Članek
MILAN M CVIKEL IN MATEJ ACCETTO - KDO NAJ ODSTOPI?
Objavljeno Dec 17, 2019

Prevaranti v RS so večinoma še vedno zaščiteni, če pa je kdo pošten mora tako ali drugače ODDITI.
»Za Bojanom Požarjem POŽAR, za požarom – puščava. »



Med leti 1997 in 2000 je MILAN M CVIKEL kot ekonomist delal za Svetovno banko v Sloveniji. Med leti 1998 - 2000 je bil državni sekretar za javne finance in proračun na ministrstvu za finance RS. Med leti 2001 - 2004 pa je delal v Novi Ljubljanski banki kot izvršni direktor…, ki je takrat že bila kvalitetna PONIKALNICA DAVKOPLAČEVALSKEGA DENARJA. Nato je postal minister pristojen za evropske zadeve, od leta 2004 do 2008 je bil poslanec Državnega zbora RS in predsednik parlamentarnega odbora za nadzor javnih financ. V času Pahorjeve vlade je bil generalni sekretar Vlade, kasneje pa je (brez botrov iz ozadja???) kandidiral za člana Evropskega računskega sodišča in v kandidaturi zapisal:
„V moji poklicni karieri sem prispeval k razvoju znanja o učinkovitem upravljanju javnih financ“ in navedel PLAGIAT - knjigo Prenovljeno pravo Evropske unije, ki jo je izdal pri Uradnem listu RS. Knjiga ima 1.023 strani, vendar pa je od tega 920 strani prilog, saj je Cvikl objavil prečiščene različice Pogodbo o Evropski uniji in Pogodbo o ustanovitvi Evropske skupnosti, in sicer tako v slovenskem (467 strani) kot v angleškem (453 strani) jeziku. Ostalih 70 strani je prepisano iz angleške Wikipedije, oziroma iz vladnega dokumenta državnemu zboru ob predlogu zakona o ratifikaciji Lizbonske pogodbe. Na podlagi tudi te prevare – PLAGIATA - je bil izbran za člana EU Računskega SODIŠČA. Življenjepis Cvikla ob kandidaturi za evropsko računsko sodišče je morda še na voljo tukaj: CURRICULUM VITAE OF Milan Martin Cvikl. Obenem se je s prevaro najverjetneje še materialno okoristil. Knjiga je stala več kot 100 EUR. In mi se čudimo, da nam gre kot nam gre in si mislimo, da teh dejstev v Bruslju ne poznajo.

Goljufijo dr. Milana Cvikla je razkril dr. Matej Accetto, takrat docent za evropsko pravo Pravne fakultete Več , 2. Cvikl je (kot običajno v naši banana republiki) pisanje javno zanikal, ni pa sprožil postopkov proti avtorju kolumne Accetu, ki je nato napisal še poglobljenejšo analizo BREZSRAMNEGA PREPISOVANJA Objavil je seveda lahko samo še v Kvarkadabri, Vir.
Acceto je takrat moral oditi v tujino, v Španijo.


Vir

Sedaj pa se ga je lotil tudi izvajalec operacije "umazane roke" - Vili Kovačič in zahteva da odstopi s funkcije ustavnega sodnika, da naredi prostor nekomu, ki so si ga zamislili "kritiki".
Zanimivo da lumparije M. Cvikla nikogar ne zanimajo. So namreč resne in ključne. Ravno finančne goljufije so ključ mafijske ureditve v RS.

P.s.: Ni nujno da je Matej Accetto brezhiben pravnik. Tu sem izpostavil le njegovo redko držo - uveljavljanje poštenosti. In za takratno ravnanje ČESTITKA.
___

Odgovor na anketno vprašanje: Kdaj se bomo Slovenci kot narod ukvarjali z ključnimi problemi in stopili na prste SPLETKARJEM, OPRAVLJIVCEM ter izdelovalcem »megle«?
Nikoli, saj smo verniki pogosto izrekanih laži.
Počasi se stanje izboljšuje, Vili Kovačič pri tem opravljanju nima veliko sledilcev.
Ne vem.

lahko izberete tu.

Zopet hvala za tvoje zanimive komentarje Srečni Janez, ki dajo misliti. "Padec komunizma in berlinski zid nista bila rezultat trilijonov dolarjev in globalnih prikritih vojn CIA in vlade ZDA; to je bil rezultat verskega preporoda, ki se je razširil po komunističnih državah. Če boste gledali navdihujoče novice o padcu Sovjetske zveze in rušenju berlinskega zidu, ne boste videli državljanov, kako se po ulicah mahali z ameriškimi zastavami in se zahvaljevalo CIA - videli jih boste, kako praznuje krščansko občestvo in se zahvaljuje Bogu za njihovo svobodo. " Ugotavljam, da ne znaš opredeliti pojma komunizem. To je bil boj proti fašistični obliki kvazi socializma - STALINIZMU., ki si je izposodil in drekal po pojmu komunizem. Komuna je sicer pojem za skupnost. Tudi pojem Bog uporabljaš ne da bi dejansko vedel vsaj približno kaj ta zavajajoč pojem je. Ostalo podpišem in za te jasne temeljne misli hvala.

ENI TAKO DRUGI DRUGAČE Srečni Janez: "svetovna kultura v kateri živimo ciljano ustvarja take spremembe v ustroju psihe in ne dovoli ustvarjanje človeškega " Res je, a tudi midva, mi trije, mi štirje... ustvarjamo kulturo. Zato čudi da misliš da predstavitev slikopisja Vrča Vače ne šteje. Kultura zapisana na Vrču Vače ima svetovne dimenzije.

Vsak človek je individuum, poseben. Prihaja čas ko se bo veliko ljudi zavedlo, da so posebni in da morajo iskati odgovore v SEBI SAMEM ter mimo zvočnikov ter vsiljujočih se avtoritet.