Članek
ŠKANDAL MOŽNEGA PLENJENJA - VLADNA NABAVA VENTILATORJEV
Objavljeno May 02, 2020
TUDI S SLABŠIM SE DA POMAGATI BOLNEMU, A JE ZDRAVSTVENO TVEGANJE VEČJE
Razlog za to pisanje je skrajino manipulativnao pIsanje časopisa V FOKUSU, ki neresno obračunava z redko kvalitetno oddajo RTVS - TARČA Erike Žnidaršič... A tudi tu se mora še kaj razčistiti.

Anketni vprašalnik je na straneh MMC RTVS:
Raziskava PROBLEMOV PRI NABAVI ZDRAVSTVENE OPREME TARČA, 30.4.2020  Erike Žnidaršič, RTVS
1. Čestitam, lahko bila sicer še boljša a bila je odlična osnova nadaljnjih raziskav ureditve javnega naročanja
2. Oddaja je bila zavajajoča kar se bo razjasnilo z novimi podatki v bližnji prihodnosti
3. Ne vem.

Res je, da kaže da ima "ta levi" del mafije, ki vlada v RS stalne napajalnike denarja in tako mažejo/podkupujejo vzdržujejo svoj katel povezanih oseb preko katerih izvajajo prikrito oblast. Desni kartel pa nima stalnega napajalnika in zato na hitro krade namesto milijard, kot to počnejo "ta levi" "samo milijone". Situacija se zadnje čase obrača, ker so prvim milijarde skopnele na raven milijonov... ZATO STEKLI PSI MEDIJEV GRIZEJO. Poglejmo si enega od besnih zavajajočih zapisov pri branjenju samo "milijonov" eur:

V FOKUSU: "Tudi v tej četrtkovi Tarči so se novinarske mrhovinarke po vsej sili želele z lažmi stisniti v kot Jelko Godec, Zdravka Počivavška in Mateja Tonina. "Podprte" z mnenji ekspertov dvomljive kredibilnosti, so zaman skušale sogovorce ujeti na tankem ledu.
RTV dokazljivo laže, je na twitterju zapisal politični analitik Božidar Novak in postregel s pisnim strokovnim mnenjem dr. prof. Mateja Podbergarja iz SB Celje, ki je respiratorje Siriusmed R30 ocenil kot povsem ustrezna tudi za zdravljenje najtežje internistično obolelih s Covid 19.
Dopis dr. Mateja Podbregarja iz SB Celje
"Ventilatorji Siriusmed R 30 so ustrezni za bolnišnice v Nemčiji, Veliki Britaniji, Španiji in še kje, le za RTV Slovenija niso ustrezni."
 
Vir

Ali govori o ventilatorji z dodatki, ki so manjkali v ponudbi ali brez članek (še) ne zapiše.

Dr. Rihard Knafelj v TARČI 30.4.2020 pove: »Ventilator, ki so ga ponudili glede na specifikacije R30 ni bil primeren ker ni omogočal osnovnih stvari, ki jih zahtevamo pri predihavanju bolnikov… Ventilator, ki so ga ponudili glede na specifikacije R30 ni bil primeren ker ni omogočal osnovnih stvari, ki jih zahtevamo pri predihavanju bolnikov, ki imajo kužno bolezen, kot je to bolniki za Covidom 19 (brez kompresorja, enosmerno ogrevane cevi, posledica nabiranje kondenz, ki ga je treba ročno odstranjevati in s ob tem se odpre zaprt sistem in tako virusni delci krožijo okrog in ogrožajo druge bolnike… )... Glede na vse ostale ponujene, kot ste že rekli, smo dobili 90 ventilatorjev v oceno in kot primerne smo ocenili 13 ventilatorjev. In v ponudbah je pisalo da so ti ventilatorji na voljo… Niso nas obvestili koliko so jih kupili, kdaj so jih kupili. Eden se je pojavil na našem oddelku kjer smo ga tudi testirali, dokumentirali testiranje in ga nato pospravili zato ker ni uporaben za pomoč bolnikom Covid 19.«
Vir citata Tarča RTVS 30.4.2020 odziv na razkritja v zadnji oddaji glede izbire dobaviteljev zaščitne opreme.
___
Člani strokovne komisije, ki je bila ustanovljena za ugotovitev primernosti naprav, ventilatorjev.« Dr. med. Rihard Knafelj, prof Dr. med. Marko Noč, Doc Dr. med. Primož Gradišek.
__  
Komentar Vladislava Stresa ob drugi sliki, ko Vlada RS pridobi skoraj 2.000 ponudb ventilatorjev - respiratorjev in jih več kot 600 ni sposobna niti pregledati. Milijonski posli so za državo skrajno pomemben denar. Dejanskim strokovnjakom za nabavo medicinske politiki niso hoteli prepustiti. Za te posle popolnoma nesposobno vodstvo projekta na podlagi slabega razpisa prejme skoraj 2000 ponudb, tudi izbranih 13 zagotavlja, da z ustreznimi ventilatorji razpolagajo, kar mora biti ključni kriterij. Skrajšano: Celovita ponudba za vse potrebe po zaščitnih infekcijskih sredstvih dana na obrazcu, ki ga oblikuje kupec - Ministrstvo za zdravje Vlade RS in zahteva elektronsko podpisane ponudbe v e obliki, možnost podizvajalcev, nepreklicni dokumentarni akreditiv, garancija, posel na ključ z visoko pogodbeno kaznijo, sodelovanje z veleposlaništvom države nakupa... Tako bi bilo ponudb tudi bistveno manj in bile bi večinoma resne.
nasveti: Vladislav Stres, mag ekonomskih znanosti, pedagog, andragog 
__
Tretja slika Ivan Gale, pomočnik direktorja za blagovne rezerve: "Tudi predpisov vlada ni prebrala Zavod za blagovne rezerve v času epidemije nima nobenih nalog. To pa bi morale opravljati "NIJZ, Ministrstvo za zdravje, Uprava RS za zaščito in reševanje.
__     

Četrta slika BI LAHKO MASKE NABAVLJALI KAR Z VLADNIM LETALOM? Cena za prevoz mask s letalom, ki jih je ponudil Joc Pečečnik je bila kar 5.500.000 eur. Vlada RS je leta 2012 prodajala svoje letalo Falcon za 12,6 milijona evrov.  Za kupce je bila cena takrat previsoka. Falcon 2000 EX ima tovorno zmogljivost 2.717 kg, brez sedežne… opreme, potnikov pa vsaj dva krat večjo, maksimalni dolet brez oskrbe 7.000 km, oz. 8 ur. Ura letenja stane 4.221 eur; Vir
__

    Peta slika
  UKC ima že nekaj boljših ventilatorjev od R 30 v razpisu izbranih in najdražjih, ki jih je nabavila vladna ekipa "ta desnega" kartela v nastajanju. 
Dr. Rihard Knafelj v TARČI: "Tukaj je fotografija ventilatorjev za katere trdi g. Počivavšek, da smo v KCju (Kliničnem centru Lj.) nabavili ventilatorje R 30. To ni res. Kot vidite gre za popolnoma drug ventilator. Gre za SternMed, torej drugega proizvajalca in tudi za drug tip. Gre za Vento 62 in ne za R 30
Vir
_______________________
RTV Slovenija je dojkazala da ima nekaj sposobnih raziskovalnih novinarjev. Tarča Erike Žnidaršič je bila dobro izpeljana, čeprav bi tudi ta lahko bila še bolj začinjena. Za celovito poročanje je manjkala video povezava z dr. prof. Matejem Podbergarjem iz SB Celje oz. fotografijo dokumenta njegovega mnenja. Glej zgoraj.
___
Poglejmo si uvod v razmislek
KAKŠNE MEDIJE HOČEMO?
Ustava, Zakon o medijih ter Zakon o radioteleviziji Slovenije zahtevajo, da morajo biti javno posredovane informacije usklajena z načeli: resničnosti, nepristranskosti in celovitosti ter usklajene z načelom politične in svetovnonazorske nevtralnosti. V člankih se dosledno ločujejo informacije, komentarji, oglasi. Sublimalne informacije tako nimajo mesta v člankih. Javni mediji morajo zagotoviti nepristranske in izčrpne informacije, tako da lahko državljani svobodno oblikujemo svoje mnenje. KER SE NE GREMO NJIHOVE IGRE, BOMO TO SPOŠTOVALI - še več nadgrajevali. Tisti, ki pa tega ne počnejo pa jim pomagamo tja kamor spadajo. Način manipulacije pri poročanju ukinjajmo. Torej se mora tudi lastništvo v medijih razpršiti npr. kar med novinarje te hiše.
To lahko storimo. Pa dajmo.
__
https://podcrto.si/oznaka/medijsko-lastn
istvo/

https://podcrto.si/dosjeji/
___
Dodano ob 22.40 uri
Dodatek je nadgradnja povedi bloga
Dr. med. Claus Kohelein). Kot eden vodilnih infektologov... ima najboljše ventilatorje / respiratorje in zanimivo kaj pove o načinih zdravljenja, ki so lahko škodljivi. Njegovo mnenje o teh napravah pa ni osamljeno.

Internist dr. Claus Köhnlein za RT Deutsch: Nove bolezni ni in da glede tega ni treba skrbeti. "V naši bolnišnici imamo pripravljenih 20 ledenih postelj in zdaj čakamo prve bolnike," je dejal dr. Köhnlein. "Prepričan sem, da nikoli ne bodo prišli. Ni novega virusa, razvit je bil le nov test."

Mediji širijo zgodbe spodbujanja čustvenih emocij, laiki namreč ne vedo kaj vse se v bolnišnicah dogaja že vsa leta in to brez korone virusa, posledica je vse več negotovosti, strah in na koncu panika. Posledica bo dejansko prožćanje PANDEMIJE.
Spremenil se je način testiranj in zato smo dobili novega povzročitelja bolezni, a skupna vrednost - smrtnost... je enaka kot je bila...


https://www.youtube.com/watch?v=TwXdbi11

MAIL Online: "Umrlo je najmanj 80 odstotkov bolnikov s koronavirusom v New Yorku, ki so jih dali na umetna pljuča.Mehanska umetna pljuča bolnikom s težavami pri dihanju potiskajo kisik v pljuča. Uporaba strojev vključuje sedenje bolnika in vstavljanje cevi v grlo...
Na splošno 40% do 50 odstotkov bolnikov s hudo dihalno stisko umre, ko so na umetnih pljučih, pravijo strokovnjaki kot tudi dr. Albert Rizzo, glavni zdravnik ameriškega združenja za pljuča." Vir Zato je tako zelo pomembno kakšne kvaliutete je ta naprava s katero zdravniki prezračujejo pljuča.

Profesor dr. Klaus Püschel (67), Predstojnik hamburške forenzične medicine:
»Ta virus vpliva na naše življenje na skrajno pretiran način. Ta vpliv virusa ni povezan z nevarnostjo, ki jo predstavlja. Zdaj je nastala astronomska gospodarska škoda, ki ni sorazmerna z nevarnostjo, ki jo virus predstavlja. Prepričan sem, da koronska smrtnost sploh ne bo vplivala na letno umrljivost... Do zdaj v Hamburgu zaradi virusa ni umrla niti ena oseba brez predhodne bolezni. Vsi, ki smo jih doslej pregledali, so imeli raka, kronično pljučno bolezen, bili so težki kadilci ali močno debeli, trpeli so za sladkorno boleznijo ali imeli srčno-žilne bolezni...
Covid-19 je smrtonosna bolezen le v izjemnih primerih, vendar je v večini primerov večinoma neškodljiva virusna okužba..."
Vir

Tu je spletišče z informacijami Dr. Judy Mikovits, phD, z doktoratom iz biokemije in molekularne biologije, ki razkriva svoje delo v laboratorijih proizvodnje umetnih virusov. Vir
in tu
je spletišče številnih mednarodno priznanih zdravnikov ter raziskovalcev področja virologije. Prevajano tudi v Slovenščino Vir

Kot je pri nas v navadi se kupi osnovno sredstvo potem se pa začno politične razprave glede dodatne opreme :-)) Glej nakupe vodnih plovil, zračnih plovil, bojnih vozil, ventilatorjev, operacijskih miz, gradnja urgentnih centrov, otroške klinike....

Na splošno 40% do 50 odstotkov bolnikov s hudo dihalno stisko umre, ko so na umetnih pljučih, pravijo strokovnjaki kot tudi dr. Albert Rizzo, glavni zdravnik ameriškega združenja za pljuča." Vir glej zgoraj Zato je tako zelo pomembno kakšne kvaliutete je ta naprava s katero zdravniki prezračujejo pljuča.