Članek
Znanost na cesti: Živeti in delati družine

Znanost na cesti: Živeti in delati družine

Objavljeno Mar 05, 2022

{youtube goB6BvfGzYc}

 

Pogovor: Prof. dr. Darja Zaviršek

Ljubezen med skrbjo in nasiljem, med državno regulacijo in svobodno izbiro. Predavanje bo osredotočeno na predstavitev nove knjige prof. dr. Darje Zaviršek, Družinski pojmovnik (Aristej, Maribor 2020), ki je napisan v preprostem jeziku kot način komuniciranja znanosti z vsemi ljudmi.

Prikazan bo proces spreminjanja družinskih oblik in vzrokov za njihovo spreminjanje, spreminjanje odnosov in današnja družinska raznovrstnost. Kaj naredi dobro družino in kakšne družbene okoliščine in politike vplivajo na družine? Zakaj so se družine spreminjale in kaj so bile velike spremembe v življenjih družin?

O ljubezni govorimo neprestano, a te se hitro spreminja v nasilje. Državne regulacije v različnih obdobjih in delih sveta določajo kaj je »pravo« intimno življenje in kaj ne, vplivajo predvsem na ženske in njihove intimne izbire. Tema je večna in še kako aktualna v današnjem času, ko postajajo družine vse bolj globalne, večjezične, spreminjajo oblike in menjajo članice in člane, a so vedno za vsakega posameznika in posameznico zelo pomembne


#Nadrejena-rss #Subkultura