Članek
Jesenska študentska krvodajalska akcija »ČASTIM POL LITRA«

Jesenska študentska krvodajalska akcija »ČASTIM POL LITRA«

Objavljeno Oct 04, 2023

VŠ Grm Novo mesto, skupaj z OZRK Novo mesto in Društvom novomeških študentov, vabi na jesensko študentsko krvodajalsko akcijo »ČASTIM POL LITRA«, in sicer:

v ponedeljek (9. oktobra 2023), torek (10. oktobra 2023) in četrtek (12. oktobra 2023), od 7.00 do 11.00, v Splošni bolnišnici Novo mesto, na Oddelku za transfuzijsko dejavnost.

Za več informacij pokličite na Center za transfuzijsko dejavnost Novo mesto na tel. št. 01 54 38 340 in se dogovorite za termin odvzema.

Pred odvzemom krvi boste zdravniško pregledani. Ne bodite tešči, vendar ne zajtrkujte nič mastnega, tudi ne mleka ali mlečne kave. Zajtrkujete lahko čaj, črno kavo, kruh, marmelado, sadje in podobno. Po odvzemu krvi vas bomo postregli s prigrizkom.

Vabljeni ste vsi, ki lahko darujete kri in se počutite zdravi, ste stari 18 let in več in v zadnjem času (ženske 4 mesece, moški 3 mesece) niste darovali krvi.

Novice Zavoda za transfuzijsko medicino lahko spremljate na spletni strani www.ztm.si. V mesecu oktobru 2023 pa lahko kri darujete tudi v naslednjih krajih https://www.rks.si/sl/Krvodajalske_akcije/.

Za sprejem je potreben osebni dokument s fotografijo.

#Novomesto #aktualno #Trebnje #Črnomelj #DolenjskeToplice #Kočevje #Kostel #LoškiPotok #Metlika #Mirna #MirnaPeč #MokronogTrebelno #Osilnica #Ribnica #Semič #Sodražica #Straža #Šentjernej #Šentrupert #Škocjan #ŠmarješkeToplice #Žužemberk