Članek
Je Slovenija fašistična država? (MO Koper HVALA za pomoč.)
Objavljeno May 28, 2015

Do danes nisem imela izoblikovanega mnenja o tem.

Od danes naprej, ga pa imam.

Slovenija je fašistična država!

Zakaj tako mislim?

Ker sem danes naletela na taka sprenevedanja, da človek dol pade.

Pošiljajo te od Poncija do Pilata in od Pilata do Poncija.

Vmesnih poti ni!

Sam si pa =bena stranka. Oni se pa zgovarjajo na neke zakone?!

Pa je glih zadnjič eden rekel na Valu 202, da mora biti človek pred zakonom in ne za zakonom. Da mora biti zakon prilagojen in fleksibilen.

P.S.

Zakaj se gre?

ECE (Elektro Celje Energija) nam je grozila z izklopom dobave električnega toka (14.maja). Poklicala sem jih in jim povedala, da smo nategnjeni od vlade, ker spreminja zakone, kakor njim ljubo. Da smo brez rednih prihodkov, prijavljeni na zavodu za zaposlovanje, da smo brez socialne podpore, ker smo bogataši. Da bomo porabo električne energije poravnali. (Dobila sem celo, ko sem napisala, da nam grozi izklop, nekaj prispevkov. Hvala Vsem tistim, ki ste nam pomagali.) ECE - gospa, s katero sem govorila, je rekla, naj se pomenim z EP (Elektro Primorska) in jim povem o našem problemu. Kar sem storila. Še isti dan sem bila tam, a tega dne ni bilo izklopa. 

Vmes sem poravnala nekaj zneskov (iz vsote, ki sem jo dobila od dobrih ljudi) in ker ni bilo zagroženega izklopa, sem prevdidevala, da je stvar urejena. 

Dala sem prošnjo na CSD Koper in MO Koper je prispevala. (Takoj po tistem.) 

Na tem mestu se občini Koper, predvsem pa županu Borisu Popoviču, zahvaljujem za skrb, razumevanje in sočutje. DaBogDa veliko takih županov v Sloveniji in po svetu. 

No, danes, je bilo povsem drugače. Šla sem na ranč, prišla domov in je bil mrk. Sem takoj pomislila, da so nam izklopili dobavo el. toka. In ja, res je bilo, saj sem potem v kaselcu videla položnico in obvestilo o izklopu.

Od doma sem odšla po 12.30 uri. Nazaj sem prišla cca čez eno uro. V tem času so prišli in izklopili. 

Seveda, šla sem v akcijo. Direkt na Elektro Koper (bilo da se imenuje Elektro Primorska ali E3, je vseeno). Sem povedala zakaj se gre, pizdila, težila, in četudi bi plačala takoj (kar sem storila) izklop in priklop (v višini 91 €) , je gospod Zlatko G., ki je bil sicer zelo prijazen, rekel, da sem prepozna, ker so njihovi "priklopi" le do 14.15, jaz sem pa z njim govorila malce kasneje (cca 14.30) , ker sem prej iskala informacije, kako in kaj, in klicala na ECE, še prej na info, da zvem za št., ker je nisem imela s sabo. Cela štala. 

In se ni dalo nič storiti!

To pomeni: oni so nam odklopili dotok el. energije med 12.30 in 13.30, po 14.15 ne delajo več. Četudi poravnaš vse račune v tem času, te ne šmirgljajo. Jih ne zanima, kako boš brez elektike, jih ne zanima, če ti bo šla vsa hrana po zlu, ki jo imaš v zmrzovalni skrinji, niti jih ne zanima,ali imaš kaj priklopljeno na el. tok, kar se ne sme prekiniti. Nič jih ne zanima. 

Če nimate skelenjene pogodbe, ker vam je bila predhodno prekinjena, ste nula. ČETUDI VSE PORAVNATE ALI IMATE PORAVNANO. 

Ker ti oni izklopijo dobavo el. toka tik preden končajo službo.

In se lahko slikaš!!

Ob tem se sprašujem, ali ni to fašistični režim?

Zakaj fašistični? Brez predhodnega obvestila, so nam izklopili dotok el. energije, čeprav je bilo vse plačano!!!

Zame je! 

P.S.1

A KONEC DOBER, VSE DOBRO.

Na koncu, zvečer, se je pa le prikazal dobri angel in smo dobili elektriko. Zato lahko zdaj o tem pišem. Sicer bi bil mrk.

Hvala Dobrim Angelom.