Članek
NAJBOLJŠE ŠPORTNICE IN ŠPORTNIKI OSNOVNIH ŠOL
Objavljeno Jul 03, 2015

Podelitvi priznanj v sejni sobi Doma športnih organizacij, je kot običajno prisostvoval župan Občine Domžale g. Toni Dragar. Od predstavnikov drugih občin Domžalske regije (koordinator je tudi Zavod za šport), pa je bil prisoten g. Matjaž Erčulj iz Občine Trzin.

Seveda niso manjkali tudi zaslužni za šolski šport, mentorji učenk in učencev, skoraj popolna pa je bila zastopanost tistih, ki so prejeli priznanja – najboljši športniki osnovnih šol.

Vsaka šola je opravila svoj izbor. Tako smo imeli včeraj priložnost videti in slišati vse glavne karakteristike prejemnikov priznanj : najboljša športnica in najboljši športnik šole iz osnovnih šol : OŠ Domžale, OŠ Venclja Perka, OŠ Rodica, OŠ Preserje-Radomlje, OŠ Dragomelj, OŠ Dob, OŠ Roje (vse osnovne šole v občini Domžale) ter OŠ Trzin, OŠ Mengeš, OŠ Janka Kersnika Brdo pri Lukovici in OŠ Moravče.

Nobenega dvoma. Vsi najboljši športniki osnovnih šol so praviloma tudi odlični učenci in učenke, pomemben pa je tudi njihov delež v klubskih sredinah, v katerih redno vadijo in tudi dosegajo že odmevne rezultate, tudi na državnem nivoju.

Prav to dejstvo-podvojenost, postavlja tudi tokrat v ospredje uradno vodenje evidenc o aktivnih športnicah in športnikih. Večina prisotnih je namreč zajeta v klubih/društvih, določene panoge in zato je vsaka statistika v kateri se zajemajo aktivni športniki osnovnih šol ter aktivni športniki društev in klubov, nerealna, s števila aktivnih. Kljub temu pa moramo še vedno oddajati uradna poročila, kjer to ni ustrezno razmejeno. Poimenski seznam bi to jasno pokazal. Število nastopajočih da, število aktivnih pa nikakor ne. V aktivne je mogoče šteti samo tiste, ki niso registrirani v klubih/društvih.

Ni presenetljivo, da smo zato včeraj lahko zasledili med najboljšimi številne nogometaše, košarkarje in košarkarice(teh je bilo tokrat največ), odbojkarje in odbojkarice, atlete in atletinje ter številne druge najboljše športnice in športnike, ki nastopajo še v različnih drugih disciplinah.

Zasluženo in upravičeno so postali najboljši in zasluženo ter upravičeno so prejeli ob zaključku šolskega leta, priznanje Zavoda za šport in rekreacijo Domžale.

Pred njimi je še dolga in trnova športna pot iz pot, ki dejansko vodi do odmevnih uspehov ter tudi statusa športnika.

Potrebno je zaželeti, da bo katero ime iz seznama letošnjih prejemnikov to tudi doseglo.

Glavne značilnosti letošnjih  prejemnikov  in prejemnic so razvidne iz priloženega biltena.

Čestitke in veliko nadaljnjih uspehov, v imenu Zavoda za šport in rekreacijo Domžale. Mentorjem in vodilnim v šolah, pa veliko volje, strpnosti in podpore, za izvajanje interesne športne dejavnosti, ki jo Občina Domžale vsako leto še posebej podpira, z namenskimi sredstvi za šolska športna tekmovanja. Podobno je tudi v občinah, ki sodelujejo z nami na področju šolskega športa. Uspešnost in razvoj prejemnikov  vsakoletnih priznanj v šolskih športnih tekmovanjih pa za večino prehaja v roke klubov/društev in njihovih trenerjev.

 

mag. Janez Zupančič univ.dipl.oec.

v.d. direktor Zavoda za šport in rekreacijo Domžale