Članek
Pohod za življenje; ali pretveza za diskriminacijo drugače mislečih?!

Pohod za življenje; ali pretveza za diskriminacijo drugače mislečih?!

Objavljeno Feb 10, 2021

{facebook http://za-misli.si/images/a.jpg}

Nepričakovano sem prejela vabilo na speltni weminar z naslovom »Pohod za življenje s strani e-novice 24KUL in sem si rekla, zakaj pa, saj v tem času, ko sem bolj ali manj doma, si lahko razširim obzorja in radovednost ter sodelujem in si ustvarim mnenje ter pridobim izkušnje. Tako sem se brez velikih pomislekov in z veliko radovednosti prijavila na Weminar. Sklepam, da imajo v svoji bazi, saj sem si pred leti dejansko z njimi dopisovala, ne nazadnje pa so me imeli tudi »črni« na listi abortistov. Ne glede na vse pa objavljam doživeto, ki se mi zdi nesprejemljivo s strani skupin ne, ki zagoraja pravico do živjenja in ob tem grobo diskriminira vse, ki jih sama presodi, da ne spadajo mednje zaradi drugačnega stališča ali mnenja. Seveda pa pozivam ne samo vpletene, ampak tudi pristojno ministrstvo in druge institucije, da se o tem izrečeje in zavzamejo jasno stališče.

 

 

 


From: Enovice 24KUL

 

Subject: Vabilo: Vabilo na webinar Pohod zaživljenje! E-novice24kul.si št. 367 - 1. februar 2021 – Pošlji naprej!

 

Date: 1 February 2021 at 13:25:40 CET

 

To: e-novice@24kul.si

 

 

 

Spoštovani!

 

 

 

Vabimo vas na spletni webinar »Pohod za življenje« na temo zaščite nerojenih otrok v Sloveniji. Na webinarju se boste seznanili s svetovnimi in slovenskimi prizadevanji za kulturo življenja, zgodovino Pohodov za življenje ter osnovnimi informacijami, kako bomo letos jeseni pripravili že tretji Pohod za življenje. Webinar bo vodila Urša Cankar Soares, predsednica slovenskega Pohoda za življenje. Webinarja bosta v dveh terminih:

 

 

 

petek, 5. februar 2021, ob 18.00 - preko spleta - Zoom 

 

sobota, 6 februarja 2021, ob 19.30 - preko spleta - Zoom.

 

 

 

Lepo vabljeni, da se predhodno prijavite na naslednji povezavi:

 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdZRkTN33xNv_dZkS9lFnA99jwzoNfqrmzhSDxB9q0O9LZG0Q/viewform

 

 

 

Prosimo vas, da to vabilo posredujete tudi drugim zainteresiranim.

 

 

 

Pohod za življenje 2021

 

 

 

Copyright © 24KUL.si. Vsebino tega sporočila lahko odtujite, kopirate in posredujete drugim. V kolikor objavljate vsebino, vas vljudno prosimo, da vsebino označite z informacijo “24KUL.si”. Vsako spletno objavo naj spremlja delujoča povezava na www.24kul.si.

 

E-novice prejemate, če ste se nanje prijavili sami, če Vas je prijavil kak znanec ali če ste podpisali Peticijo za družino in pravice otrok.

 

Komentarje, vprašanja in novice lahko pošljete na: info@24kul.si

 

Na e-novice se lahko prijavite ali odjavite tukaj.

 

Izhajanje in delovanje e-novic 24KUL.si lahko finančno podprete na www.24kul.si

 

 

 

 

 

From: Pohod za življenje

 

Subject: Povezava do Webinarja Pohod za življenje 2021

 

Date: 5 February 2021 at 09:06:52 CET

 

To: undisclosed-recipients:;

 

 

 

Spoštovani udeleženci webinarja Pohod za življenje 2021,

 

 

 

najprej hvala za vašo prijavo na webinar, veselim se srečanja z vami.

 

Pošiljam vam povezavo na webinar. 

 

Povezava je ista za danes, petek 5. 2. kot tudi za soboto 6. 2. 

 

https://zoom.us/j/93379660260?pwd=anI4R3BsMlVoMHBDSk5UVHlJV2VGZz09

 

 

 

Prosim, da se povežete pet minut prej, saj bi začeli točno ob uri. Webinar bo skupaj z vprašanji trajal 45 minut. 

 

 

 

Če se kdo želi odjaviti z webinarja, to lahko stori z odgovorom na ta mail. 

 

 

 

Kmalu nasvidenje.

 

Urša Cankar Soares

 

 

 

From: Pohod za življenje

 

Subject: Opomnik webinar Pohod za življenje čez dobro uro

 

Date: 5 February 2021 at 16:47:40 CET

 

To: undisclosed-recipients:;

 

 

 

Pozdravljeni, 

 

 

 

pošiljamo opomnik, da se naš webinar Pohod za življenje 2021, začne čez dobro uro. 

 

 

 

Se vidimo torej danes ob 18h na spodnji povezavi.

 

https://zoom.us/j/93379660260?pwd=anI4R3BsMlVoMHBDSk5UVHlJV2VGZz09

 

 

 

Prosim, da se povežete pet minut prej, saj bi začeli točno ob uri. 

 

Če se kdo želi odjaviti z webinarja, to lahko stori z odgovorom na ta mail. 

 

 

 

Kmalu nasvidenje.

 

Urša Cankar Soares

 

 

 

From: Elena Pecaric

 

Subject: Re: Opomnik webinar Pohod za življenje čez dobro uro

 

Date: 6 February 2021 at 12:16:12 CET

 

To: Pohod za življenje

 

 

 

Spoštovani,

 

včeraj sem večkrat poskušala priklopiti se na vaši povezavi, tudi ob 18. Videla sem, da so bili že trije udeleženci, nato pa se je priklopila tudi ga. Urša in nekaj začela govoriti, nakar pa sem bila izklopljena iz povezave. Večkrat sem se na to poskušala ponovno vklopiti, a mi je sporočilo dejalo, da me je gostja izklopila iz povezave. Vse to me je močno užalostilo, saj sem si vzela čas, da bi prisostvovala temu predavanju. Ko sem še enkrat iz moje vztrajnostui poskusila ponovno priklopiti se, mi je to uspelo ob 18.50, ki je bilo sicer že konec vsega, a sem le zagledala na povezavi še gospoda s katerim sva se pozdravila in mi je rekel, da sem vse že zamudila. Če sem prav razumela, bo predavanje tudi danes ob 18 in upam ter pričakujem, da me boste sprejeli in mi omogočili prisotnost.

 

Hvala in leppozdrav, 

 

Elena Pečarič

 

 

 

ps: v primeru, da se zopet kaj tehničnega zgodi, vam puščam tudi mojo telefonsko, na kateri bom dosegljiva. 051 441 183.

 

 

 

From: Elena Pecaric

 

Subject: Re: Opomnik webinar Pohod za življenje čez dobro uro

 

Date: 7 February 2021 at 12:36:30 CET

 

To: Pohod za življenje

 

Cc: gp.mddsz@gov.si

 

 

 

Spoštovani,

 

tudi včeraj sem ponovno poskusila udeležiti se vašega webinarja in sem zopet naletela na očitne zaplete in neomogočanje moje prisotnosti, saj sem bila ponovna izklopljena s strani gostitelja. Naj povem, da me je to dejstvo zelo prizadelo predvsem pa razžalostilo, saj sem resnično želela prisostvovati pri predavanju, ki mi je bolo še bolj dostopno v teh težkih časih, kjer moramo zaradi epidemioloških razmer biti v osami. Prav Zoom oblika se mi je zdela toliko bolj primerna, da bi se z vami simbolno udeležila Pohoda za življenje! Vsi, ki me poznate, dobro veste, da se vozim na električnem vozičku in torej ne hodim. Pohod za življenje mi je tudi simbolno blizu, saj se sama že vrsto let zavzemam za Neodvisno življenje hendikepiranih. Globoko ste me prizadeli, saj sem bila priklopljena prvi in drugi dan webinarja, skupaj več kot 4 ure; medtem so se ljudje priklapljajli in izklapljali. Takoj ko so me zagledali, so nekateri očitno bili v zadregi in nelagodju, še posebej, ko sem jih nagovorila, nato pa so se izklopili. Preprosto ne razumem takšnega vedenja in ravnanja; čemu vas je strah in zakaj vam je nerodno? Soočiti se morda z drugače mislečimi? Meni je bil prav to izziv, nenazadnje bi se morda iskreno kaj novega naučila ali spoznala; zamujena priložnost?

 

A ker sem dobro znana po svoji vztrajnosti in nenazadnje trmi, me moti prav ta dvoličnost in hinavščina, ki bi po mojem mnenju morala biti vaša/naša skupna sovražnica. Hinavščina namreč ni iskrenost, ne uma in ne srca, brez iskrenosti v umu in srcu pa so tudi vsa dejanja zlagana in potvarjena. Še toliko bolj me boli dejstvo, da ste se na webinarju pojavili tudi bolj vidni predstavniki gibanja, ki ste nemudoma potem, ko ste zaznali mojo prisotnost, me izklopili. 

 

Na povezavi sem namreč videla naslednja imena: Suzi, Cecilija, Jana Čampa, Katarina Cankar, Urša Cankar, Tadej Strehovec in ostali na spodnjih slikah. 

 

Morda se boste sedaj sklicevali na tehnične težave, a sama sem dokaj vešča pri uporabi Zoom tehnologije, saj le-to v zadnjih mesecih spretno uporabljamo za izvajanje delovnih obveznosti in ni nobenega dvoma, da ste me načrtno in zavestno izklopili. Nenazadnje mi je to sporočilo dajal tudi sam sistem. V petek, na prvem predavanju sem vam zato sporočila tudi mojo telefonsko številko, da bi ob morebitnih težavah bila dosegljiva.

 

Pričakujem iskreno pojasnilo ter opravičilo za nastalo situacijo in prav tako tudi ponovno povabilo na naslednji dogodek s strani gostiteljice Urše Cankar Soares.

 

Lep pozdrav, Elena Pečarič

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#Kolumne #Elena-pecaric