UGRABILI SO NAM DRŽAVO TUDI NJEN KULTURNI DEL

Objavil/a vladislav stres, dne 2015-08-01 ob 14:31:06

Tu lahko izpolnite spodnjo anketo KLIK

Klientela nam vlada tudi preko kadrovanja tistih, ki nas preko javnih medijev smejo nagovoriti.

Četudi zakrito za splošnim provociranjem in flancanjem Vojnović dejansko neti nacionalno nestrpnost.

Ne Goran Vojnović je dober pisatelj, ki onemogoča tabuje, ljudje so zaradi njega strpnejši.

Ne vem

http://www.rtvslo.si/_up/photos/2015/08/01/u2700-308632_piranski_zaliv_goran_vojnovic_25_26_7_15_telegram_d_thumb.jpg V najnovejšem sporu v zvezi s Piranskim zalivom, montiranem s strani elit dveh držav, se je oglasil tudi Goran Vojnović. Hrvaški časopis je TELEGRAM objavil njegovo kolumno: Kaj smo se iz afere naučili o Hrvatih in Slovencih, v kateri ne napada spodbujanje sovražnosti, ampak obratno sam sodeluje pri informacijskem zavajanju in spodbujanju nacionalne nestrpnosti. Vir: PDF jpg  V najnovejšem sporu v zvezi s Piranskim zalivom, montiranem s strani elit dveh držav, se je oglasil tudi Goran Vojnović. Hrvaški časopis je TELEGRAM objavil njegovo kolumno: Kaj smo se iz afere naučili o Hrvatih in Slovencih, v kateri ne napada spodbujanje sovražnosti, ampak obratno sam sodeluje pri informacijskem zavajanju in spodbujanju nacionalne nestrpnosti. Vir: PDF jpg

Goran pove: »Kod prvo smo zvedeli, da so Slovenci Balkanci… Odkritje da Slovenci lobirajo, kršijo mednarodne zakone in vršijo pritiske na francoske, angleške, in nemške sodnike je porinila, verjamem celotno Istro in vsaj pol Dalmacije, da se vprašajo kdo to pravzaprav spi v njihovih apartmajih.«

Če pogledamo tekst originala in prevoda vidimo, da Slovenci in Hrvati govorimo enak jezik s tem, da je treba v hrvaškem popravljati ali izbrisati večinoma po eno črko ali dve, da dobimo poslovenjenega. Jezikovni bazen je torej enak in lahko govorimo o še enem narečju.
Imamo veliko skupnega in se lahko vprašamo: Kdo si prizadeva, da so odnosi čim slabši, oziroma da ostanejo zamrznjeni v statusu nulte točke?

Kot, da bi se kdo bal da zopet naredimo nekakšno (kon)federacijo samostojnih partnerjev in je zato treba odnose čim bolj priskutiti, zagreniti...
Sam menim, da to počnejo politične zdraharske elite - enkrat na šahovnici političnega parketa poteze premika njihova, drugič naša, kaj in kako pa dirigira tretja elita, dejanske a prikrite oblasti.

Originalno, neprevedeno:
»Otkriče da Slovenci lobiraju, krše medunarodne zakone i vrše pritisak na francuske, engleske i njemačke suče natjerala je, vjerujem, čitavu Istra i barem pola Dalmacije, da se zapita tko to ustvari spava po njihovim apartmanima...«

V tekstu se sicer malce privošči tudi vlade hrvaške, ampak menim, da so tovrstni teksti neprimerni. Goran ni zastonj prejemnik najvišjih priznanj v Sloveniji. Kdo jih podeljuje?
Ja oblastniki? Eni imajo vrata za svoje delo (če je glede slovenske samobitnosti in kulture negativno) povsem odprta, drugi pač ZAPRTA.


P.S.
Goran Vojnović, diplomant ljubljanske AGRFT, je slovenski filmski in televizijski režiser ter scenarist, pisatelj, pesnik in kolumnist je prejemnik številnih slovenskih nagrad, med drugim tudi: dva krat zapored nagrade ČGP DELO - Kresnik, s strani kulturne politične oblasti je 2009 prejel nagrado Prešernovega sklada kar pa ni zapisno v sicer bogatem opisu na Wikipediji. Vir 2.


OPOMBA. Pesnik, kantavtor Tomaž Pengov v svojem življenju (razen skromne Ježkove s strani RTVS 1997) ni prejel nobene pomembnejše nagrade. Ko je bil nominiram za častnega člana Ljubljane, župan predloga ni želel podpisati, pa zato tudi tega priznanja NI PREJEL. Tako mi je potožil: »Če bi dobil priznanje častnega občana bi dobil pravico do pokojnine... Razen Ježkove nagrade nimam nič. Celo mojih pesmi na slovenskem radiju zadnja leta skorajda ne slišiš. Ali veš koliko avtorskega nadomestila sem s strani SAZAS dobil za preteklo leto, približno 300 EUR. Počakaj pokažem ti izpisek. Kako naj od tega živim?»

Kot veste je Tomaž živel in umrl kot zadnji revež, praktično brez prihodkov, leta nazaj je namreč prejemal tantjeme od izumov svojega očeta, pa so tudi ti zaradi časovne omejitve varovanja pravic prenehali. Po smrti Tomaža je bil ustanovljen sklad Tomaža Pengova, za časa njegovega življenja tega sklada NI BILO, če bi bil, bi ustvaril bistveno več, posnetki njegovih sklad bi bili na bistveno boljše nivoju. Njegov talent ima sicer svetovne in presežne dimenzije… Toda danes v Sloveniji ljubitelju identitete, svobode, osebi umetnosti ljubezni preostane samo še odhod ali pa, da se ZAPIJE
 
 
  
Takšen je pri nas odnos do lažnega in dejanskega kulturnika. Nič novega, če se spomnimo raznoraznih Cankarjev, Groharjev, Prešernov… Za slovenske oblastne elite so že stoletja dobri samo še po fizični smrti. Pa še potem ga hvalijo v cenzuriranih oblikah in določajo kaj se sme in kaj ne razkriti v zvezi z njihovim, s strani oblasti, zavrženim življenjem. Zaradi širjenja kulture ljubezni in vedenja so prikrito preganjani. Kdor pa širi kulturo nasilja in dekadence je pač nagrajevan. Glede tega imam tudi lastne osebne izkušnje. 1., 2,

Zaključek. Slovenija je preko oblastne elite že dolgo časa »ohlajana« in v času smo tako za večino Slovencev uspeli izgubiti zgodovinski spomin in ljudsko izročilo - splošno poznane narodne pesmi in reke...

Slovenci smo se v 21. stoletju znašli v vrtincih podrejanja in potujčevanja. Pa ne samo Slovenci tudi Hrvati in vse številnejše države EU… drugod pa - v t.im. barbarskih deželah divjajo vojne ali pa vsiljene DIKTATURE.
Zakaj? Ja ukinja se stari red in vzpostavlja se svetovna - t.im. HAMBURGER civilizacija čipiranih in z GSO pitanih »ljudi«.

http://www.rtvslo.si/_up/photos/2014/05/22/u2700-246430_radio-1-prvic_thumb.jpghttp://www.rtvslo.si/_up/photos/2014/05/20/u125015-246375_diapozitiv13_thumb.jpghttp://www.rtvslo.si/_up/photos/2014/01/16/u125015-238051_lutka2_thumb.jpg

In tako nam vladajo. Razdeli in vladaj. Zaneti spore, po možnosti vojne in pokupi razrušeno. To je biznis!
 
 
 
 
  
 
 dodano 1.8.2015 ob 23,10
DRIBLINGI
in sebi iz tega naslova rečejo POLITIKI in se mastijo s tujim delom
ob jastogih, jahticah in delitvah takšnih in drugačnih.
BANDA KRAVATARSKA

Zaključke ARBITRAŽE glede morske meje s Hrvaško je objavil časopis
NEWSBAR 12. marca 2015.
Sedaj 22 julija 2015 pa so Hrvati (kot kaže) v sodelovanju z našimi, končno skuhali afero končno skuhali afero,
ki to sicer sploh ni da sporazum IZNIČIJO.
Namesto dobrih odnosov združevanja sil so številni zainteresirani za pričkanje.
in med Butenskalci bodo to zlahka tudi izpeljali.

Vir: večine komentarjev delno zaprta skupina 1.020 članov
Pogovori

Danijel Perčič: Ko so današnji politikanti razdirali Jugoslavijo jim je bil interes razdeliti jo, niso pa vedeli, da so karte mešali ZDA EU in RKC. Na šahovnici so današnji politikanti bili kmetje, kot so še danes. Z njimi upravljajo iz EU.

Zoran Celo Hrvati se radi sklicujejo na Osimski sporazum, ki je določal etično mejo Slovencev po reki Mirni, kar redno zamolčijo.

Dejan Dekijus To je zlagana vatikanska zgodovina, ki je ustvarila namišljeno zgodovino ter jo prodala naivnim ovcam. Z zažiganjem zgodovinskih knjig je ustvarjala svojo genocidno zgodovino ter s svojimi dejani posejala semena zla na Balkanu! CELA ISTRA JE BILA SLOVENSKA, Saj so ustaši preoblečeni v komuniste po 2. Ubile 500 000 Slovencev v Istri, Italijane pa pregnali v Italijo. Genocid, o katerem ni upal noben pisati. Mi bi se morali pogajati za celo Istro in bližnjimi otoki ne pa za odprt morje. Tu smo samo zgubili in nič pridobili!!!
Več
http://www.zamolcanaistra.eu/

Simon Čolnič Dejstvo je, da je bila povojna meja Hrv-Slo na Mirni, kar izpričuje tako Zemljepis za gimnazije iz 1958, potrjen - kot vse šolske knjige - v Beogradu, pa tudi zemljevid USA 'administracije' z začetka 60-tih let, ki ga prilagam. Do potuhnjene okupacije je začelo prihajati po nekem telefonskem pogovoru, v katerem je Bakarić želel od Kardelja, da tudi ta del Istre prepustimo Hrvatom. Domnevni razlog, da je Kardelj na to zlahka pristal (ta pogovor kot dokument ni uradno zabeležen in arhiviran), je v Kardeljevem (takratnem ali tudi kasnejšem?) trdnem prepričanju, da je Jugoslavija enotna tvorba, in so zato notranje meje nekaj povsem nepomembnega.
Vir slike iz učbenika

Ima pa precej prav tudi Dejan Dekijus: Istra do '43 ni bila nikoli hrvaška, spadala pa je - skupaj s Cresom in Krkom - kratek čas pod AO. Ustaši so KOT HRVATI z dovoljenjem Nemcev prvič zasedli Istro šele po kapitulaciji Italije koncem 1943. Z Dejanom se ne strinjam o številu pobitih. Po mojem gre za hudo pretiravanje, čeprav fojbe skrivajo ogromno hudih in nizkotnih zločinov, ki jih niso zagrešili le ustaši, ampak predvsem po vojni tudi 'nova oblast'. Veliko pa je bilo tudi povsem osebnih obračunov - iz maščevanja, zavisti ali preproste grabežljivosti. Tudi ne vem, ali je bil večji eksodus Italijanov med vojno ali po njej. Lahko pa mirno rečem: agresivnost Hrvatov KOT AGRESIVNOST MOČNEJŠEGA, NE PA PRAVIČNEGA, se kaže tudi v zasedbi hiš v Istri in posesti pobeglih ali pregnanih Italijanov - ezolov. Zato so le redki Slovenci postali 'lastniki' zapuščenih hiš in posesti, saj imamo kot narod več zavesti spoštovanja do tuje lastnine in veliko manj nagnenja do nasilnega plenjenja.
1920 smo žrtvovali Koroško za priznanje takratne kraljevine SHS=Jugoslavije, 1954-56 smo se morali odpovedati Benečiji in Furlaniji-Julijski krajini v korist priznanja nove Jugoslavije. Po tej logiki so nam bili naklonjeni tudi zavezniki, da kompletna cona B pripade Sloveniji, niso pa se v naše notranje dogovore vmešavali. "Morganova vojaško-upravna linija" po končani vojni pa zajema še mnogo več Istre - vse področje do Reke. Tako da .. JA, Dejan Dekijus ima povsem prav, da nam pripada mnogo več Istre. (Pravična) meja bi bila lahko vsaj Limski kanal ali celo Raša, o pravici vse do Opatije pa bi se pogovarjali.

Vir slike

Ozemlje Kanegre pripada k.o. Piran - torej je slovensko. In če ves zaliv omejuje ozemlje ENE države, pravica suverenosti nad njim ne more biti sporna !! Žal je originalna katastrska knjiga v začetku 90-tih = med vojno, v zelo čudnih okoliščinah pristala v hrvaških rokah

NIČ, kar se je dogajalo, se dogaja in se bo dogajalo, ne more vplivati na zgodovinska dejstva in dokaze, ki so pomembni za presojanje v spornem primeru.

NIČ od tega ne skuša prejudicirat odločitve arbitražnega sodišča
Zato sedanji odstop Hrvaške iz arbitražnega sporazuma ne pomeni nič drugega kot neodraslo potezo užaljenega verjetnega poraženca.

Zato .. neglede na nezrelost naših (ne)odgovornih, da je zadeva postala aferica, nas lahko bolj zabava, kot jezi in skrbi.
----
ps1: ampak .. Karlek, čas je da spokaš

ps2.1: če nam bo morda pripadlo 3 četrtine Piranskega zaliva, bo to če vedno naš neupeh, sramota za vse pretekle politične veljake in garniture, na čelu z Drnovškom in Kučanom, ki nista bila vsaj '92 odločnejša in preprečila okupacijo Slovenije s postavitvijo mejnga prehoda tam, kjer je sedaj,
ps2.2: še bolj pa nas je lahko sram Janševe prodaje naše suverenosti – v njeno bran smo ga 2004 izvolili, češ »če je 1991 nagnal JLA, bo 2004 tudi ene Hrvate«, v zameno za Sanaderjev molk o njegovi vpletenosti v trgovino z orožjem.

ps3: moje veliko spoštovanje Jošku Jorasu za njegovo dolgoletno osamljeno bojevanje za priznanje slovenske suverenostjo nad temi ozemlji
Vir slike https://www.facebook.com/photo.php?fbid=
10153372641232936&set=p.1015337264123293
6&type=1

Ne maram nobenih hudih pretiravanj, še manj laži, kakšne slutim v delih te objave, ampak v njej je precej (zame) nespornih dejstev. Eno teh je, da nam nesporno pripada ozemlje vsaj do Mirne, čeprav bi nam moralo kar do Raše.
Vir slike


Objava na YT Razsodišče, april 2009: "Hrvati 3. del: leto 1945 - 1991«


https://youtu.be/a7PwbxVHqR0?list=PL4E48
2C71EE26076E


Drago Kosmač Pred seboj imam " sliko ", iz leta 1955, ki jo je " narisal " geodet Cvetko Vendramin iz Nove Gorice, iz katere je lepo razvidno, da je bila Istra slovensko katastrsko področje. Pa tudi Cres in Krk. Da o grofih celjskih, ki so s poročnimi darili od Frankopanov dobili v dedno posest velik del današnje Hrvaške. Kje so naši zgodovinarji, da bi jih malo podučili kako so si prilastili ta področja. Politiki, pa je bolje da so na " zasluženem " dopustu, ker so popolni debili in drekomešalci. S Pahorjem na čelu.

Jaro Pirnat Mednarodno pravilo je, da država, ki ima luke, ima dostop do morja in temu Mednarodna sodišča sledijo. kajti, če ne bi, bi takoj imeli kup ohladitev odnosov in hudih sporov.. Hrvati to vedo, problem je samo, da dokler je za povprečnega Hrvata dosežek, da se nam prepreči dostop do morja(kar ni možno) . HR vlada ima dve izbiri. Da državljane pripravi, da bo sodišče v istem mestu, kjer je sodišče, ki je po njihovem, po krivem sodilo njihovim generalom odločilo zanje, kot po "krivem." Druga izbira pa je nagajanje, za nagajanjem dokler se čez leta situacija toliko ne umiri, da z nagajanjem nehajo. Ta drugi scenarij se dogaja že leta. In ga hočejo sosedi še podaljšati. https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_territorial_disputes
Obstaja konvencija Združenih narodov, ki zagotavlja odprt prehod na morje narodom, ki ga imajo. Hrvatija (tako ji rečejo Rusi) enako onemogoča dostop do morja Bosancem in Črnogorcem, kar kaže, da gre za navadno najedanje, ki ga praviloma rabijo pred domačimi volitvami... Več
https://www.youtube.com/watch?v=_kkW68Fa
TW0

Nekje 2 meseca na leto preživim izven SLO, večinoma z prijatelji, ki tam živijo. Regijsko sodelovanje vsem prinaša veliko denarja, ne samo iz skladov. LJ centralizem je glede tega morilski. SLO praktično vlada del občine LJ center. Mesec nazaj sem mesec preživel kot Provansalec pri prijateljih v enem od departmajev Provanse-Provence Drome. Kako je šalabajzarski centralizem familij iz občine LJ Center odrezal regije od čezmejnih sosedov in jim odtrgal jajca in možnosti za razvoj.
Vsakič, ko se je odprla možnost za sodelovanje z čezmejno regijo, ta v Sloveniji ni imela partnerja, zato je predlog sosedov moral romati v LJ na Zunanje ministrstvo, ti so ga preposlali na Zunanje ministrstvo sosedov, tam pa so razložili, da je za to pristojna regija. Koliko tisoč čezmejnih projektov je padlo v vodo odkar smo neodvisni, si lahko samo predstavljamo. Dejstvo je, da EU premore regijske sklade, ki so bogato nafilani, dejstvo pa je, žal, da so nam nedostopni, ker v LJ blokirajo nastanek regij z 1000 izgovori, ki nimajo ne repa, ne glave, ne vsebine. Trenutno smo na tem, da se o regijah še pogovarjamo ne. Seveda.
Blokirane SLO regije so omejeni ultracentralisti osiromašili do te meje, da je to že več kot sramotno.

Branko Pintarič Smrdelo je po dobrih odnosih v Jugi, zato se sedaj isto kot prej odpirajo žarišča po celotni Jugoslaviji tako nekako zadnji izdihljaji Evrope skušajo preprečit kakršno koli povezovanje. Sicer je pa lopovom v interesu “Zarati” ker takrat oni vladajo… bedaki maloumni zopet pretentani vendar ne za dolgo!

Vladislav Stres Hvala za komentarje iz katerih se vidi stanje.
Naši so arbitrirali o nečem kar je bilo Slovensko že od pradavnine,
čeprav so na tem ozemlju okupatorji postavljali različne table imen - jezika in kulture ter naroda niso mogli uničiti.
Uničili ga bodo: nogomet, hamburgerji in TV.
Obenem pa je ta problem tudi speljevanje od resnih problemov kot je opozoril David Hren


K A Z A L O

profileimage
Všeč mi je
1
Komentarji
1
janez r.
0
Aug 03, 2015
nič nam niso ukradli, samo vzeli so si
#1
vladislav stres
vladislav stres
Objavil/a 2015-08-01 14:31:06 (Aug 01, 2015)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
PREŠERNOV DAN - brez besed
VOLITVE V RS V POGOJIH NAPOL FAŠIZMA
Dan zalivanja drevesa življenja, ko novi vojvoda prevzame duhovno oblast
MILAN M CVIKEL IN MATEJ ACCETTO - KDO NAJ ODSTOPI?
ODKRIVANJE ZGODOVINE SLOVENCEV - SLAVNIH VENCEV
VRČ VAČE / VAŠKA SITULA - SEDEMDNEVNI RITUAL KNEZOV IN VOJVODE 2.
PREDAJA DOSJEJA MARJAN ČAD - OSAMOSVOJITELJI IN NJIHOVE LAŽI
VRČ VAČE / VAŠKA SITULA - SEDEMDNEVNI RITUAL KNEZOV IN VOJVODE
MATERA NARODA / IDEAL ŽENSKE
Volitve in dobro nedeljsko jutro!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
Februar 2020
PTSČPSN
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829

Oglasi

3017.) iskanje

Kategorija: Leposlovje

Cena: 8.99 €

hager werken embalming powder +27640518120 (pink and white) compound/fluids for sale in south africa hager werken embalming compounds, pink and white powder are general items from germany. embalming is the art and science of preserving human remains by treating them in its modern form with chemicals to forestall decomposition. the intention is to keep them suitable for public display at a funeral,for religious reasons, or for medical and scientific purposes such as their use as anatomical specimens. embalming compound in powder form both pink and white radio active and (hot and not hot) its all available. at preferably adorable prices starting from one kilogram upwards ,we are looking for a good buyer. typically embalming compound (fluid) contains a mixture of formaldehyde, methanol, and other solvents. the formaldehyde content generally ranges from 50 to 97 percent and the methanol content may range from 9 to 89 percent.the types of embalming powder depends on the purity and colour. purity:98% ,100% hot compound origin:germany brand. hager werken purity on colour. pink 98% white 100% distributor dentist / dental technician.  hager & werken products are sold through the dental trade worldwide.  we are leading suppliers of germany made embalming compound to clients in south africa and other african states. . contact: +27640518120 or watsup.

Kategorija: Antikvariat in Antikvitete

Cena: 100 €

@europe universal ssd chemical solution+27660432483 in uk,norway,egypt, turkey, libya, thailand, belgium, spain, netherlands, brazil, switzerland we have ssd automatic chemical solution for cleaning black money and any color of defaced currency available in our laboratories worldwide. our ssd automatic solution is also used in the cleaning of bank notes with anti-breeze quality, bills like usd, euros, pounds and other local currencies. we are direct manufacturer and the main supplier of chemicals that includes ssd solution, super automatic solution. we have different types of chemicals that can perfectly clean out your notes, black notes, red notes, green notes, stained notes, stamped notes and also coded notes. we also melt frozen chemicals in our laboratory and our services are professional. we therefore provide legal document for all our products. contact us for more information: 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@universal suppliers of ssd chemical solution +27660432483 in south africa, protea glen , chiawelo , protea north , mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

$$100% universal chemical ssd solution & activation powder +27660432483 in south africa,uk,johannesburg,witbank,soweto,cape town,burgersfort,eastern cape,vanderbijlpark,polokwane, thohoyandou, phalaborwa,mokopane, bochum, lebowakgomo, mankweng, seshego, dendron, giyani, lephalale, musina,alexandra johannesburg lenasia midrand randburg,roodepoort, sandton, alberton, germiston, benoni,boksburg,rakpan,daveyton,duduza,edenvale ,germiston impumelelo, isando katlehong kempton park, kwathema, nigel reiger park springs, tembisa, thokoza,tsakane, vosloorus wattville atteridgaeville centurion hammanskraal ,we only deals on high quality s. s. d. chemicals solution for cleaning black money we are manufacturer and seller of all sort of chemicals like super automatic ssd solution z. w. v. 8 model activation powder and reactivation powder, anti air powder, mercury powder, automated money developer machines congeal chemical melting equipments,

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

free state ssd chemical solution suppliers for cleaning black money +27660432483 in lenasia , lawley , protea glen , chiawelo , protea north , zakariyya park , eldorado park a/h , orlando , ennerdale , mid-ennerdale , zondi , zola , soweto , pimville , orlando west , nancefield , naledi , mohlakeng , dobsonville , bram fischerville , diepkloof , kagiso , rangeview , homes haven , boltonia , lewisham , mindalore , west village , luipaardsvlei , silverfields , breaunanda , greenhills , randgate , finsbury , eikepark , carletonville , oberholzer , protea south , wolfelea ah , magaliesburg , eldorado estate , tladi , klipspruit west , meadowlands , thulani , devland , mofolo north , jabulani , dhlamini , molapo , phiri , doornkloof bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east london empangeni george germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park khayelitsha kimberley klerksdorp mamelodi mitchells plain mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa thohoyandou umlazi upington vanderbijlpark vereeniging welkom witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka, zimbabwe, harare, namibia, windhoek, botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies.

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@switz land & denmark ssd chemical/activation powder +27660432483 in uk,usa,sweden,germany,kuwait, nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@cape town ssd chemical solution +27660432483 in uk,kuwait,     bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.   anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. victrola paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@ssd chemical solution/activation powder in south africa +27660432483 in bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.       we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.       anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. vectrol paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical. darkened currency, black coated notes, cleaning black money

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@limpopo suppliers of ssd chemical/activation powder+27660432483 in south africa   malaysia, johannesburg,lebanon, zambia,usa,kenya, california,    dallas,england,german,spain, jamaica,st,lucia, brasil,austria,vancouver, denmark,hong kong,    china,,pretoria, durban, australia, wales, france,cairo,china, norway,, botswana,    namibia,tanzania,northern cape,new york,limpopo sweden, kenya, denmark, rwanda,    oman,qatar,dubai,poland,lesotho,canada, united kingdom,we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.contact us on +27660432483

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

  @mpumalanga best ssd chemical solution suppliers +27660432483 in south africa, protea glen, mpumalanga, secund, witbank, soweto bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east londongeorge germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park nhayelitsch polet neve kempton park randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa vanderbijlpark vereeniging welcome witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka , zimbabwe, harare, namibia, windhoek,botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 25 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze quality.others for damaged notes, bills like usd,euro, pounds, transferring

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

59.) aspirin za tomaža

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 8.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj