#SLADICE

Objavil/a ZALOŽBA KMEČKI GLAS , dne 2021-05-04 ob 10:45:59

Hit ta hip!

Izbor najbolj vročih sladic izpod ustvarjalskih rok vodilnih slovenskih kulinaričnih blogerjev boste našli v novi knjigi #sladice, ki je te dni izšla v Založbi Kmečki glas.

Z veseljem vam predstavljamo recept za domiselne mafine v obliki metuljčkov.

Korenčkovi mafini s čokolado


Sestavine za 8 mafinov: 100 g svežega korenja (olupljenega in narezanega na koščke), 80 ml kokosovega olja, 130 ml jogurta (navadnega ali rastlinskega), 120 g sladkorja, 2 vrečki vaniljevega sladkorja, 150 g moke, 2 žlički pecilnega praška, ščep soli, 4 žlice sladke smetane, 80 g jedilne čokolade, marelična marmelada, malo ruma, karamelizirani korenčkovi trakovi


Korenje stresemo v mešalnik. Dodamo kokosovo maščobo, jogurt, kristalni in vaniljev sladkor ter vse skupaj dobro zmešamo, da dobimo čim bolj gladko oranžno zmes.
V večjo posodo presejemo moko in jo zmešamo s pecilnim praškom ter ščepcem soli. Prilijemo korenčkovo zmes in vse skupaj dobro ročno premešamo z metlico, da dobimo enotno zmes.
Pečico segrejemo na 180 stopinj. V vdolbinice pekača za mafine vstavimo papirnate košarice.
S pripravljenim testom napolnimo papirnate košarice v pekaču za mafine. Mafine pečemo v ogreti pečici od 18 do 22 minut oziroma toliko časa, da se po vrhu lepo zlato obarvajo. Ali so mafini pečeni, lahko preverimo tudi tako, da v enega od njih zapičimo leseno palčko – če na njej ni ostankov testa, ko jo izvlečemo, so mafini pečeni.
Pečene mafine vzamemo iz pečice in jih najprej pustimo počivati približno 5 minut v pekaču. Nato pa jih vzamemo iz pekača in ohladimo.
Medtem pripravimo čokoladni premaz. V posodici nad soparo segrejemo smetano in v njej raztopimo razlomljeno čokolado. Mešamo, dokler se zmes ne poenoti.
Marmelado segrejemo v posodici nad soparo. Če želimo, ji lahko primešamo malo ruma.
Mafinom odrežemo zgornje dele – kapice. Oba dela mafina po odrezani strani premažemo s segreto marmelado in čokolado. Odrezane kapice mafinov prepolovimo in oba dela položimo na vrh mafina, premazan s čokolado, tako da dobimo obliko metulja. Iz karameliziranih trakov korenja metulju oblikujemo še trup in tipalke.
Tako pripravljene mafine postavimo na hladno, da se čokolada strdi.

Naše avtorje, kulinarične blogerje, povezuje ljubezen do dobrih, zdravih in lepih sladic. Njihove stvaritve so domiselne in izvirne.

Sodelujte v nagradni igri SLASTNO & STRASTNO, ki poteka na FB Založba Kmečki glas med 11. in 17. majem 2021. Nagrajenec prejme knjigo #sladice. Žrebamo 18. maja. Pogoji in pravila sodelovanja so objavljena v spodnji priponki. 

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
0
Ni komentarjev
ZALOŽBA    KMEČKI GLAS
ZALOŽBA KMEČKI GLAS
Objavil/a 2021-05-04 10:45:59 (May 04, 2021)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Kako obrežemo vrtnice popenjavke
#SLADICE
Na domačem vrtu uporabimo organska gnojila
Pomladanski jeglič v naravi
Kako porabiti korenje?
Izjemna ponudba po izjemnih cenah
Čemaž in njegovi strupeni dvojniki
Slane palčke z bučnim oljem in semeni
Ste že jedli hrenovo juho?
Živimo zdravo, jemo zdravo
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
juhe
(4)
meso
(3)
pesa
(2)
muha
(2)
juha
(2)
med
(2)
gobe
(2)
krap
(1)
oves
(1)
zima
(1)
riž
(1)
hobi
(1)
kis
(1)
Oreh
(1)
tuna
(1)
ribe
(1)
Tla
(1)
hren
(1)
wolt
(1)
luna
(1)
ajda
(1)
lipa
(1)
pica
(1)
voda
(1)
moka
(1)
novo
(1)
IŠČI PO ARHIVU
Maj 2021
PTSČPSN
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Oglasi

Vsi oglasi tega uporabnika

cena polletne naročnine: 31,20 eur naročanje: 01 473 53 59, narocnine@czd-kmeckiglas.si, www.kmeckiglas.com  

Kategorija: Stripi in revije

Cena: 60.32 €

naročanje: 01 473 53 79, karmen@czd-kmeckiglas.si, www.kmeckiglas.com    

Kategorija: Kulinarika

Cena: 20 €

   

Kategorija: Dom in vrt

Cena: 27 €

   

Kategorija: Kulinarika

Cena: 17 €

   

Kategorija: Kulinarika

Cena: 16 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj