Članek
Delavnica 3D printanja: Od ideje do produkta
Objavljeno Sep 30, 2015

ENODNEVNA DELAVNICA : 3 X 2 URI, 15 UDELEŽENCEV

OPIS PROGRAMA DELAVNICE
Udeleženci bodo spoznali celoten proces, ki je značilen za razvoj novih produktov. Spoznali bodo tehniko “problem solving”, kjer se išče realen problem in se ga poizkuša rešiti. Naučili se bodo razlikovati resnične oblikovalske probleme od marketinških. Končno idejo se bo nato realiziralo s pomočjo ročne in 3D računalniške skice. Ob tem bodo spoznali načine 3D modeliranja in njihove lastnosti. Da ne bo ideja ostala zgolj na listu, pa bo poskrebel 3D tiskalnik. Udeleženci bodo spoznali tehnike 3D tiska, njene dobre in slabe lastnosti ter se naučili osnovnih veščin za delo s 3D tiskalnikom. Vsak udeleženec prejme tudi “3D” darilo.
Srečanje je razdeljeno na tri dele z vmesnimi odmori in kosilom.

1. del: idejna rešitev za nek (oblikovalski) problem
2. del: 3D modeliranje izbrane rešitve
3. del: 3D tisk

O IZVAJALCU
Aklih so skupina mladih oblikovalcev in inženirjev. Ukvarjajo se s produktnim in spletnim oblikovanjem, vizualnimi komunikacijami in 3D tiskom. Novembra lani so se prvič pojavili na pohištvenem sejmu Ambient Ljubljana in prejeli nagradi Top 5 in Top ideje, pa tudi srebrno priznanje Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine.

TERMIN
sobota / 3. oktober / 9 – 15h
Podjetniški inkubator Podbreznik / Podbreznik 15, 8000 Novo mesto

CENA
V sodelovanju z Razvojnim centrom Novo mesto in Podjetniškim inkubatorjem Podbreznik predstavljamo subvencionirano kotizacijo. Subvencionirana cena velja za udeležence s stalnim naslovom v eni izmed spodnjih občin.
Redna cena : 45 EUR / OSEBO
SUBVENCIONIRANA CENA : 15 EUR / OSEBO*
* Tečaj je izveden v okviru programa Izobraževanje podjetnikov, ki ga vodi Razvojni center Novo mesto d.o.o. v sodelovanju z dolenjskimi občinami Dolenjske Toplice, Novo mesto, Mokronog-Trebelno, Mirna Peč, Mirna, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje in Žužemberk.

PRIJAVA
Prijaviš se lahko tukaj.

MENTOR DELAVNICE
Skupina Aklih : Domen Gregorič, Jan Ravbar

KONTAKT
designon.si@gmail.com ali 040 439 815 (Katja)

#NovoMesto #3DUstvarjanje #OblikovalskiProblem #3DTiskanje #IzobraževanjePodjetnikov #RazvojniCenter #PodjetniškiInkubator #DomenGregorič #JanRavbar #DesignOn #visokasolagrm #Novomesto #aktualno #Trebnje #Črnomelj #DolenjskeToplice #Kočevje #Kostel #LoškiPotok #Metlika #Mirna #MirnaPeč #MokronogTrebelno #Osilnica #Ribnica #Semič #Sodražica #Straža #Šentjernej #Šentrupert #Škocjan #ŠmarješkeToplice #Žužemberk