Članek
Je vaš dragi Janša ali Klemenčič?
Objavljeno Mar 07, 2015

Ste kdaj pomislili, kakšni so naši politiki doma, v zasebnih situacijah? Jaz se s takšnimi mislimi pravzaprav velikokrat sproščam na poti iz službe. In če tam politike preučujem čisto po moško, jih ponavadi po žensko seciram in predelam med vožnjo, ko sicer predelujem tudi druga najpomembnejša življenjska vprašanja.

Kdo ve zakaj sem v zadnjem mesecu na avtu poleg ene večje stare udrtine uspela pridelati še dve novi. Vem le, da moj Trpeči Partner ni navdušen nad dejstvom, da sva sedaj celulitatsta oba, jaz in avto. Še več: iz čisto svojstvenega karakterja se je med mojim pojasnjevanjem okoliščin nesreče (ok, ja, še jaz si ne bi verjela) v šusu spremenil v Klemenčiča.

Skratka- vse imamo doma enega Erjavca, Janšo, Klemenčiča ali koga drugega. In če so ženske revije polne kvizov, ki dajo odgovor na vprašanje, ali je tvoj izbranec pušpan ali kodrolasi peteršilj (in podobno), si naše drage seveda lahko privoščimo sortirati tudi s pomočjo politikov. Ko izvemo, kaj imamo doma, je enostavneje. Pa še navodila za uporabo najdemo na tretjem programu nacionalke.

Pa še tole: spodnji zapis seveda ni nastal z namenom žaliti izbrance našega ljudstva. Je zgolj žensko razmišljanje o moških lastnostih in karakterjih, ki jih politiki, kot javne osebe hočeš-nočeš izražajo skozi svoje javne nastope.

Na podlagi vtisov o določenih politikih vam torej predstavljam naslednje moške modele:

MODEL M. NEMEC. O, ja. Tip je postaven, rahlo robusten in ob robovih že siv, šarmanten, pa še športnik. Sanje vsake ženske in njene matere. Problem je samo v tem, da je model tako zelo poštirkan, tako zelo vljuden, da ti zna biti z njim v pol leta dolgčas. Gre za tiste vrste moškega primerka, ki ga imaš doma na polici, ker je lep in se ga bojiš dotakniti, ker imaš mogoče umazane roke. Ti lahko obiščeš frizerja, savno, avtoličarja in oblečeš najboljšo večerno obleko, ki jo imaš v omari, on pa lahko pride v trenirki, pa se boš zraven njega počutila neurejeno, zašvicala boš pod pazduho in prej kot boš našla deodorant, ti ga bo speljala bejbika iz družbe ob sosednji mizi.

MODEL PAHOR: Pozabi. On bi Nemca.

MODEL JANŠA: Ne vem sicer, kako ti je uspelo pristat v vezi s take vrste moškim. Mislim, a si predstavljaš model Janšo doma v trenirki, kako zlaga posodo v stroj? A si ga predstavljaš sesalcat po hiši, ko imaš ti polne roke dela? Jaz tudi ne. Gre za tip deca, zaradi katerega se vaša familija vedno zadnja odpravi z obiskov, ker flancari in flancari in flancari, pa nič ne pove. S sosedi ste skregani, flancari zvečer v postelji, flancari zjutraj pri kavi, flancari skoz in skoz. Skratka- če iz nekega čudnega razloga še želiš vztrajati z njim, si čimprej poišči terapevta. In ljubimca.

MODEL ERJAVEC: Okej, nekaj je resno narobe s tvojo seksualnostjo.

MODEL ŽIDAN: Si najprej padala na tipe modela Pahor ali modela Nemec, potem pa kar naenkrat odkrila nekdanjega sošolca, ki ga takrat v šolskih klopeh še opazila nisi, ker je bil zadržan, pa še med vozače je spadal? Te je očaral sramežljiv pogled izpod čela in dejstvo, da je preprost kmečki pob ostal preprost kmečki pob? Si po vseh playboyih in rokerjih želiš nekoga, ki ima redno službo, je pošten in te bo vsaj enkrat na leto peljal na morje v Lucijo? Potem je model Židan idealni zate, pa še v koraku s časom boš, saj je sedaj v trednu vse kar je bio.

MODEL KLEMENČIČ: Imaš svoj prav, v glavi sestaviš tezo, podprto z argumenti, razložiš zadevo logično in sistematično in še kamen bi razumel, da nisi ti kriva. A tip te sesuje v dveh sekundah, ko ti servira dejstvo,da v osnovi res nisi ti kriva, da pa si kriva, ker nisi odreagirala prav in ima to posledice. Če imaš doma v uporabi Model Klemenčič, boš vedno imela vsaj malo slabe vesti in vsak dan se boš lahko pomerila v enem ali dveh besednih dvobojih. Priporočam vsem, ki imate rade miselne izzive, križanke ali rebuse.

MODEL MIRO: Če imaš doma takšen model moškega, si ga verjetno izbrala zato, ker je miren, uglajen, nevsiljiv, čeprav si se morda že med njegovim dvorjenjem večkrat vprašala, kaj bi sploh rad. Tip spada v vrsto`Asvalahkonajprejsamoprjatla` moških. Rad se pogovarja in včasih se ti zdi,da ob njem sploh ne potrebuješ ženskih prijateljic. Pravzaprav se z njimi on še bolje razume, kot ti. V zvezi z njim si pristala tudi zato, ker je idealist in je imel hude ideje o tem, kako bi spremenil svet na bolje. Prvič ti je prekipelo, ko je crknila luč v kopalnici in je ni znal zamenjati.

Sicer pa- če si še vedno v dilemi, kakšen tip, oziroma model moškega je tvoj izbranec, počakaj na jutrišnji 8. marec. Če boš od njega dobila rožico, se da še vse na njemu spremeniti. Če je ne boš dobila, pa mu jo podari ti. Ako se je bo razveselil, je res najbolje da sta samo prijatelja. Ker določenih dejstev se pač ne da spremenit. ;)

Kaj pa Lukec? Aja, ta je še hodil v vrtec, ko si tole pisala :)

Ojojojoj, Wonder Woman, če tebe ne bi bilo, bi se te bilo treba izmisliti. :) Glede Janšota... vau vau vau. Čisti pogodak.