poslovni svet in AV Living Lab.

Pridružite se nam 17. marca prek spleta!

Izvedite več o japonskih prizadevanjih za trajnostno družbo s pomočjo pametnega kmetijstva in praks preciznega kmetovanja.

Kdaj: v četrtek, 17. marca 2022, 9.00 – 10.45 (CET)
Kje: na spletu
Prijava in program: society2022.avll.si


Dogodek bo potekal v angleščini.

Japonska s pametnim kmetijstvom do trajnostne družbe

Spoznajte ključne izzive, s katerimi se sooča kmetijstvo na Japonskem, in kako pri spopadanju s temi izzivi pomagajo napredne tehnološke rešitve, vključno z avtomatizacijo in robotizacijo kmetijstva ter s preciznim kmetovanjem. Spoznajte konkretne primere pametnega kmetijstva v praksi in se pridružite razpravi o tej vse pomembnejši in vse bolj globalni temi.

· Seznanite se z glavnimi japonskimi izzivi in rešitvami na področja kmetijstva.
· Odkrijte najboljše prakse v kmetijstvu.


Osrednji govorec prof. dr. Noboru Noguchi, prodekan in profesor na Raziskovalni fakulteti za kmetijstvo Univerze Hokkaido, je ugleden japonski strokovnjak na področju kmetijske znanosti in eden vodilnih svetovnih izvedencev za robotsko kmetijstvo. Prav tako predseduje Japonskemu združenju za kmetijski inženiring, je član Znanstvenega sveta Japonske, deluje kot gostujoči predavatelj na več tujih univerzah in je prejemnik več strokovnih nagrad.

#pametnokmetijstvo #society5.0 #japonska #univerzahokkaido #visokasolagrm #grmnovomesto #Novomesto #aktualno #Trebnje #Črnomelj #DolenjskeToplice #Kočevje #Kostel #LoškiPotok #Metlika #Mirna #MirnaPeč #MokronogTrebelno #Osilnica #Ribnica #Semič #Sodražica #Straža #Šentjernej #Šentrupert #Škocjan #ŠmarješkeToplice #Žužemberk