Članek
Aktivnosti za ustanovitev javne univerze v jugovzhodni Sloveniji

Aktivnosti za ustanovitev javne univerze v jugovzhodni Sloveniji

Objavljeno Dec 06, 2023

V torek, 5. decembra 2023, smo visokošolski zavodi in ustanove jugovzhodne Slovenije podpisali izjavo v podporo pobudi in prizadevanju Krke, tovarne zdravil, d. d., Novo mesto in regijskega gospodarstva za ustanovitev enotne javne univerze v Novem mestu, ki bi združila in povezala v skupno ustanovo vse v regiji delujoče visokošolske zavode ter znanstveno raziskovalne ustanove. Podpisniki te izjave smo: Univerza v Novem mestu, Fakulteta za ekonomijo in informatiko, Fakulteta za strojništvo, Fakulteta za poslovne in upravne vede, Fakulteta za zdravstvene vede, Fakulteta za organizacijske študije v Novem mestu, Fakulteta za industrijski inženiring Novo mesto, Fakulteta za informacijske študije Novo mesto, Rudolfovo – Znanstveno in tehnološko središče Novo mesto ter Visoka šola za upravljanje podeželja Grm Novo mesto. Vsi ugotavljamo, da se je v minulih letih v statistični regiji jugovzhodna Slovenija v Novem mestu oblikoval kakovosten visokošolski prostor z raznolikimi programskimi in organizacijskimi vsebinami ter oblikami.

Nadaljnjo kakovostno rast, medsebojno povezovanje in sodelovanje visokošolskih zavodov na pedagoškem in znanstveno - raziskovalnem področju omogočajo dobri programski, kadrovski in organizacijski potenciali, ki bi jih še posebej okrepila in zagotovila združitev vseh visokošolskih zavodov v regiji v javno univerzo. Vsled temu je delovna skupina pripravila tudi elaborat »MOŽNOSTI RAZVOJA VISOKOŠOLSKEGA IN RAZISKOVALNEGA PROSTORA JUGOVZHODNE SLOVENIJE Z OBLIKOVANJEM JAVNE UNIVERZE«, pri čemer je sodelovala ter v imenu Visoke šole za upravljanje podeželja Grm Novo mesto izjavo podpisala tudi dekanja izr. prof. dr. Lea-Marija Colarič-Jakše.

#Novomesto #aktualno #Trebnje #Črnomelj #DolenjskeToplice #Kočevje #Kostel #LoškiPotok #Metlika #Mirna #MirnaPeč #MokronogTrebelno #Osilnica #Ribnica #Semič #Sodražica #Straža #Šentjernej #Šentrupert #Škocjan #ŠmarješkeToplice #Žužemberk