Članek
Društvo za promocijo podeželja išče udeležence na mladinski izmenjavi
Objavljeno Jul 07, 2015

Društvo za promocijo podeželja išče mlade udeležence (5+1), od 18-30 leta starosti, ki bi jih zanimala udeležba na mednarodni mladinski izmenjavi. 30 mladih iz 5 evropskih držav (Španija, Italija, Ciper, Francija in Slovenija) bo v 10 dneh preizkusilo različne načine sonaravnega življenja na podeželju preko različnih delavnic (prikaz kmečkih opravil in življenja na kmetiji, kreativne delavnice o kulinariki in prehrani na podeželju, obujanje starih običajev in obrti na podeželju).

Z izmenjavo želijo spodbudili ozaveščanje mladih evropskih državljanov o življenju na podeželju nekoč, pomenu prehrambene samooskrbe, odnosu do okolja ter spodbudili spoštovanje do dobrin, ki so nam na voljo danes. Z delavnicami v sklopu izmenjave želijo približati življenje na podeželju mladim in jim omogočiti, da svoje mnenje, stališča in razmišljanja pokažejo skozi različne diskusije in kreativne delavnice.

Nekaj aktivnosti, ki jih načrtujejo:
- delavnica permakulture
- delavnica ročnih opravil (npr. izdelovanje košar ind drugih kmečih pripomočkov)
- delavnica kulinarike
- delavnica plesa in glasbe - folklora
- delavnica življenje na podeželju nekoč in danes (obisk različnih vrst kmetij - eko kmetije, moderne kmetije, ipd)
- ipd.

Več info in prijave: promocija.podezelja@gmail.com.

Profil udeležencev: 18-30 let, mladi z manj prilložnosti in mladi, ki jih zanima tematika.
Nastanitev in prehrana: Krito s stani programa Erasmus+

Datum: 3.8.-13.8.2015, Veliki Kamen, Koprivnica, Krško - Izletniška kmetija Vertovšek
Rok prijav do 20.7.2015 oz. do zapolnitve mest.

#PromocijaPodezelja #MednarodnaIzmenjava #SonaravnoZivljenje #KulinarikaNaPodezelju #SpoznavanjeKultur #Permakultura #KmeckiPripomocki #EkoKmetije #MladinskiDiskurz #Erasmus+ #visokasolagrm #grmnovomesto #Novomesto #aktualno #Trebnje #Črnomelj #DolenjskeToplice #Kočevje #Kostel #LoškiPotok #Metlika #Mirna #MirnaPeč #MokronogTrebelno #Osilnica #Ribnica #Semič #Sodražica #Straža #Šentjernej #Šentrupert #Škocjan #ŠmarješkeToplice #Žužemberk