Vlasta Kunej KMEČKI GLAS

Prijatelji (13)
Dragica Heric KMEČKI GLAS
KMEČKI GLAS
Darja Zemljič KMEČKI GLAS
Barbara Remec KMEČKI GLAS
Geza Grabar
Kristijan Hrastar KMEČKI GLAS
Marinka Marinčič KMEČKI GLAS
Ziliute88edita Edita
Spremljevalci (4)
Katja Rebolj
Marja Mavse

Kategorija: star.kruh.recepti

NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

Torte s sadjem
Polenta margerita
Gobov namaz, ragu in v nadev v trtnih listih
Sladice iz kakija
Slana ocvirkovka
Fižolova torta
Peščeni smilj
Ureditev skalnjaka
Ureditev groba
Hibiskus ali oslez
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
advent
( 1 )
afte
( 1 )
ajda
( 1 )
ajvar
( 1 )
Alkohol
( 1 )
anemija
( 1 )
astma
( 1 )
avokado
( 1 )
Beremo
( 1 )
bezeg
( 1 )
biftek
( 2 )
bleki
( 1 )
bobići
( 1 )
boranja
( 1 )
bovla
( 1 )
branje
( 5 )
buče
( 1 )
bučke
( 1 )
buhtlji
( 1 )
burek
( 1 )
čaji
( 1 )
čemaž
( 2 )
chutney
( 1 )
Cimet
( 1 )
čipke
( 1 )
cmoki
( 2 )
covid
( 1 )
covid19
( 3 )
črtica
( 1 )
demenca
( 3 )
Dr
( 1 )
džemi
( 1 )
februar
( 1 )
filmi
( 1 )
fokača
( 2 )
frtalja
( 1 )
gin
( 1 )
gluten
( 1 )
golaž
( 4 )
gripa
( 1 )
hobi
( 2 )
hobiji
( 1 )
HPV
( 1 )
hren
( 1 )
humus
( 1 )
imunost
( 1 )
Izleti
( 1 )
jabolka
( 2 )
jeglič
( 1 )
juhe
( 11 )
jurjevo
( 1 )
kap
( 1 )
kape
( 1 )
kaša
( 1 )
kaše
( 1 )
kečap
( 1 )
klopi
( 1 )
kolači
( 1 )
kolagen
( 1 )
koline
( 1 )
kosilo
( 1 )
kostanj
( 1 )
krača
( 1 )
kresnik
( 2 )
krofi
( 1 )
kroketi
( 1 )
kruh
( 1 )
lazanja
( 2 )
lignji
( 1 )
limone
( 1 )
Lokvica
( 1 )
lovor
( 1 )
mango
( 1 )
melanom
( 1 )
Metlika
( 1 )
moke
( 1 )
Muriša
( 2 )
njoki
( 1 )
noma
( 1 )
oamke
( 1 )
obara
( 1 )
ocena
( 1 )
ograje
( 1 )
omlete
( 1 )
paelja
( 1 )
pašjon
( 1 )
pasta
( 1 )
pasulj
( 1 )
peka
( 1 )
pesto
( 1 )
pik ose
( 1 )
pire
( 1 )
pite
( 1 )
pohod
( 1 )
polenta
( 1 )
polpete
( 2 )
pomlad
( 1 )
postrvi
( 1 )
potice
( 2 )
prelivi
( 1 )
primule
( 1 )
pust
( 2 )
putika
( 1 )
ramstek
( 1 )
ravioli
( 2 )
rebrca
( 1 )
recepti
( 1 )
regrat
( 1 )
repa
( 1 )
rez
( 1 )
rezanci
( 1 )
rezine
( 1 )
rižote
( 2 )
romani
( 1 )
romesco
( 1 )
rosti
( 1 )
rulada
( 2 )
rulade
( 1 )
shramba
( 1 )
shranki
( 6 )
sir
( 1 )
sirij
( 1 )
sirup
( 1 )
Sivka
( 2 )
škarje
( 1 )
sladice
( 10 )
slamnik
( 1 )
slive
( 1 )
solata
( 1 )
solate
( 2 )
Solzice
( 1 )
sorbet
( 1 )
Sternen
( 1 )
stres
( 1 )
strije
( 1 )
sufle
( 1 )
tartini
( 1 )
tetanus
( 1 )
torta
( 1 )
torte
( 3 )
trata
( 1 )
udarci
( 1 )
Uši
( 1 )
v
( 1 )
varice
( 1 )
vitkost
( 1 )
voda
( 1 )
vrata
( 3 )
Vraže
( 1 )
Vrba
( 1 )
Vrt
( 5 )
zakuhe
( 1 )
žar
( 2 )
zaseka
( 1 )
zavitki
( 1 )
zdravje
( 1 )
zelje
( 1 )
žetev
( 1 )
žganci
( 1 )
zgodba
( 1 )
zgodbe
( 3 )
IŠČI PO ARHIVU
Oktober 2022
PTSČPSN
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Krušne dobrote brez kvasa

Vlasta Kunej KMEČKI GLAS
21.09.2022 16:14 (Sep 21, 2022)

V kuharski knjigi pa boste našli tudi recepte, kako lahko porabimo star kruh. Iz njega lahko pripravimo zares marsikaj dobrega, kot je na primer malinov kolač.

Toast s sodo in vinskim kamnom
Sestavine: 360 g gladke bele moke, 50 g sladkorja, 1 žlica kisa, 1 zavitek vinskega kamna, ½ žličke sode, 240 g mleka (Mogoče ga boste potrebovali 260 g, odvisno od moke.), 2 žlici olja; za premaz: 1 žlica sladke smetane

Naredite toplo kopel iz sode in vinskega kamna ter pustite 5 minut.

Vse sestavine dajte v posodo in premešajte s kuhalnico. Po potrebi dodajte še mleko. Testo zgnetite in oblikujte štručko ter jo prestavite v pomaščen pekač. Pokrijte in pustite počivati vsaj pol ure. Boljše je, če jo boste pustili malo dlje.

Pečico vključite na 180 stopinj. Pekač prestavite v ogreto pečico in pecite od 35 do 40 minut.

To je najhitrejši toast in svetujem vam, da ga vedno popečete.

 

Žemljice iz testa za toast
Sestavine: testo za toast, ki mu odvzamemo polovico sladkorja (Glejte prejšnji recept.)

Kaj naredimo iz rezin belega kruha

Vlasta Kunej KMEČKI GLAS
18.11.2020 14:21 (Nov 18, 2020)

Če nam ostane kruh in ni več prav svež, ga lahko posebno belega uporabimo za marsikaj. Beli kruh lahko narežemo na kocke, jih posolimo, potresemo s provansalskimi začimbami, povaljamo v stepenem jajcu in posušimo v pečici. Hrustljave so odličen dodatek k bučni juhi. Lahko ga uporabimo za cmoke, ocvrte kruhove rezine,  pripravimo hrenovo omako s kruhom h govedini, za narastke, nadeve ali sladice.

Ocvrte rezine

Potrebujemo: 10 žemelj ali rezin belega kruha, 2–3 dl mleka, 3 jajca, ½ l olja

Dan stare žemlje ali rezine belega kruha na hitro pomočimo v mleko, nato v stepena jajca in jih ocvremo v vročem olju.

Lahko pa rezine omočimo v mleku, zložimo po dve skupaj in napolnimo s slivovo marmelado, omočimo v stepenih jajcih, povaljamo v drobtinicah in ocvremo.

 

Kruhovi cmoki

Potrebujemo: 300 g kruha, malo čebule, 30 g olja ali 50 g prekajene slanine, 2 dl mleka, 1 jajce, sol, peteršilj, 50 g moke; in še: 50 g olja za zabelo

Kruh narežemo na kocke ter jih prepražimo s sesekljamo čebulo na

Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj