Članek
Razdružene države Slovenije

Razdružene države Slovenije

Objavljeno Nov 25, 2014

Verjetno nisem edini, ki ga od rane mladosti spremlja zgodba o narodu, ki si je skozi umetnost, kulturo zgradil svojo identiteto. Povezovala nas je beseda. Tista, ki podira zidove, odklepa okove. Velikane, ki so jo povili, smo vsadili vase. Rodil se je narod, na koncu država. Kljub vsemu je še nekaj manjkalo. Manjkal je preporod, revolucija in nihče ni resno pričakoval, da se bo le-ta tudi dejansko zgodila. In vendar se je! Zgodila se je izjemno hitro, kot se za pravo revolucijo tudi spodobi.


Neverjetni pronicljivosti slovenske družbe, ki je bila sposobna pravilno oceniti učinke in sposobnost nove vlade po pičlih dveh mesecih delovanja, se je čudil tudi znameniti srbski vedeževalec Vidoviti Milan, zato je zapadel v globoko trpljenje ljubosumja in opustil kariero vedeža. Postranska je bila tudi kritika gospe Logike, da v dveh mesecih delovanja težko ocenimo kvaliteto pekovskega vajenca, kaj šele kakšen resen premik pri bolj zahtevnih opravilih. Tisti, ki je dvomil je bil takoj označen kot »neoliberalna svinja«. Izraz je postal pravi trend in kmalu pristal v SSKJ, uporabljamo pa ga za osnovni opis določenega človeškega vedenja. Tat, lažnivec, spletkar, nesposobnež in podobni karakterni opisi so postali arhaizmi.

Sindikati so skupaj z dr. Štrudlom, dr. Salmoneličem ter Združenjem dveh levih rok strumno stopili v bran zatiranih in Logiki preprečili vstop. Le-ta se je od silnega udarca sključeno odplazila izpod večnega sonca te čudovite podalpske krajine. »Kdo te bo gledal, prasica!« smo strumno kričali v Karavanškem predoru, medtem ko smo jo pospremili do izhoda. Podobno se je zgodilo tudi s tedanjo vlado. Kako bi le lahko bilo drugače, ko pa je že v dveh mesecih delovanja (beri izogibanja kanibalizmu in bukovim polenom)zakrivila vse, kar bi v običajnih razmerah lahko zakrivila le neodgovorna družba z neodgovorno politiko v zadnjih desetih letih. Kako je Cerarju, Mramorju, Klemenčiču in ostalim vse to uspelo v tako kratkem času, danes raziskujejo v švicarskem Cernu, saj bi ta hitrost lahko oprla nove dimenzije pri vrednotenju hitrosti delcev.

Prišle so nove volitve in udeležba, ki je štela rekordnih 20 %, je hitro pokazala, kdo je tisti pravi vodja. Družna zmaga Združenja levih rok z dr. ZaLuno na čelu in stranke (Slovenska The Stranka), ki jo vodi dr. IzDoba je vodila v sestavo koalicije, saj so hitro ugotovili, da jih druži skupen cilj, ki ga danes strokovno imenujem »umetnost nesodelovanja«. Gre za izjemno napreden družbeni cilj, katerega temelj je »nestrinjanje z vsem«.

Osnovni temelj je presenetljivo hitro prinesel odlične rezultate: v luči nestrinjanja z vsem in vsakim se je število novih občin hitro povečalo in kmalu so zahtevale popolno avtonomijo. Nastale so Razdružene države Slovenije (RDS). Zadnji primer nove ureditve je nastal blizu naselja Zgornja Ščavnica, kjer je Franc Egoistčnik zagradil svoje dvorišče in ustanovil Egolandijo. Žal je pozabil na uredbo, ki zahteva lastno tiskarno potnih listin, zato je bil obsojen na omejeno gibanje znotraj lastne države. Ker je hrane hitro zmanjkalo, je gojil in užival egoizem, ki je postal popularen nadomestek pri vsakem obroku. Kmalu ga je na veliko izvažal še v ostale RDS. Povpraševanje še danes ne pojenja in posel mu odlično cveti. O tiskarni ne premišljuje več.

517 novih avtonomnih držav je na razdruženi ravni (beri: (brez)zvezni)), takoj povzročilo nujno potrebo po povečanju Javnega Sekretorja. Dr. ZaLuno se je izkazal za odličnega stratega in vanj zaposlil še preostalih 116.000 brezposelnih iz prejšnje ureditve. Postali smo svetovni fenomen, saj je bila brezposelnost enaka 0, kar ne bi uspelo niti junakom kot sta Zagor ali Chuck Norris! Še več, skupaj z dr. IzDoba sta tedensko uprizarjala dvoboje na glavni televiziji in v neverjetni umetnosti nestrinjanja vodila prihodnost države. Oddaja je bila izjemno dobro sprejeta in priljubljena pri nežnejšem spolu. Vzburjenje nad idoloma je kmalu vzpodbudilo pretočnost spolnih izločnin, kar je kmalu pripomoglo k znatnemu izboljšanju demografske slike z naslova narodnega prirastka. Edina želja moških je bila, da se resničnostni šov Idola ne ponavlja več kot enkrat tedensko, saj že sedaj težko dohajajo obstoječi termin.

Glede nacionalnega interesa smo se vsi strinjali, da je le-ta bistvenega pomena, in ker bi strinjanje lahko ogrozilo nadaljnji razcvet, smo na veliko proizvajali, vendar tega nihče ni želel kupovati oziroma koristiti, saj bi to lahko bilo logično, in še več, lahko bi govorili o prvih zametkih sodelovanja, ki pa je bilo v RDS z ustavo prepovedano. MC Brane je napisal svetovni hit »Mi smo Somalija« , kjer je opisoval hipokrizijo samooskrbe in novih škodljivih modernih praks, ki so cvetele zunaj meja RDS pod krinko hudičevega konstrukta, imenovanega logika in sodelovanje. Vsi smo plesali, vendar vsak zase, saj nihče ni želel pristati pri dr. Šalarju.

Dr. Šalar je vodil psihiatrično kliniko Rdeče, kjer je iz ljudi izganjal vse, kar je drugače od postavljene rdeče norme. Lobotomija je bila priročno orodje za očiščenje, v primeru neuspeha pa smo se poslužili starih RKC praks tipa »roštilj aka grmada«. Če gori modro, smo ravnali prav, če rdeče, smo ga polomili. Ker si napak nismo smeli privoščiti, smo preventivno povečali temperaturo ter kandidate natrli z bakrovim sulfatom in res se je izkazalo, da so vsi goreli modro. »Rdeči vedno ravnamo modro« je bil naš glavni moto. Na obisku v kliniki, kjer sem moral menjati nove vodovodne cevi za stare, sem na zaprtem oddelku srečal predstavnike padle vlade. Bili so na oddelku, kjer so se nahajali težki primeri obolenja od logike, sodelovanja in strokovnosti. Verjetno najbolj varovan oddelek, za katerega je Guantanamo otroški vrtec. Ne razumem zakaj je bilo v njihovih očeh toliko žalosti in strahu, ko pa jih po lobotomiji čaka tako svetla prihodnost!

Ne razumem in tudi nočem razumeti! Naj živijo Razdružene države Slovenije!

Vsaka podobnost z resničnimi osebami je zgolj naključna!

 

P.S: I'm with the stupid!

 

 

 

 

 

#Kolumne #Tomaz-pangersic