Članek
Postavni v poletje - od želje do izgubljenih kilogramov
Objavljeno Jul 02, 2015

Trije meseci akcije hujšanja Postavni v poletje so za nami. Predanost in vztrajnost sta bili skupni vsem kandidatkam, zato vam tokrat s ponosom predstavljamo dosežene rezultate.

Preberite tudi:
Preobrazba v prave modne zvezde

NatašaLeonidaAnjaTjaša in Saša, izvršna urednica revije Ženski svet, so v preteklih treh mesecih s pomočjo strokovnjakov, ustrezne prehrane, močne volje in preproste želje po kakovostnejšem življenju veliko in s trudom delale na sebi. Vsem je bila skupna želja po izgubi odvečnih kilogramov – in to so tudi dosegle. Celo več od tega, vsi smo v tem času doživeli korenito spremembo, tako osebnostno kot telesno. Raziskave dokazujejo, da moramo voditi aktiven življenjski slog, če želimo telesno težo dolgoročno znižati. Vendar se je tega treba lotiti pametno in z veliko mero potrpežljivosti, saj nakopičeni kilogrami in slabe navade ne bodo izginili čez noč, tako kot se tudi čez noč niso pojavile.

Ključna je prehrana

Gašper Grom, diplomirani dietetik in prehranski strokovnjak z več kot 20-letnimi izkušnjami ter lastnik podjetja Maxximum, je našim kandidatkam na začetku akcije sestavil oseben prehranski načrt po načelih LCHF prehranjevanja. In čeprav se je nekaterim kandidatkam takrat takšno prehranjevanje zdelo kot pravi izziv, so kmalu opazile pozitivne spremembe, zaradi katerih so bile še bolj odločne, da jim tokrat uspe. In še kako jim je!

Gašper pravi: „Odziv na nov način prehranjevanja je pri kandidatkah zelo raznolik, kar je popolnoma običajno in sem tega navajen pri delu s svojimi strankami. Ljudje se med seboj močno razlikujemo, pri čemer mislim predvsem na odziv na ogljikove hidrate, ki jih zaužijemo, in na uravnavanje krvnega sladkorja.  Ker je želja po ogljikovih hidratih in sladkem pri številnih zelo velika, je začetno obdobje prehoda na tako prehrano lahko težavno. Vendar v tem obdobju imajo osebe voljo in so pripravljene za sebe nekaj narediti, zato tako obdobje tudi lažje zdržijo. Kmalu pa prične želja po sladkih in škrobnatih živilih izginjati in pot do zdravja, več energije in motivacije je veliko lažja."

"Kako dolgo in težko je to obdobje, je zelo odvisno od posameznika, in to se je pokazalo tudi pri kandidatkah. Nekatere so že takoj po zamenjavi prehrane občutile sitost, imele veliko več energije, počutje se je izboljšalo, predvsem pa je popolnoma izginila želja po sladki in z ogljikovimi hidrati bogati prehrani. Pri teh je bila nadaljnja pot brez težav in njihova poročila so bila polna navdušenja nad dobrim počutjem in sitostjo. Po drugi strani pa so se nekatere kandidatke s težavo zadrževale, da ne bi posegle po hrani, ki ni bila predvidena na jedilniku. V svojih poročilih so omenjale prekrške, ko je bila želja nevzdržna. Je pa bilo tega sčasoma vedno manj. Na koncu so vse dosegle soliden rezultat, izgubile nekaj kilogramov, predvsem pa odpravile nebrzdano željo po predelani hrani in sladkorju. Glavno pa je, da se je izboljšalo njihovo počutje in povečala energija, kar jih bo dodatno spodbudilo, da bodo ostale aktivne tudi po koncu preobrazbe. Upam, da jim uspe,“ je še dodal Gašper Grom.

Kako je potekala vadba?

Alen Podgornik iz fitnesa Betnava pravi: „S puncami smo v treh mesecih dosegli zastavljene cilje, ki so bili vzljubiti redno vadbo, izboljšati počutje, spremeniti način življenja in ne nazadnje tudi razmišljanja. Redna telesna aktivnost naj bi predstavljala sprostitev in ne obveznost. Naučili smo se pravilne izvedbe vaj, ki naj bo puncam odlično izhodišče pri nadaljnjem obiskovanju fitnesa. Z redno vadbo se spremenil tudi odnos do zdrave pr ehrane, kar se obrestuje na dolgi rok. Enake cilje pomagamo doseči vsem našim strankam, pri tem pa poskrbimo, da se v našem fitnesu Betnava počutijo prijetno in sproščeno. Največje veselje je videti zadovoljne obraze, polne energije, ki z rednim treniranjem ubežijo vsakdanjemu stresu, obenem pa skrbijo za zdrav duh v zdravem telesu.“

V prostorih fitnesa Betnava je vadba vedno na vrhunski ravni.

Udobna oblačila

Kandidatke so na samem začetku akcije Postavni v poletje v dar prejele popoln komplet športnih oblačil blagovne znamke Under Armour, ki je naprodaj v trgovinah Hervis. Niti en trening ni minil brez udobnih oblačil, ki so poskrbela za to, da so med vadbo ostale suhe in telesna temperatura konstantna.

Pomagala so tudi prehranska dopolnila

Kandidatke so ves čas trajanja akcije uživale Fidimedovo prehransko dopolnilo z vitamini, minerali in 100 mg hialuronske kisline Perfect SKIN Hyaluron. Rezultati so več kot odlični! Videz kože in že na občutek bolj okrepljeno vezivno tkivo ter lepši ten so še dodatno poskrbeli za to, da so dekleta videti nekaj let mlajša, predvsem pa bolj sveža in polna energije. Pozitivnim učinkom kar ni videti konca, saj so opazile tudi izboljšan videz in bolj krepke lase in nohte.

FORMOLINE L112 POMAGA:
➜ zmanjšati prekomerno telesno težo,
➜ dolgoročno ohranjati telesno težo,
➜ zmanjševati absorpcijo holesterola iz hrane.

Voda, voda, voda!

Dekleta so ves čas akcije in na treningih v prostorih fitnesa Betnava pile negazirano naravno mineralno vodo Radensko Naturelle, ki je poskrbela, da so njihova telesa ostala hidrirana in tako pripravljena na vse športne izzive.

Tjaša: „Ni dneva, da me ne bi spremljala Radenska Naturelle.“
Anja: „S pršilom za obraz Radenska Naturelle poskrbim, da je moja koža vedno dobro navlažena. Uporabljam ga po športni aktivnosti, odstranjevanju ličil, sončenju in pri sončnih opeklinah, depilaciji in po britju ali kar tako, da se malo osvežim. Najbolje, da ga preizkusite tudi sami!“

Akcijo Postavni v poletje so omogočili

Fotografije: Davorin Volavšek, Tibor Golob