Članek
Nekateri sodelavci Grma prejeli mednarodne INLPTA certifikate
Objavljeno Jul 19, 2018

V mesecu januarju se je v okviru dnevov Visoke šole za upravljanje podeželja GRM Novo mesto v organizaciji doc. dr. Lee-Marija Colarič-Jakše pričelo izobraževanje o Nevro Lingvističnem Programiranju - NLP, ki so se ga udeležili nekateri zaposleni iz enot Grma Novo mesto – centra biotehnike in turizme ter Visoke šole za upravljanje podeželja GRM Novo mesto. Udeleženci so bili pri izvedbi delavnic aktivno vključeni v učenje skozi individualno in skupinsko delo ter delo v parih, učili pa so se na temelju izkustvenega učenja in povratnih sporočil, ki so jih sprejemali od svojih kolegov in trenerke med procesom usposabljanja.



Izobraževanje je izvajala naša predavateljica doc. dr. Marija Turnšek Mikačič, registrirana NLP trenerka (licence INLPTA, DVNLP, IANLP) in NLP coach (mednarodni program – International Coach Federation – ICF).

NLP je eden izmed najbolj iskanih modelov celovite komunikacije za doseganje osebne in poslovne odličnosti, kot tudi učinkovitega učenja in poučenja. Udeleženci NLP, ki so se izobraževali v tem programu, bodo na podlagi prejetega znanja in preučevanja strokovnega tematskega področja lahko bolj kakovostno in celovito:



- uporabili učinkovite in hitre načine za podkrepitev in spreminjanje svojih miselnih in vedenjskih vzorcev pri soočanju z različnimi izzivi,

- dosegali boljše delovne rezultate z zavedanjem in preseganjem svojih dosedanjih sposobnosti,

- gradili dobre medosebne odnose, ki prinašajo zadovoljstvo in dobro počutje,

- vplivali na sebe in druge, tudi tam, kjer je bilo prej videti nemogoče,

- dosegli jasnost ciljev, večjo samozavest, uspešnost in osebno zadovoljstvo.

Mednarodne INLPTA certifikate sta udeležencem izobraževanja o Nevro Lingvističnem Programiranju podelila NLP trenerka in coach doc. dr. Marija Turnšek Mikačič ter direktor Grma Novo mesto – centra biotehnike in turizma Tone Hrovat, vsem pa je čestital tudi dekan Visoke šole za upravljanje podeželja GRM Novo mesto doc. dr. Jože Podgoršek. Verjamemo, da bodo novo pridobljena znanja učiteljev in predavateljev dodatna pot h kakovosti in odličnosti pri delu z mladimi generacijami na vseh izobraževalnih enotah Grma.



Nekaj foto utrinkov (Foto: Slavica Šterk):

#visokasolagrm #grmnovomesto #INLPTA #Novomesto #aktualno #Trebnje #Črnomelj #DolenjskeToplice #Kočevje #Kostel #LoškiPotok #Metlika #Mirna #MirnaPeč #MokronogTrebelno #Osilnica #Ribnica #Semič #Sodražica #Straža #Šentjernej #Šentrupert #Škocjan #ŠmarješkeToplice #Žužemberk