Članek
FILM MATRIKA - ALI KAKO STA BRATA POSTALA SESTRI
Objavljeno Apr 07, 2016
SLEDI BELEMU ZAJCU je ključni stavek začetka prvega filma Matrice.
Simbolizira ga druščina z žensko, ki ima na rami tetoviranega zajčka.

NEO, ki je del virtualnega sveta v katerem živi, se odzove temu skrivnemu klicu.
In tako je nastal izjemen film v treh delih.

Simbol zajca oziroma človeškega starodavnega rodu t.im. dolgouhcev je podoben simbolu zajčja luknja.



Film je izjemno delo, ki običajne človeške sposobnosti marsikje presega, zato je najverjetneje nastal tudi preko t.im. kanaliziranja informacij.





Kakor koli. Po filmu sta ustvarjalca doživela post filmsko travmo.
Kot da sta tudi sama vstopila v Matriko filma samega in se v njej žal tudi izgubila (morda se je to zgodilo ob načrtovanja nadaljevanja trilogije), Izgubila sta osebnostno spolno stabilnost. Najprej leta 2008 Andy Wachowski, ki tudi preko operacije spolovil postane ženska, nato pa letos še njegov brat Larry.



Svet fantazije je čudovit in opredeljuje človeka kot bitje, predvsem duhovne, presežnosti. Toda ta svet je lahko tudi nevaren, saj v njem veljajo enaka pravila glede možnega napuha… tistega, ki se v te dimenzije podaja.

Spol, ki ga določijo naravni procesi je namreč DARILO in svojo vlogo moramo izživeti do naslednje zrelostne stopnje. V kasnejših »življenjih« bomo prešli v druge vloge.


Očitno pa »zajec« z nami (ki smo nekakšne JO-JO krogle) igra BILJARD.
Namera in razvoj dogodkov kažeta, da bomo spolno nedoločljivi že v bližnji prihodnosti ter da bomo za časa življenja menjavali spol.
Nato se bomo čudili novega obračuna s SODOMO?



Zapustiti lastni telesni spolni ustroj je posledica strahopetnosti, nezaupanja... Spolna identiteta je lahko, tudi androgina (obojespolna), naj bo, če je temu tako.
Toda bežati v drug spol bi moralo biti redkost, pa se ta beg zadnje čase vse večkrat kaže tudi kot izhod za ljubezensko nepotešene. In tako v tem obdobju splošne ljubezenske LAKOTE postaja moderen.
Nepotešeni pa smo zaradi lastne nesposobnosti osrediščenja na čudovitost, ki nam je dana in je v nas in izven nas in je v bitjih katerih del jate smo


ZAKLJUČEK

MATRIKE (sistemi odnosov) so bile in bodo. Takšna je realnost. Toda nobeno ne smemo častiti kot popolno, saj s tem postanemo bebci - beri sužnji.
Ostati moramo fokusirani na dozorevanje lastnega vidika ljubezni.
To je naše osnovno poslanstvo.

Svet je sestavljen iz različnih nivojev inteligence (zavesti..), obstajajo tudi 1.000 krat višje kot je naša, zato je prav da razumemo, da marsikaj ne vemo in zato raziskujemo in smo še naprej radovedni.

Človeka lahko uničiš na več načinov. Tudi tako da mu daš PREVEČ.
Zbegal se bo in se izgubil v opoju napuha in drugih lastnih nedozorelih lastnosti.
Tako je stanje, smo pač vsaj deloma nedozoreli, pa čeprav bi radi prikazali da je stanje drugačno, saj je lepa samopodoba pravi opijatni adrenalin.
Vsa čast bratoma, ki sta s filmi Matrika naredila izjemen preboj in kot Feniksa pogorela v lastnih zahtevah po ŠE VEČ, ŠE BOLJE, ŠE BOLJ POPOLNO, saj sta pozabila na nujni blažilec lastnih ravnanj - POŠTENJE in SKROMNOST.
Če bi bila poštena bi o svojih stiskah povedala svetu katerega del sta s svojim delom postala. Če bi bila skromna ne bi na starost menjavala odločitev genomov združenih v prve delitve celic oziroma vsaj zgodnjega otroštva.
Veliko sta dam dala, a zašla na svoji poti. Zato sta nam tudi opozorilo česa se praviloma ne sme početi.

Pred meseci so pri nas spreminjali Zakon o družini. Ključni del sprememb sprejetega zakona je bila BRISANJE SPOLNE IDENTITETE ustanoviteljev družine. Zakon je padel na referendumu.

Tudi ta poseg govori o silno močnih ozadjih, ki zmorejo ustvariti takšne provokacije uničenja spolne identitete v osnovni bivanjski skupnostni celici DRUŽINI.



K A Z A L O