Članek
Omizje: Organiziranost in povezovanje v kmetijstvu za večjo samooskrbo s hran
Objavljeno Apr 11, 2019

Vabimo vas na omizje “Organiziranost in povezovanje v kmetijstvu za večjo samooskrbo s hrano”, ki bo potekalo v okviru omizij “Skupna kmetijska politika EU 2021-2027: Izzivi v kmetijstvu v Sloveniji – kakšno naj bo slovensko kmetijstvo leta 2030?”.

Omizje bo potekalo v petek, 12. aprila 2019, med 11.30 in 14.00 uro na zavodu Grm Novo mesto - centru biotehnike in turizma (Sevno 13, 8000 Novo mesto).

Gre za pomemben dogodek na temo priprave novega PROGRAMA RAZVOJA PODEŽELJA za obdobje 2021 - 2027, ki bo bistveno vplival na razvoj kmetijstva, živilstva, gozdarstva, varstva narave in podeželja v najširšem smislu. Gre za javno razpravo, v okviru katere se pričakujejo tudi vaši konkretni predlogi.

Program razvoja podeželja (PRP) predvideva številne novosti, kot je podpora digitalizaciji v kmetijstvu (predvsem nakup najsodobnejših digitaliziranih "pametnih" kmetijskih strojev in opreme), podpora ohranitvenemu kmetijstvu (ki temelji na minimalni obdelavi tal), na krepitev podjetniškega sektorja na podeželju, prenovljenih in bolj učinkovitih ukrepih varstva narave itd. Še posebej pomembno je izpostaviti nov koncept in finančni instrument velikih razsežnosti - PAMETNE VASI.

#Organiziranost #Povezovanje #Samooskrba #SkupnaKmetijskaPolitika #SlovenskoKmetijstvo #ProgramRazvojaPodeželja #DigitalizacijaKmetijstva #OhranitvenoKmetijstvo #PodjetniškiSektor #PametneVasi #Novomesto #aktualno #Trebnje #Črnomelj #DolenjskeToplice #Kočevje #Kostel #LoškiPotok #Metlika #Mirna #MirnaPeč #MokronogTrebelno #Osilnica #Ribnica #Semič #Sodražica #Straža #Šentjernej #Šentrupert #Škocjan #ŠmarješkeToplice #Žužemberk