Članek
VOLITVE V RS V POGOJIH NAPOL FAŠIZMA
Objavljeno Feb 06, 2020


VOLIVCI KOT ZMANIPULIRANI VOLI - VOLITVE V RS

IZVEDBA 80. ČLENA USTAVE RS
Volilvec mora imeti ključen vpliv pri izvoljivosti kandidata
in zahteve USRS da morajo poslanci urediti Volilne okraje tako, da bodo primerljivi po številu volivcev naši MANIPULANTJE razumejo tako da hočejo UKINITI VOLILNE OKRAJE. Teh je 88 + 2 za manjšini. Tako bomo imeli še več centralizma in diktata kot ga že imamo.
Posledica imeli bomo 11 Volilnih enot, mesta bodo glede volitev še bolj odločujoča.
Medijska menipulacija bo lažja, saj bodo volivci seznanjani samo z goflanjem prvakov strank.
Namesto, da bi ukinili moteče Volilne ENOTE, ukinjajo Volilne OKRAJE.
Če bi jih ukinili bi se namreč začeli procesi demokratizacije države.
A izziva se kraval in potem se bodo očke odprle, a bo prepozno.


FAŠISTIČNA OBELEŽJA Prešernova 8, Ljubljana, glavni vhod v predsedniško palačo

NAJ SE JIM ZATAKNE
___

"LMŠ, SMC, SD, NSi, Levica, SAB in SNS si želijo še pred morebitnimi predčasnimi volitvami sprejeti novo volilno zakonodajo, ki bo v skladu z ustavo. V DZ-ju potrebujejo 60 glasov, skupno jih imajo 59, zato upajo, da se bo zadnji glas pojavil v postopku.
.
"Pred nami je namreč odgovornost, da pravočasno rešimo položaj, v katerem smo se znašli," je ob predstavitvi predloga v DZ-ju povedala Tina Heferle (LMŠ). Spomnila je, da bo decembra potekel dvoletni rok, ki ga je dalo ustavno sodišče zakonodajalcu, da odpravi neustavnost 4. člena zakona o določitvi volilnih enot za volitve poslancev v DZ, ki določa meje volilnih okrajev.

V poslanskih skupinah LMŠ-ja, SMC-ja, SD-ja, NSi-ja, Levice, SAB-a in SNS-a, ki sta se jim pridružila tudi poslanca manjšin, so se zato po pogovorih, ki jih je vodil predsednik republike, podpisali pod predlog novele zakona o volitvah v DZ, ki ukinja volilne okraje in uvaja relativni neobvezni prednostni glas."

Vir izjav
___
Relativni neobvezni prednostni glas je sicer napredek, ampak premajhen, še posebej ob centralizaciji volilne zakonodaje.
Volilno zakonodaja je osnovno in edino dejansko uporabno orodje volivcev pri urejanju države, zato se lahko spreminja samo preko predhodne referendumske izjasnitve.