Članek
VIOLETA TOMIČ GROZI VEDRANI RUDAN
Objavljeno Aug 30, 2014

Socialistična najbolj poštena poslanka Violeta Tomič grozi pisateljici Vedrani Rudan, da jo bo zasebno tožila zaradi blatenja! Žali jo, da naj se otrese balkanskih navad, nad njo pošilja še davčno inšpekcijo! Vljudnostne manire, ki ne smejo presenetiti nikogar. Pisateljica Vedrana Rudan ji odgovarja: http://www.rudan.info/teta-violeta-ii/

 

TOMIĆEVA: Južno od Kolpe so Balkanci, ki ne razumejo

Na Regionalu smo prvi poročali o zapisu znane hrvaške kolumnistke Vedrane Rudan, ki je na svojem blogu zapisala zgodbo o tem, kako naj bi se novopečena slovenska poslanka, vidna članica Združene levice, ki je na preteklih volitvah presegla prag državnega zbora z obljubami o pošteni, solidarnostni, socialni in »drugačni« politiki, izogibala plačilu 1000 evrov za avtorske pravice Rudanove monodrame “Kurba”.
D.G.
28.08.2014 ob 07:05

Rudanova je tako zapisala: “Slovenska igralka Violeta Tomić je v Sloveniji igrala v moji monodrami “Kurba”. Sporočila mi je, da mi dolguje preko tisoč evrov, vendar bi, da pridem do te vsote, morala poklicati neko številko, se javiti njeni agenciji, ta agencija bi sprožila postopek, skratka kup birokracije. Zanimivo pa je, da so se vstopnice prodajale brez večjih formalnosti, ko pa je avtorju potrebno plačati njegov del, mora “NATO” rešiti problem.”

Violeta Tomić je za časnik Finance povedala svojo plat zgodbe, kjer navaja drugačna dejstva in sicer da ji denarjane dolguje ona, ampak kulturno umetniško društvo, od katerega je plačilo dobila tudi Tomićeva. Mimogrede, Violeta Tomić je lastnica in ustanoviteljica Kulturnega umetniškega društva Avtonomno gledališče Lili Irt sodeč po izpisu poslovnega registra Slovenije pri Ajpesu.

 

Tomičeva: Rudanova razmišlja balkansko47

“Mislim, da je Rudanova naredila napako, ker je navajena, da dela drugače. Zgleda, da pač nekdo, ki živi južno od Kolpe, tega ne razume,” se odziva novopečena poslanka Violeta Tomič.

Violeta Tomič, članica Združene levice in poslanka v Državnem zboru, je znani hrvaški književnici in kolumnistki Vedrani Rudan, kot ta navaja v kolumni, za predstavo Kurba dolžna več kot 1.000 evrov.

Rudanova v kolumni pojasnjuje: “Slovenska igralka Violeta Tomič je v Sloveniji igrala v moji monodrami `Kurba`. Sporočila mi je, da mi dolguje prek tisoč evrov, vendar bi, da pridem do te vsote morala poklicati neko številko, se javiti njeni agenciji, ta agencija bi sprožila postopek, skratka kup birokracije. Zanimivo pa je, da so se vstopnice prodajale brez večjih formalnosti, ko pa je avtorju potrebno plačati njegov del, mora NATO rešiti problem.” Celotno kolumno lahko prebere na: Teta Violeta.

ustanovna-seja-058-jm.1409147662.jpg.o.600px.jpg

Tomičeva: Južno od Kolpe očitno ne razumejo

Za pojasnila smo prosili tudi poslanko Violeto Tomič, kot pravi, ji denarja ne dolguje ona, ampak kulturno umetniško društvo, od katerega je bila za svoje delo plačana tudi Tomičeva.

“Do plačila še ni prišlo, ker računi še niso bili izstavljeni. V Sloveniji se vse fakture plačujejo na podlagi izstavljenih računov, če kdo misli, da bomo plačevali na roko, razmišlja balkansko. Mislim, da je Rudanova naredila napako, ker je navajena, da dela drugače. Zgleda, da pač nekdo, ki živi južno od Kolpe, tega ne razume.

Rudanova ni pljunila samo mene, ampak tudi institucijo, prek katere delamo. Od marca naprej jo prosimo, naj sklene pogodbo z avtorsko agencijo. Imam dokumente, na katerih jo avtorska agencija poziva, naj samo podpiše pogodbo in bodo računi plačani. Ko je izvedela, da je agenciji potrebno plačati provizijo, tega ni želela podpisati.

Za urejanje stvari je potem imenovala svojega zastopnika, gospoda Hribarja, vendar je on sedaj na dopustu. Vmes so bile volitve, potem je bila Rudanova na Dunaju in na dopustu, potem sem bila na dopustu jaz, sedaj pa Rudanova pričakuje, da bomo vsi leteli in da bo vse narejeno takoj.

Predlagam sicer, da davkarija pogleda njeno delovanje do sedaj. Kot zgleda, da je bila navajena poslovati brez računa.”

Poslanka v tožbo

Sodeč po Facebook odzivu, bo Violeta Tomič pravico zaradi razžalitve iskala tudi na sodišču. »Drugače pa kaže, da bom naslednje leto RES odšla na dopust z njenim denarjem, kajti sledi ji odškodninska tožba,« je Tomičeva zapisala na Facebooku.