Članek
Katere so glavne prednosti pitja vode?
Objavljeno Oct 22, 2015

Verjetno dobronamerna priporočila o pitju vode že marsikomu gledajo skozi ušesa, pa vendar je to tako zelo pomembna tekočina, da si ne moremo kaj, da vam ne bi še enkrat predstavili nekaj najmočnejših razlogov ZA pitje vode. Naj to postane vaša vsakdanja navada in voda vaš najzvestejši spremljevalec.

  • Voda pomaga pri izgubljanju kilogramov

Poletje je mimo, vendar to ne pomeni, da lahko v jesenskih in zimskih mesecih kar pozabimo na fit postavo. S pitjem vode boste visokokalorične in sladke pijače zamenjali s pijačo, s katero vase ne boste vnesli nepotrebnih kalorij. Poleg tega je voda tudi super zaviralec apetita, zato nanjo nikar ne pozabite.

  • Je zdrava za srce

Redno pitje vode zmanjšuje možnosti za srčni napad, saj je večletna študija Ameriškega inštituta za epidemiologijo dokazala, da pet kozarcev vode dnevno kar za 41 % zmanjša riziko smrti zaradi srčnega napada (če ljudi primerjamo s tistimi, ki so popili le 1-2 kozarca dnevno).

  • Skrbi za novo energijo

Ko smo dehidrirani, smo brez energije in utrujeni, to pa vodi v šibkost mišic, dremavost in neproduktivnost, voda je torej res zelo koristna.

  • Je odlično zdravilo za glavobol

Eden izmed znakov dehidracije je tudi glavobol, zato pri pogostih glavobolih najprej pri sebi premislite, ali popijete dovolj tekočine in šele nato preverite druge možnosti.

  • Pomaga k zdravi koži

Koža z rednim pitjem vode dobi nov lesk, izboljša se tudi njena struktura, seveda ne v petih minutah, vendar v tednu dni pa že opazite vidne spremembe.

  • Je dobra za prebavo

Ker voda pomaga telesu pri prebavi, pogosto pozdravi bolečine v trebuhu, tudi pravilno prebavljanje namreč potrebuje zadostno količino vode.

  • Čisti telo

Voda iz telesa odstranjuje toksine in druge škodljive ter nepotrebne snovi.

  • Zmanjšuje tveganje za raka

V Sloveniji je 7. najpogostejši malignom pri slovenskih moških rak na sečnem mehurju, saj to diagnozo postavijo kar vsakemu 27. moškemu pri nas. Preventiva pa je zelo preprosta – pitje vode pomembno zmanjša tveganje za nastanek raka na sečnem mehurju, kar s svojimi raziskavami dokazujejo raziskovalci na Harvardu.

  • Izboljšuje tudi vaše športne dosežke

Redno hidriranje pomaga tudi pri vaših boljših športnih dosežkih, zato pred, med in po treningu ne pozabite na zadostno količino popite tekočine.

VEČ TUKAJ.