Članek
Svoboda govora, do kod?
Objavljeno Jan 11, 2015

Ne razumem dejanj novinarjev, ki so se norčevali iz preroka Mohameda in žaljenja Alaha, (če sem prav razumela novice), ki se ponavljajo in pojavljajo? Čeprav naj bi to bili satirični novinarji?

Se imajo francozi, kdorkoli, pravico norčevati iz prerokov, Bogov, ki so druge vere?

Če so to počeli, naj pripišejo sebi. Če so to počeli, so začeli širiti sovraštvo med verami, čeprav na satiričen način.

***

Se sprašujem: svoboda govora. Do kod? Do kod sega svoboda govora?

***

Novinarji so tisti, ki poročajo, kaj se dogaja po svetu, kaj se dogaja doma, kaj se dogaja, kjerkoli se že dogaja. Hvala Bogu, da jih imamo, a če že pišejo, naj pišejo tako kot se dogaja in ne s sovraštvom do drugih!

P.S.

Če so se tisti novinarji hoteli norčevati, naj bi se raje norčevali iz sebe, iz oseb, ki so jim blizu, iz oseb, ki so žive, iz oseb, ki se lahko branijo, nikakor pa ne na račun preroka ali Boga, ki je druge vere kot so sami.

To je moje mnenje o tej zadevi.

In če me vprašate ali sem solidarna z novinarji, ki so "Čarliji", vam povem, da nisem. Naj se piše resnica! Samo resnica. Do tu svoboda govora in pisanja.

***

Seveda sem  proti vsakemu nasilju, saj nima nihče pravico drugemu vzeti življenje! Naj se kaznujejo storilci, ne pa ves islam. In novinarji so tisti, ki SPET pišejo, da za tem stoji islam! GROZA!!

Kdo v tem primeru povzroča razdor med ljudmi? Novinarji! Ki hočejo prikazati islam kot nekaj najslabšega!

***

Že dva tisoč let smo priča, da je krščanstvo bilo najvčeje zlo ljudem, da je zaradi tega prihajalo do vojn. Kar naenkrat smo pa vsi kristjani najboljši, hallo?

Ne morem verjeti, da se lahko v tem stoletju kaj takega dogaja!!