Članek
KONOPLJA, RAMZES, STAROVERCI IN ZAHTEVE PO LEGALIZACIJI
Objavljeno May 14, 2017

Staroverci so, za razliko od babilonsko ramzesovske naveze, verjeli v komunikacijo s svetom kot veliko celoto in v razširjeno zavest. 

Vkalupljanje v sebe samega, kar povzročajo opijati upočasnjuje lastni razvoj.
Film opozarja na to kaj bi bilo prav, da smo pozorni.

KONOPLJA in bojevanje med DEKADENCO in željo za lastno OSVOBODITEV


https://youtu.be/bJP8FlvRvyM

Vidimo tudi intervju iz kampanje za legalizacijo Marihuane.


Slika iz cca 1670 je v 7. Valvazorjevi knjigi Slave Vojvodine Kranjske na strani 287, NUK, Ljubljana
govori o obračunu s podrejenim Knezom - morda pod Menhirjem sedita Salzburški in Oglejski Vojvoda.


Ustoličevanje VOJVODE oz. KNEZA, Vrč Vače (situla) cca. 5. st. p.n.št., sredina ustoličevanje iz knjige Valvazorja, desno ustoličevanje kot je prikazano na sliki  v deželni hiši, Landhaus, Gr. Wappensaal, Herzogseinsetzung, 1740, v Celovcu, Avstrija. Na tej zadnji sliki vidimo da je podarjeni konj BEL, tako lahko sklepamo da gre za Lipicanca.
Seveda nastavljeni strokovnjaki govorijo o kobili..., najverjetneje gre v prvotnem ritualu za upodobitev žrebca kot ga najdemo tudi na Vrču Vače.


KONOPLJA in bojevanje za lastno OSVOBODITEV 2. del

https://youtu.be/FI4ag50mIwM



Film Matrica vsebuje simboliko boja med vkalupljanjem na eni strani in iskanjem poti uveljavitve lastnega odločanja o sebi samem.

RAMZES, skrajšano RA
ELOHIM, skrajšano EL

sta ključna dela poimenovana IZ RA EL.

Dokler se ta Gordijski vozel ne razveže, bomo stalno del prikritih ideološko pogojevanih bojevanj
(in izganjani iz možnega medsebojnega SOŽITJA, torej izganjani iz simbolnega RAJA).


Radmila Čučak, haapy yack... Je to Benu ptica? Ali česa vsega ne vemo? https://pp-kopacki-rit.hr/pics_big/siva2.jpg

Ptica Benu je po egipčanski legendi ustvarila sama sebe v ognju, ki je gorel na svetem drevesu v templju RA in naj bi bila duša solarnega božanstva RA. Počivala je na piramidnem kamnu Ben Ben, ki so ga egipčanski svečeniki imeli za najbolj svet kraj. Egipčanska knjiga mrtvih pravi: "Jaz sem Benu ptica, srce in duša Ra in vodnik bogov v Duat (podzemlje)". Benu ptica je mitološki feniks, povezana z idejo večnega življenja, fizično pa je podobna ptici *ardea bennides* Na kamen Ben Ben ptica Benu po legendi vsakih 12.594 let položi jajce, kar označuje začetek nove dobe človeštva. To število let je povezano s precesijo Zemlje, navideznim potovanjem osi Zemlje skozi dvanajst ozvezdij zodiaka. Pomen kamna Ben ben je v tem, da so po Velikem potopu odkrili cikličen vzorec kataklizme, ki se ponavlja vsakih 12.594 let. zato so ustvarili legendo o ptici Benu, ki prihaja iz vesolja vsakih 12.594 let in se vsede na kamen Ben ben, kar spremljajo potresi in globalne katastrofe Pravijo da ptica Benu zopet prihaja in išče kamen Ben ben, da bi se z njenim prihodom začela doba Vodnarja. https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/03/Bennu_bird.svg/220px-Bennu_bird.svg.png

Vladislav, dobro da si omenil stare knjige, ki potvarjajo resnico....... v knjigi **Enki govori**, ki je prevedena iz sumerskih ploščic piše, da naj bi Enki posvaril Utnapištima, za katerega pravijo da je Noah, da prihaja Veliki Potop in zato vsi opevajo Anunnaka Enkija kot rešitelja človeškega rodu.... Toda v etiopski knjigi dobrega Enocha, ki ga je Bog vzel k sebi piše drugače, in sicer da je Noaha posvaril poslanec resničnega Boga, nadangel Uriel ter da je sam Noah imel vizijo Velikega Potopa, ki se je pozneje zgodil Zato tudi starodavne knjige nimajo vedno zapisov resničnih dogodkov. Potrebno je navzkrižno preverjanje vseh dostopnih podatkov, da bi se izluščil približek resnice

rega Ti pa si ostra baba / dec. Srečni Jaka ti ne upa niti vsebinsko dogovoriti, pa se šali. Tudi mane zanima ali uporablja transcendenco ali govori iz "rekla - kazala" prebiranega? Sam sicer berem iz količkaj dobro ohranjenih originalov, pa tudi med originali naletimo na ponaredke, torej na videz originalov starodavnih kultur. Ključne atefakte pa seveda posvečeni v privzdignjene norosti dobro skrivajo. Brez monopola nad ključnimi nosilci starodavnih znanj so namreč preveč bosi. Poleg babilonskega stolpa, osišča nove človeške kulture je obstajal še en stolp...

Haapy yack......ptica Bennu je mitološka ptica, tako kot na primer ptica Garuda v hinduizmu in budizmu.. Legenda pravi: S krikom ptice Benu je bilo oznanjeno, da prihaja obstoj v bivanje. Tišina prvobitne noči je bila prekinjena z zvokom in nastala sta svetloba in življenje. Ptica Benu je znanilec stvari, ki prihajajo v obstoj in je en aspekt Stvarnika. Prihaja iz mističnega kraja z imenom Otok Ognja, kjer se rojevajo bogovi.

haapy yack Vse si pomešal. Oboje je bilo. In ta ptica je SIMBOL, ki govori o tem kar ne boš doumel še dolgo časa. Duša potuje skozi šivankino uho.

Vladislav....pa res......siva čaplja je enaka sliki ptice Benu na egipčanskih hieroglifih......čeprav ima sorodno ime ardea cinerea in ne enako kot ardea bennuides tudi pri nas je: wiki: V Sloveniji gnezdi do 500 parov, prezimuje pa do 1800 osebkov. Vse leto se nekaj osebkov sivih čapelj zadržuje na Sečoveljskih solinah, čeprav ta vrsta čapelj na solinah ne gnezdi. Največ parov gnezdi v SV Sloveniji.

Radmila Čučak. Kot rečeno naredil sem analizo te tematike. In res je to je ptica Benu. Pomagaj pri pripravi predstavitve pa pridem in pokažem ozadja. Zelo lepa zgodba, ki se na koncu prelevi v... Pa še ena slika Sive Čaplje, ki je nosilni lik Feniksa (ptice Benu). http://uciteljska.net/kvizi/HotPot/VMlakiWeb/caplja.jpg

Vladislav *.....ne vem če je to ptica Benu, je pa lepa :) Kopački rit (Hrvaška) ? Morda prihaja na obisk tudi k nam

ali pa http://uciteljska.net/kvizi/HotPot/VMlakiWeb/caplja.jpg

O feniksu sem naredil vizualizacijsko raziskavo. Zanimivo. Sem mnenja da gre pri tem simbolu za stik makro in mikrokozmosa, ki so ga nekoč častili, saj so vedeli da je ta povratna zanka učenja nujna. Hvala Radmila za spodbudo in pohvalo. Filma pa sta DVA, oni drugi interpretira simbol odtujenost iz filma Matrika. haapy yack kaj pa če o tem kaj poveš?

Vladislav, naredil si dober video in izpostavil problem marihuane. Ta daje lažno omamo in pogubo v duhovnem smislu. Človeka poveže z nižjim astralnim nivojem, kjer je množica nevidnih in nedobronamernih entitet, ki osebo zavajajo v še večjo uporabo opijatov in suženjstvo drogi

haapy yack Staroverci so povezani z znanji stare Sumerije in jih niso zavrgli. Babilonci so šli na povsem svojo pot. Kam smo prišli lahko pogledaš okoli sebe. Naša civilizacija je produkt ukinjanja starovercev in čaščenja RA. To da Duše potujejo je dejstvo, ki presega pojmovanje vesoljskih plovil. Tu in tam pa res pridejo k nam tudi v plovilih. In to je praviloma nižja kultura kot je tista preko potovanja samih Duš. Res je RA je prišel kot praviš in na zemlji ustanovil mesta Sonc (Heliopolis). Po propadu te kulture naj bi se po obeh kultnih religijah tako Babilonski kot Sumerski tja vračal kot Feniks. In tu smo zopet blizu Duše, ki vstane iz pepela. Hvala za informacijo. BEN - BEN lahko obrnjeno - staroversko beremo tudi kot NEB - NEB (torej nebo). IN to se zgodi res redko, zato beseda NE BO (nikoli več ne bo). Iz zapisa bloga izhaja da so se zadevali predvsem babilonsko usmerjeni. Iz čistega obupa, saj je zgrešenost poti OTIPLJIVA.