Članek
Poslanec Bojan Krajnc kot osebni asistent

Poslanec Bojan Krajnc kot osebni asistent

Objavljeno May 06, 2015

{youtube zKNmGsvl7GI}

Posnetek: Vita Nastran

Bojan Krajnc, poslanec SMC je bil drugi po vrsti, ki se je preizkusil v vlogi osebnega asistenta. Nekaj ur je preživel pri Nini Šoštarič, ki je stara 27 let in obiskuje Višjo prometno šolo v Mariboru, smer ekonomist. Nina je tudi prostovoljka v Domu Danice Vogrinec, v enoti Tabor kamor hodi dvakrat tedensko. Sama pravi, da jo delo prostovoljke zelo veseli, ker jo izpopolnjuje. Aktivna pa je tudi na Zvezi za cerebralno paralizo Sonček.

Z osebno asistenco Bojana Krajnca je bila zelo zadovoljna, hitro je obvladal prijeme in premeščanje iz avta na voziček in obratno. Kot sta nakazala na posnetku njuno srečanje ne bo zadnje. Glede na to, da sta oba z Nino Mariborčana ga bo lahko “uporabila” v primeru krajše odsotnosti njene asistentke.

Akcija »Poslanec osebni asistent« je izvedena v okviru projekta Mreža za deinstitucionalizacijo. Projekt delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. Projekt se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov, razvojne prioritete, institucionalne in administrativne usposobljenosti, prednostne usmeritve, spodbujanje razvoja nevladnih organizacij, civilnega in socialnega dialoga.

 


#Nadrejena-rss #Subkultura