Članek
HANŽEK ODKRIL SVOJO VEST!
Objavljeno Aug 30, 2014

Hanžek in njegova ZL sta podprla mandat Janši, zdaj pa je tovarišu Hanžku malo žal in je odkril svojo vest. Na svojo stran so napisali v obrazložitev, zakaj so podprli mandat Janši, nakar so odkrili dobro populistično foro in svojo vest. Vse za poceni točke! Pa da vidimo, kdo res govori po svoji vesti in kdo se pretvarja:

“Včeraj , na 1. Seji DZ, je poslanska skupina Združena levica podprla kandidata za predsednika in podpredsednika mandatno-volilne komisije. Prav tako je potrdila mandate novoizvoljenim poslancem. Na podlagi pravne razlage je bilo ugotovljeno, da so vsi poslanci izvoljeni v skladu z zakoni. Čeprav se pravno mejenje razlikuje od političnega, je poslanska skupina ZL skupno podprla mandate vseh novo izvoljenih poslancev. Tako narekuje zakon, ki ga je že davno tega sprejel DZ.

Jezni in razočarani izlivi na socialnih omrežjih so upravičeni in neupravičeni. Preden se je poslanska skupina ZL odločila za skupno potrditev mandata poslancem, se je pravno podučila o možnostih, da osebi na prestajanju zaporne kazni ne potrdi mandata že na 1. seji DZ. Pravno mnenje je nalagalo, da se sledi zakonodaji, čeprav je to v nasprotju s politično držo ZL. Poslanska skupina se je odločila za formalno pravno pot, saj noben drugi pravni mehanizem, s katerim bi lahko problematizirali ali avtomatično onemogočili izvolitev omenjene osebe v poslanca na 1. seji DZ, ne bi zdržal ustavne presoje.”

PONEDELJEK 11.08.2014, 06:00

Izjava dneva

Matjaž Hanžek: Moja vest mi pravi, da kriminalci ne sodijo v državni zbor in pika

Avtor: Planet Siol.net

“Moja vest mi pravi, da kriminalci ne sodijo v državni zbor in pika.”

Poslanec Združene levice Matjaž Hanžek o tem, da morajo poslanci o mandatu Janeza Janšeodločati po svoji vesti. Planet TV, 9. avgust 2014.