Članek
7. Literarni natečaj v poeziji ali prozi
Objavljeno Aug 03, 2015

7. Literarni natečaj v poeziji ali prozi z naslovom

                         Zgodbe, ki se jih tudi otipa

Spoštovani,

letos se vam oglašamo malo prej, kot je običajno.

Zakaj?

Zato, ker je tudi Literarni natečaj malo drugačen!

Zakaj?

Zato, ker želimo, da tudi mi, literati, prispevamo k večji prepoznavnosti Slovenije.

Zakaj?

Obiskovalci (turisti), ki obiskujejo slovenske kraje, po navadi nimajo dosti izbire, ko želijo s seboj odnesti nekaj tipičnega, domačega, slovenskega. A četudi se že zgodi, da jim lokalni ponudniki tovrstnih daril kaj ponudijo, obiskovalci še zmeraj ne vedo točno, kaj dotični predmet predstavlja, kakšna je njegova vsebina in sporočilnost.

Zakaj?

Zato, ker podarjenemu (kupljenemu) predmetu manjka – zgodba!!!!!!!

Torej?

Odločili smo se, da poslej ne bo več tako!

Zelo preprosto: literati boste napisali (glej razpis!)neko privlačno in zanimivo zgodbo v obliki legende.

fNa podlagi le-te bodo različni rokodelski umetniki (lahko jih poiščete sami) naredili umetniški izdelek, ki ga bo – morda – moč ponuditi turistom skupaj z zgodbo! Seveda po tem, ko bo Razstava v Žireh zaprla svoja vrata!In če bo med pisateljem in rokodelcem pruišlo do dogovora!

Na ta način – in z našo pomočjo – nihče več ne bo mogel reči, da je dobil v roke ”mačka v žaklju”.

 

7. Literarni natečaj v poeziji ali prozi z naslovom

Zgodbe, ki se jih tudi otipa

Pod okriljem 17. svetovnega čipkarskega  kongresa OIDFA 2016 in 10. Vseslovenskih klekljarskih dni, ki bodo potekali med 20. junijem in 2. julijem 2016 v Žireh, klekljarsko društvo CVETKE iz ŽIROV razpisuje Literarni natečaj za izvirno in še neobjavljeno zgodbo ali pesem.

POGOJI:

 

1.) Dolžina napisanega ne sme presegati 4800 znakov s presledki!  Pesmi naj obsegajo največ 50 verzov.

 

2.) Avtorji poslanih del naj s pomočjo besed in domišljije ustvarijo zgodbe (legende) o znamenitostih, pojavih, dogodkih, značilnostih, ljudeh …itd….krajev, kjer živijo ali so jim kako drugače blizu.

 

3.) Avtorji zgodb bodo s poslanim delom dovolili, da bodo v nadaljevanju različni umetniki (slikarji, kiparji, izdelovalci drobnih umetnin iz keramike, stekla, itd.) na podlagi njihove zgodbe ustvarili svojo umetnino, ki bo potem- skupaj z napisano zgodbo- razstavljena v Poslovnem centru IKA v Žireh v času med 20. junijem in 2. julijem 2017.

4.) Ker pa ostanejo zgodbe ves čas v intelektualni lasti vsakega posameznika, velja, da za vsakršno nadaljno sodelovanje med enimi in drugimi, zlasti v primeru komercialnega trženja, pisec in umetnik skleneta interni medsebojni sporazum, v katerega organizatorji natečaja ne bodo posegali.

5. Tisti, ki to želijo, lahko napišejo več različnih zgodb. O (iz)različnih krajih Slovenije.

 

Literarna dela naj bodo tokrat, za spremembo, opremljena s konkretnimi podatki:ime, priimek, domači naslov, elektronski naslov in telefonsko številko

Napisano oddajte do 30. oktobra 2015 na naslov: DRUŠTVO CVETKE, GREGORČIČEVA 26,4226 ŽIRI ali na elektronsko pošto cipka.ziri@gmail.com

Najboljša dela bodo na zaključni prireditvi nagrajena z zlato, srebrno in bronasto čipko.

Dodatne informacije: cipka.ziri@gmail.com