Članek
DEPROGRAMIRAJE in nekaj simbolov - ČAPLJE, HRASTA in CVETA
Objavljeno Sep 13, 2015

Temelj programiranja so INFORMACIJE in drug PODKUPOVANJE...

Da oboje vsaj malce odrinemo na stran, vabljen na spodnje srečanje, ki bo 16.9.2015 v prostorih SSK v centru Ljubljane s pričetkom ob 18 uri. Prinesi dobro voljo, svoja sporočila, ki nadgradijo predstavitev in drugič naredimo v razšrjeni sestavi. 
 

Svet se hitro spreminja, pa ne samo na slabše.
Ogledali si bomo tudi sodobno heraldiko kot uvod v predavanje.

Izjemna odkritja da, je naša čaplja simbol ŽAR ptice ali bolj znanega FENIKSA,
da je roža izza kranjskega klobuka ključ za razumevanje naših prednikov, da je simbolni pomen slovenskega hrasta pri nas za javnost povsem zakrit, je pa danes zlorabljeni navdih ustroja številnih lož.

Simbole uporabljamo za to, da se v svetu nepreglednih informacij lažje sporazumevamo glede ciljev in vrednot. Zato je prav, da jih poznamo, to je kot abeceda in komunikacijska nujnost.

Vzpon kulture miru, sodelovanja naših prednikov daje krila novemu individualizmu, kot novemu družbenemu pojavu v družbi, ki nas skuša programirati v tehnološki proces in dokončno robotizirati. Temu razčlovečenemu procesu pa lahko najdemo protiutež.


Zato!
Vabljeni.

 http://www.rtvslo.si/_up/photos/2015/09/13/u125805-311828_16_9_15_predavanje_ssk_caplja_hrast_roza_blogshow.jpg
 http://www.rtvslo.si/_up/photos/2015/09/13/u125805-311827_zemljevid_vabila_ssksimbol_caplje_hrasta_roze_center_lj_blogshow.jpg



Ogledali si bomo SIMBOL ČAPLJE, HRASTA IN CVETA v slovenski, keltski in svetovni simboliki

Seveda pa pred tem kratek 10 - 15 minutni uvod v branje simbolov. Verjetno si bomo na kratko ogledali tudi palačo Boruta Pahorja.
 
Vladislav Stres je slovenski raziskovalec, pesnik in intelektualec je svoje izsledke na področju zgodovine umetnosti objavljal v revijah: Antropos, Misteriji, Gea... imel je tudi že več zanimivih predavanj, zadnje v letu 2014, v društvu Heraldikov Slovenije.
Napisal je več leposlovnih knjig. Na podlagi pisanj je razvil posebno tehniko VIZUALIZACIJE podatkov.
Delno predstavitev le te si lahko ogledate na spodnji povezavi
VIZUALIZACJE UMETNOSTI.

Pošlji naprej
  
  
K A Z A L O