Članek
POSLANSKIM PLAČAM SE NE ODPOVEDUJEJO
Objavljeno Aug 30, 2014

Nateg, nateg: da bi se združeni socialistični bleferji odpovedali svojim plačam? Ja, saj sami pravijo, temu so se pa res nasmejali!

Zniževanje poslanskih plač v korist revnih bi bila le kaplja v morje, pravijo v Združeni levici. Namesto minimalnih plač sistemske spremembe.

Sergeja Hadner Hvala

21. 7. 2014, 15:45

(Foto: Anže Petkovšek)

 

Združena levica se ne bo odpovedala poslanskim plačam in dodatkom v korist revnih, kot napoveduje članek, objavljen na Portalu plus. Čeprav avtor že v začetku napove, da gre za satiro,  je članek v zadnjih dneh požel veliko pozornosti,  ideja, da bi poslanci, celotna vlada in javna uprava prejemali le minimalne plače pa veliko odobravanje. “S tem, da bi si v državni upravi izplačevali minimalne plače, ne bi rešili problemov, s katerimi se soočamo v državi. S tem korakom bi sicer nakazali načelni pogum, vendar bi bil ukrep le obliž na rano,” pravi Luka Meseciz Združene levice.

“Članek nas je dodobra nasmejal.”

Članek Portala plus napoveduje tudi, da se bodo poslanci Združene levice v korist dijakom, študentom in upokojencem odpovedali potnim stroškom, donirali opremo iz poslanskih pisarn in se odpovedali poslanskim stanovanjem. Violeta Tomič naj bi zato – po pisanju članka – spala v gozdu.“Očitno je, da gre za satirični članek, ki je tudi nas dodobra nasmejal. Članek ironično potencira naše predvolilne obljube glede socialnega delovanja, ki pa se jih bomo seveda držali,”pravi Mesec.

Sklad za socialne projekte

Združena levica je edina stranka, ki je v predvolilni kampanji menila, da so poslanske in ministrske plače previsoke. “Poslanci imajo res preveč privilegijev,” pravi Luka Mesec. Katerim privilegijem bi se bilo prav odpovedati, za zdaj še preučujejo. “Naša ideja je, da bi poslancv Združene levice ustanovili skupen sklad. Iz njega bi financirali projekte, ki so socialno naravnani,”pravi Mesec.  “Vendar je dobrodelnost le kaplja v morje. Potrebujemo sistemske rešitve za močno socialno državo, rešitve, ki bi izkoreninile korupcijo in brezposelnost,” še dodaja Mesec.

http://www.zurnal24.si/poslanskim-placam-se-ne-odpovedujejo-clanek-232836