Članek

Simboli VLADISLAV STRES

2. del: Raj : Kača in iskanje prepovedane modrosti (Serpens et Questio vetita Sapientia)

V drugem delu naše serije razkrijemo skrivnost Drevesa Spoznanja in grozo ter travmo zaradi katere je Človeštvo še danes nezavedno obremenjeno.

Objavljeno Mar 28, 2024

Ta 12-minutni raziskovalni film nas najprej popelje do osupljivih fresk Sikstinske kapele, kjer vsaka upodobitev pripoveduje zgodbo o različnih človeških obdobjih in globokih duhovnih spoznanjih. Film se osredotoča na dvojnost četrte freske, ki simbolizira tako Raj kot izgon iz Raja (enosti - Eden). Z natančno analizo razkrivamo, kako ta umetniško delo namiguje na razdeljeno jabolko, s kačo, ki se ovija okoli Drevesa življenja v njenem središču - metaforo za dvojnost in konflikt, ki sta inherentna človeški eksistenci. Kača, predstavljena kot Eva simbolizira podzavestne želje in boje svete porodnice Hawe / Ave, kar odseva globlje podzavestne travme ter hotenja naših prednikov. Prav tako se poglobimo v simbolno upodobitev Adama Kadmona, kot naslednika kreatorjev Arkhontov, ki mu je bilo poklanjano vladanja tudi duhovnim energijam. Ta del obravnava transformacijsko potovanje človeštva od vsiljevane nedolžnosti Edena do kompleksnih realnosti gordijskega vozla, kot je prikazano v Izgonu iz Raja.

Video preučuje geste, izraze, postavitve Adama in Eve ter kaže na možne globlje pomene in povezave z starodavnimi mitologijami. Pri predstavitvi simbolov npr. pokažemo prerez jabolka, ki razkriva simbol petokrako zvezdo, ki simbolizira Človeka.
Pridružite se nam na tem poučnem potovanju skozi umetnost, mitologijo in psihologijo, ko nadaljujemo z izzivanjem mainstream interpretacij in spodbujamo gledalce, da iščejo svoje razumevanje teh starodavnih simbolov. Ta film vas vabi k vprašanjem, raziskovanju in prebujanju do skritih resnic, vtkanih v našo skupno zgodovino in zavest.
Zaželjeni so vaše dopolnitve, popravki, dodatna gradiva, ob pogoju iskrenosti seveda, torej da pomoč ni vsiljivo ponavljanje tuje pameti. Skupaj zmoremo več.

"Serpens et Questio vetita Sapientia" - Kača in iskanje prepovedane modrosti:


Za več informacij obiščite:
SPLETNO STRAN VLADISLAV STRES
http://stres.a.gape.org



FACEBOOK STRAN VLADISLAV STRES - SIMBOLI


#Arkhonti #DrevoŽivljenja #GordijskiVozel #Mitologija #SikstinskaKapela #Simboli #VladislavStres