Članek

"Codex Babylonis Romani" - Skrita koda Rimokatoliškega imperija

3. del: Skrivnost kreacije človeka - Sodoma in Gomora (Mysterium Creationis Hominis - Sodoma et Gomorra)

Epizoda »Skrivnost kreacije človeka - Sodoma in Gomora« raziskuje zapletene detajle in skrite sporočila fresk stropne ladje Sikstinske kapele, ki razkrivajo ključ za razumevanje svetnega in posvetnega vpliva Rimo katoliške cerkve.

Objavljeno Mar 28, 2024

RKC je dograjena z drugimi pomembnimi verskimi izročili zasidrana v Človeški nadjaz in tako v času še dandanes sooblikuje duhovno pot človeštva. Zgodba odkriva tajna verovanja Vatikana v demone in njihovo interakcijo s papeži in duhovščino, razkrivajoč skrivnostno vlogo Svetega Petra kot vodilne sile iz ozadja. Razkrivamo, kako se je papež Julij II. odločil za izvedbo prenove groba svetega Petra. Naša pot nas skozi freske na stropu kapele pelje s pomočjo umetnosti, mitologije in psihologije do novega stvarjenja Adama ter Eve in to po izgonu iz Raja. Kot je bilo stvarjenje v Raju graditev tudi njunih duhovnih dimenzij je nova kreacija odvzem le teh. Adam pri tej novi preobrazbi na primer pade v materializem.
Epizoda »Skrivnost kreacije človeka - Sodoma in Gomora« izziva tradicionalne interpretacije kreacije človeka, spodbujajoč gledalca k iskanju globljih pomenov v starodavnih simbolih in pripovedih, ki so se v freskah Michelangela in njegovih sodelavcev ohranile skozi generacije.
Pridružite se nam na potovanju in vstopite v duhovno ladjo poslikav stropa Sikstinske kapele. Skupaj si ogledamo in skupaj raziščimo božanskost, boje za in proti osebnemu starozaveznemu Bogu in končni zastoj duhovnega razvoja kot je npr. prikazano v simbolnem Drevesu družine papežev družine Rovere.
S podrobnimi analizami posameznih fresk, vključno s upodobitvami Sodome in Gomore ter sanj Noeta, se soočamo z dilemami, ki na še vedno begajo. Ta nova epizoda "Sulica Longinusa" razgrne posledice tisočletnih bojev na področju duhovnosti ter izziva potenciale preseganja kaosa. Izziva nas da stopimo na pot enosti, sodelovanja in spoštovanja.
Vabljeni na akademsko odisejado, da vsak sam na svoj lasten način dešifrira modrosti, kodirane znotraj sten »iluminirane knjige« imenovane - Sikstinska kapela. Pred nami vstajajo, se prebujajo skrite resnice, vtkane v našo skupno zavest. Film nudi nenavaden, a preko vpogleda v podrobnosti, dokazljiv, celovit vpogled na ključna križišča duhovnosti skozi tisočletja.
, "Codex Babylonis Romani" Skrita koda Rimokatoliškega imperija
https://www.youtube.com/watch?v=HqVeHE3ct2U


Za več informacij obiščite:
SPLETNO STRAN VLADISLAV STRES
http://stres.a.gape.org

FACEBOOK STRAN VLADISLAV STRES - SIMBOLI
https://www.facebook.com/vs.simboli

#Adam #Eva #Michelangelo #PapežJulij #PapežJulijII #RKC #SikstinskaKapela #SvetiPeter #Vatikan #VladislavStres