Članek
Posvetovanje 2014: Kaj bo Univerza v Novem mestu ponudilo gospodarstvu in regiji
Objavljeno Mar 13, 2014

Kdaj: sreda, 26. marec 2014, med 16.00 in 19.00 uro

Kje: banketna dvorana Gostišča na trgu - Hiše kulinarike in turizma na Glavnem trgu 30 v Novem mestu

Sodelujoči: župani, načelniki upravnih enot, gospodarstveniki, dekani visokošolskih zavodov

Povzetek:
Društvo Dolenjska akademska pobuda že več kot dvajset let vlaga napore, dobro voljo in entuziazem v svoja načrtovanja in prizadevanja za ustanovitev Univerze v Novem mestu, ki bi s svojim delovanjem pokrivala celotno jugovzhodno regijo, t.j. Belo krajino, Dolenjsko, Kočevsko-Ribniško in Posavje. Od leta 2011 sodi v ta okvir tudi organizacija letnih posvetovanj, kjer je osrednja tema umeščanje univerze v jugovzhodno regijo.

Kljub različnim poudarkom na posameznih posvetovanjih, je bila vedno prisotna zamisel, da mora biti razvoj Univerze v Novem mestu tesno povezan s potrebami regionalnega gospodarstva. V tej smeri smo razvili tudi idejo za letošnje posvetovanje, ki bo potekalo pod naslovom Kaj bo Univerza v Novem mestu ponudila gospodarstvu in regiji.

Za osvetlitev te zamisli iz različnih perspektiv – univerze in gospodarstva – smo na posvet povabili strokovnjake iz akademskega prostora in gospodarstva, in sicer mag. Majdo Androjna, direktorico slovenskega oddelka Duropack (Brestanica, Logatec), dr. Japca Jakopina, ustanovitelja podjetja Seaway, in prof. dr. Vojteha Leskovška iz Inštituta za kovinske materiale in tehnologije. Po uvodnih predstavitvah bo sledila razprava.

Organizatorji:
Dolenjska akademska pobuda

#UniverzavNovemmestu #visokasolagrm #grmnovomesto #Posvet #Novomesto #aktualno #Trebnje #Črnomelj #DolenjskeToplice #Kočevje #Kostel #LoškiPotok #Metlika #Mirna #MirnaPeč #MokronogTrebelno #Osilnica #Ribnica #Semič #Sodražica #Straža #Šentjernej #Šentrupert #Škocjan #ŠmarješkeToplice #Žužemberk