Članek
Vabilo na preventivni pregled - 16. 1. 2024

Preventivno zdravstveno varstvo študentov

Objavljeno Jan 08, 2024

Skladno s Pravilnikom za izvajanje preventivnega zdravstvenega varstva na primarni ravni skupaj z Zdravstvenim domom Novo mesto organiziramo preventivni pregled študentov, ki se izvaja v skladu s Programom preventivnega zdravstvenega varstva za otroke in mladostnike – Program ZDAJ – Zdravje danes za jutri.

Preventivni pregled študentov bo za študente 1. in 3. letnika potekal v torek, 16. 1. 2024, s pričetkom ob 7.00. Študenti se zberete pred glavnim vhodom v Zdravstveni dom Novo mesto (Kandijska cesta 4, Novo mesto), kjer vas bo sprejela diplomirana medicinska sestra šolskega dispanzerja. Več navodila najdete tukaj.

Pravica otroka in mladostnika do preventivnega zdravstvenega varstva je ena od najbolj temeljnih pravic vsakega otroka in mladostnika. Namen Programa ZDAJ je:
- varovanje in krepitev zdravja otrok, mladostnikov in študentov,
- aktivno spremljanje zdravja otrok, mladostnikov in študentov,
- zmanjšanje umrljivosti, obolevnosti in invalidnosti zaradi bolezni, motenj, posledic prirojenih in pridobljenih nepravilnosti, poškodb, zastrupitev in
- povezovanje izvajalcev Programa ZDAJ.

#Novomesto #aktualno #Trebnje #Črnomelj #DolenjskeToplice #Kočevje #Kostel #LoškiPotok #Metlika #Mirna #MirnaPeč #MokronogTrebelno #Osilnica #Ribnica #Semič #Sodražica #Straža #Šentjernej #Šentrupert #Škocjan #ŠmarješkeToplice #Žužemberk