Članek
ZAUSTAVITI STEKLE PSE DESNICE / LEVICE - ODGOVOR
Objavljeno Jan 09, 2019

                                                                                     "Združujte kar je dobrega, ne nasedajte lažnim delitvam"

V Večeru je pred časom izšla kolumna, ki sem jo uspel natančneje prebrati šele sedaj. Ugotovil sem da je bila ta kolumna tudi uvod v sistematična ignoriranja oblastnih urednikov kar sovpada s tem kar je Marko takrat predlagal, torej - poglobitev pojma CENZURE z ignoranco.
Pa je to prava pot?

Marko Crnkovič v članku Zaustaviti stekle pse desnice (Vir) (Večer 18.2.2018) širi dezinformacije in podžiga neosnovane delitve med ljudmi. Ti problemi bi se morali reševati po poti novinarskega kodeksa ter popravni poti. Dejstva so tista, ki govorijo o (ne)primernosti javne vsebine.



     NETENJE SOVRAŠTVA NA PODLAGI NEJASNIH IDEOLOGIJ
     SAMOPOSTAVLJANJE MEDIJSKE IPD ELITE - UGRABITEV DRŽAVE
     EVOLUCIJA JE REVOLUCIJA V GLAVI

Danes pomemben del oblasti lahko vlada samo še na podlagi manipuliranj in megle izza katere se skriva. Skuša se uveljaviti nova definicija sovražnega govora na način da bo vsaka kritika oblasti pač lahko sovražni govor.
Marko Crnkovič lahko že desetletja piše kar se mu zahoče. Blati tudi posamezne osebnosti, ne da bi izjave podkrepil z prepričljivimi dokazi… in je med glavnimi odgovornimi da se ustavna pravica do popravka in odpgovora na netočno, necelovito informacijo ne uresniči.




Pravica do popravka in odgovora omogoča uveljavitev poštene, celovite informacije za potrebe javnosti. Ustava torej daje pravico da se LAŽI PREGANJA, da se iztoži povzročena škoda. Ker pa sta pri nas tako levi kot desni politični pol med seboj ZLIZANA, se tako eni kot drugi lahko norčujejo iz državljanov. Pravica je namreč samo zapisana in se, razen za elitnike, ne izvaja. Svobodno novinarstvo služi kvalitetnemu informiranju o informacijah, ki so pomembne za naše razmisleke, odločanja in življenje.

Vladislav Stres

Pa še moj zadnji komentar na MMCju kjer se je začela komentatorska vojna: ___ Ajaa: "določene stvari je pač treba omejevat, če si glih ne želimo živet na divjem zahodu, kjer lahko vsak s svojo pištolo ureja zakon, kot mu trenutno paše." Samotna Duša enako... Izhod je Vzpostavitev vladavine prava. Glejte 40. člen Ustave RS. Sam sem pred leti v 7 sodbi o ISTI ZADEVI dobil pravico do popravka laži ProPlusa, a sodbe nisem mogel uporabiti. Dva popravka, ki so jih predvajali sta bila neustrezna - dodatno NORČEVANJE, Nato pa je z delovnega mesta letel še Medijski inšpektor Ivan Pal (z cca 1 letno zakasnitvijo po dogodku) ker je za sodbo proti POP TV in A kanal hotel, da se dejansko tudi izvrši. Takratni minister za kulturo Vasko Simoniti je odločbo Inšpektorata kot 2.. stopenjski organ po pogovoru s predstavniki Pro Plusa par dni pred tem (brez novih dejstev in resne utemeljitve) enostavno RAZVELJAVIL... O teh zadevah pisci a la Marko seveda niso pisali. Le zakaj. To ni ribarjenje v megli. Tudi "režimska" RTV SLO, niti ostali za obveščanje javnosti pomembni mediji v RS o tem niso poročali (nekaj člankov je objavila Medijska preža, (ki pa je nihče ne bere), pa kratki novici v Magu kasneje Reporterju... Sedaj pa poplava komentatorjev z izmišljenimi imeni kot PLAZ ZGRAŽANJA. Režim - najmanj njegov medijski del - deluje na način javnega posmehovanja vsem, ki jih oceni da se mu premalo... podrejajo. In tu nastopijo komentatorji ala Marko Crnkovič ali pa Jure Godler... Oba sta me tudi »komentirala«. Kako si lahko mislite. Npr: Mene Jure Godler v filmu Planet TVja Chemtrails in cepljenje več krat zapored prikazuje kot NARKOMANA. Niti cigaret ali kaj drugega ne kadim, ne snifam (Godler to še posebej poudari, da vlečem bele trakove z nosnico...). V filmu uporabljajo zelo kratke par sekundne inserte iz mojih avtorskih in podpisanih filmov IZDELOVANJE OBLAKOV IN JANEZ POTOČNIK in IMAMO PRAVICO DO SONCA, ki ima 68.600 ogledov. Podobno obdelavo lastnega umetniškega ustvarjanja sem po izdaji zbirke Zrcalo prejel od Marka Crnkoviča. Kljub priporočilom Žarka Petana, Zdravka Duša, akademika prof. dr. France Bernika, akademika prof. dr. Tine Hribarja, Berta Pribaca, Milana Dekleve, Huberta Požarnika, Tomo Rebolja, Toneta Kuntnerja... (seveda) nisem mogel vstopiti niti v DSP. Nekaj je šelestenje prijaznih besedičenj, nekaj pa realna politika, ki z mehkimi ali trdimi metodami kroji javno mnenje in skrbi za svojo (piščančjo?) "farmo". https://www.rtvslo.si/blog/meteor/zaustaviti-stekle-pse-desnice-levice-odgovor/123059

Spoštovani srečni janez Takoj ko se megla prevar razpiha in ko se vidi dejansko stanje se manipulaciji iztekajo minute. Torej?