Vlasta Kunej KMEČKI GLAS

Prijatelji (13)
REVIJA O KONJIH
Barbara Remec KMEČKI GLAS
Plavec Joz
Ziliute88edita Edita
Dragica Heric KMEČKI GLAS
Darja Zemljič KMEČKI GLAS
Geza Grabar
KMEČKI GLAS Franc Fortuna
Spremljevalci (4)
Katja Rebolj
Marja Mavse

Kategorija: kruh.s.pecilnim.praškom

NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

Torte s sadjem
Polenta margerita
Gobov namaz, ragu in v nadev v trtnih listih
Sladice iz kakija
Slana ocvirkovka
Fižolova torta
Peščeni smilj
Ureditev skalnjaka
Ureditev groba
Hibiskus ali oslez
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
advent
( 1 )
afte
( 1 )
ajda
( 1 )
ajvar
( 1 )
Alkohol
( 1 )
anemija
( 1 )
astma
( 1 )
avokado
( 1 )
Beremo
( 1 )
bezeg
( 1 )
biftek
( 2 )
bleki
( 1 )
bobići
( 1 )
boranja
( 1 )
bovla
( 1 )
branje
( 5 )
buče
( 1 )
bučke
( 1 )
buhtlji
( 1 )
burek
( 1 )
čaji
( 1 )
čemaž
( 2 )
chutney
( 1 )
Cimet
( 1 )
čipke
( 1 )
cmoki
( 2 )
covid
( 1 )
covid19
( 3 )
črtica
( 1 )
demenca
( 3 )
Dr
( 1 )
džemi
( 1 )
februar
( 1 )
filmi
( 1 )
fokača
( 2 )
frtalja
( 1 )
gin
( 1 )
gluten
( 1 )
golaž
( 4 )
gripa
( 1 )
hobi
( 2 )
hobiji
( 1 )
HPV
( 1 )
hren
( 1 )
humus
( 1 )
imunost
( 1 )
Izleti
( 1 )
jabolka
( 2 )
jeglič
( 1 )
juhe
( 11 )
jurjevo
( 1 )
kap
( 1 )
kape
( 1 )
kaša
( 1 )
kaše
( 1 )
kečap
( 1 )
klopi
( 1 )
kolači
( 1 )
kolagen
( 1 )
koline
( 1 )
kosilo
( 1 )
kostanj
( 1 )
krača
( 1 )
kresnik
( 2 )
krofi
( 1 )
kroketi
( 1 )
kruh
( 1 )
lazanja
( 2 )
lignji
( 1 )
limone
( 1 )
Lokvica
( 1 )
lovor
( 1 )
mango
( 1 )
melanom
( 1 )
Metlika
( 1 )
moke
( 1 )
Muriša
( 2 )
njoki
( 1 )
noma
( 1 )
oamke
( 1 )
obara
( 1 )
ocena
( 1 )
ograje
( 1 )
omlete
( 1 )
paelja
( 1 )
pašjon
( 1 )
pasta
( 1 )
pasulj
( 1 )
peka
( 1 )
pesto
( 1 )
pik ose
( 1 )
pire
( 1 )
pite
( 1 )
pohod
( 1 )
polenta
( 1 )
polpete
( 2 )
pomlad
( 1 )
postrvi
( 1 )
potice
( 2 )
prelivi
( 1 )
primule
( 1 )
pust
( 2 )
putika
( 1 )
ramstek
( 1 )
ravioli
( 2 )
rebrca
( 1 )
recepti
( 1 )
regrat
( 1 )
repa
( 1 )
rez
( 1 )
rezanci
( 1 )
rezine
( 1 )
rižote
( 2 )
romani
( 1 )
romesco
( 1 )
rosti
( 1 )
rulada
( 2 )
rulade
( 1 )
shramba
( 1 )
shranki
( 6 )
sir
( 1 )
sirij
( 1 )
sirup
( 1 )
Sivka
( 2 )
škarje
( 1 )
sladice
( 10 )
slamnik
( 1 )
slive
( 1 )
solata
( 1 )
solate
( 2 )
Solzice
( 1 )
sorbet
( 1 )
Sternen
( 1 )
stres
( 1 )
strije
( 1 )
sufle
( 1 )
tartini
( 1 )
tetanus
( 1 )
torta
( 1 )
torte
( 3 )
trata
( 1 )
udarci
( 1 )
Uši
( 1 )
v
( 1 )
varice
( 1 )
vitkost
( 1 )
voda
( 1 )
vrata
( 3 )
Vraže
( 1 )
Vrba
( 1 )
Vrt
( 5 )
zakuhe
( 1 )
žar
( 2 )
zaseka
( 1 )
zavitki
( 1 )
zdravje
( 1 )
zelje
( 1 )
žetev
( 1 )
žganci
( 1 )
zgodba
( 1 )
zgodbe
( 3 )
IŠČI PO ARHIVU
Oktober 2022
PTSČPSN
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Krušne dobrote brez kvasa

Vlasta Kunej KMEČKI GLAS
21.09.2022 16:14 (Sep 21, 2022)

V kuharski knjigi pa boste našli tudi recepte, kako lahko porabimo star kruh. Iz njega lahko pripravimo zares marsikaj dobrega, kot je na primer malinov kolač.

Toast s sodo in vinskim kamnom
Sestavine: 360 g gladke bele moke, 50 g sladkorja, 1 žlica kisa, 1 zavitek vinskega kamna, ½ žličke sode, 240 g mleka (Mogoče ga boste potrebovali 260 g, odvisno od moke.), 2 žlici olja; za premaz: 1 žlica sladke smetane

Naredite toplo kopel iz sode in vinskega kamna ter pustite 5 minut.

Vse sestavine dajte v posodo in premešajte s kuhalnico. Po potrebi dodajte še mleko. Testo zgnetite in oblikujte štručko ter jo prestavite v pomaščen pekač. Pokrijte in pustite počivati vsaj pol ure. Boljše je, če jo boste pustili malo dlje.

Pečico vključite na 180 stopinj. Pekač prestavite v ogreto pečico in pecite od 35 do 40 minut.

To je najhitrejši toast in svetujem vam, da ga vedno popečete.

 

Žemljice iz testa za toast
Sestavine: testo za toast, ki mu odvzamemo polovico sladkorja (Glejte prejšnji recept.)

Ko pečemo kruh brez kvasa

Vlasta Kunej KMEČKI GLAS
26.05.2022 17:15 (May 26, 2022)

Avtorica piše recepte preprosto in jasno, na podlagi svojih dolgoletnih izkušenj peke, iz katere nastajajo slastni izdelki. Izbrali smo vam tri recepte iz te knjige, ki odpira nove možnosti peke.

Če ste vajeni peči z drožmi, lahko naredite hrustljavo pico s svežo zelenjavo. Sladki kruh z brusnicami pripravimo s pecilnim praškom. Odličen je z maslom in brusnično marmelado, lahko ga ponudite tudi z različnimi sirnimi namazi, dober pa je tudi sam po sebi, brez dodatkov. In potem so tu še z raznimi semeni posuti rustikalni krekerji polnega okusa – pripravljeni s sodo.

Pica

Sestavine: 400 g bele moke, 260 g vode, 160 g droži (Če želite pico v enem dnevu.) ali 100 g droži (hladna fermentacija v hladilniku), 8 g soli

V posodi najprej zmešajte vodo in droži. Dodajte moko in sol in zgnetite gladko testo. Pustite ga počivati 40 minut. Nato ga znova dobro zgnetite in v naslednji uri naredite dva- do trikrat potege in prepogibe ali z njim udarjajte ob pult.

Testo razdelite na hlebčke – iz količine

Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj