Članek
Sporočilo o sobotni vstaji

Sporočilo o sobotni vstaji

Objavljeno Apr 25, 2013

V soboto, 27. aprila 2013, ob slovenskem  Dnevu upora proti okupatorju, vas vabimo na 5. vseslovensko ljudsko vstajo, ki se bo začela ob 11h na Kongresnem trgu v Ljubljani.


Ljudstvo na ulicah je sicer doseglo odstop Janeza Janše, toda naše ostale zahteve še  niso izpolnjene,  zato bomo z vstajami in drugimi kampanjami nadaljevali DO KONCA.

Naše sporočilo ostaja»Mi smo tu! In se upiramo: izkoriščanju, bogatenju peščice, korupciji in klientelizmu in vsakršni obliki diskriminacije«. Sporočilu tisočev se pridružujejo tudi člani Tržaškega partizanskega pevskega zbora Pinko Tomažič, ki bodo na Kongresnem trgu ob 11h s pesmimi upora začeli našo vstajo.  Uprli se bodo dostojanstveno – s pesmijo, v kateri se jim bodo pridružile tudi članice ŽPZ Kombinat.

Ob približno 13. uri se bomo vstajniki, zbrani iz vseh delov Slovenije, iz Kongresnega trga s transparenti in zastavami podali po mestnih ulicah. Pred ljubljansko mestno hišo bomo prebrali 6 zahtev vseslovenske ljudske vstaje:

Zahtevamo: 

1.      Ukrepe proti politični in sistemski korupciji, klientelizmu in nepotizmu in povrnitev protipravno odtujenega skupnega premoženja.

 2.      Takojšen sprejem ukrepov za večjo transparentnost pri porabi javnega denarja in pri kadrovanju na državnem in občinskem nivoju.

 3.      Umik politikov/političark, ki so obremenjeni z utemeljenimi sumi korupcije, z vseh javnih funkcij.

 4.      Alternativo uničevalnim neoliberalnim ukrepom

 5.      Več neposredne demokracije

 6.      Da  sedanji politiki najkasneje v roku šestih mesecev odidejo po zaupnico pred ljudstvo.

Za zahtevami vseslovenske ljudske vstaje odločno stojijo številne vstajniške skupine, gibanja in civilno-družbene organizacije: poleg Gibanja Vseslovenska ljudska vstaja še 29. oktober, Maribor (kontaktna oseba: Sanjin Jaša), Društvo Gibaje za trajnostni razvoj TRS in Stranka za trajnosti razvoj - TRS (Lara Valič), Društvo slovenskih pisateljev (Veno Taufer), FemA - Feministična akcija (Renata Šribar), Gibanje za dostojno delo (Marko Funkl), Gibanje VLV (Odbor Vseslovenske ljudske vstaje, Uroš Lubej), Koordinacija kulturnih organizacij Slovenije - KOKS (Igor Koršič), Mreža za neposredno demokracijo (Lenart Zajc), Odbor za pravično in solidarno družbo in Solidarnost (Božidar Flajšman), Slovenija Resnica Poštenost (SRP) (Remzo Skenderović)."29. oktober, Maribor, Društvo Gibanje za trajnostni razvoj Slovenije - TRS in Stranka za trajnostni razvoj Slovenije - TRS, Društvo slovenskih pisateljev, FemA – Feministična akcija, Gibanje za dostojno delo, Koordinacija kulturnih organizacij Slovenije – KOKS, Mreža za neposredno demokracijo, Odbor za pravično in solidarno družbo in Solidarnost, Slovenija Resnica Poštenost (SRP) ter Škuc LL.

Pohod po ljubljanskih ulicah bomo nadaljevali mimo urada EU po Cojzovi cesti na Slovensko in se prek nje napotili na ploščad pred TR3, kjer bomo pohod zaključili.  Nato bomo na Trgu republike odločno izražali naše zahteve in vsak na svoj način opozarjali, da nam je dovolj siromašenja naše države na račun bogatenja političnih in gospodarskih elit in le-tem jasno sporočili,  da je prišel čas, ko morajo prisluhniti glasu ljudstva in njegove  zahteve začeti spoštovati, upoštevati in takoj uresničevati.

Želimo si, da bi naša prizadevanja po boljši in pravičnejši državi in družbi povezala vse generacije državljanov Slovenije, kajti  bolj kot bomo enotni, bolj odločna bodo naša sporočila in zahteve za boljši jutri!

Zato vabimo vse prebivalce Republike Slovenije, da se nam  v soboto pridružijo in prispevajo  svoj glas v vseslovenski ljudski vstaji!

 Gibanje Vseslovenska ljudska vstaja  

 

#Nadrejena-rss #Subkultura