Članek
Prava poletna obleka za vašo postavo
Objavljeno Aug 03, 2015

Na kaj je treba paziti pri širših bokih in kako zakrijemo kako blazinico več na trebuhu? Naj vas naš kratek vodnik popelje v vroče poletje zapeljivih oblek.

Tip postave: široki boki

Stegna in boki so v primerjavi z vitkejšim zgornjim delom telesa močnejši, pas je običajno vitek. Poleg polne, okrogle zadnjice ta tip postave dopolnjuje raven trebuh in srednje oziroma velike prsi.

Lepo vam pristaja: Trik je v ravnovesju! Nekoliko širše boke izenačite s poudarjenim zgornjim delom telesa. Dovoljeno je vse: naborki, asimetrični izrezi ali vzorci. Vse, kar vaš lep zgornji del uravnovesi s v primerjavi močnejšim spodnjim delom telesa. Ozek stas poudarite s pasom, teliranimi kroji ali blazerji. Lepo padajoče obleke, ki jih v osrednjem delu združimo s pasom, zakrijejo blazinice na bokih. Poleg tega pa za odlično silhueto poskrbijo tudi obleke A-kroja.

Ni za vas: Na splošno se izogibajte oblekam, ki poudarijo boke ali v katerih zgornji del telesa deluje še vitkejši. Torej, nobenih volančkov ali drapiranja okoli bokov. Sijoči materiali, bleščice, streč in pletenje optično še dodajo volumen. Odsvetujemo tudi vodoravne črte, svetle barve in preveč vzorca okoli bokov.

Ti postave: deški

Androgeni tip odlikuje precej ravna postava. Značilnost oblike tega tipa je, da oseba nima izrazitega pasu, ima vitke noge in roke, majhne prsi in plosko zadnjico.

Lepo vam pristaja: Pričarajmo obline! In to bo uspelo z oblekami A-kroja, s tistim na preklop in pasovi, ki na pogled naredijo obliko peščene ure. Pogled preusmerite na vitke noge in roke ter nosite kratke obleke in tiste s kratkimi rokavi. Naborki, našitki in drapiranje plosko zadnjico in manjše prsi optično povečajo. Če imate nekoliko širša ramena, izberite v izrez, saj ta naredi vitkejšo silhueto.

Ni za vas: Izogibajte se oblekam v videzu XXL, saj postavo naredijo škatlasto. Enako velja za dolge, brezoblične pletene in oprijete obleke.

Tip postave: blazinice na trebuhu

V središču tega tipa postave je – si lahko mislite – majhen trebušček, ki je hkrati tudi najbolj težavni predel. Še sreča, da ga lahko brez težav zakrijemo.

Lepo vam pristaja: Lahkotno padajoče obleke lepo prikrijejo kakšno oblogo preveč. Optimalne so tudi obleke na preklop, ki so s strani drapirane ali imajo zakrivajoče naborke. Obleke v empire slogu, ki poudarijo vitek del pod prsmi, globoki izrezi in obleke A-kroja prav tako preusmerijo pozornost od trebuha oziroma ga nevsiljivo obdajo. Pas na zavezovanje pogled dvigne k zgornjemu delu telesa.

Ni za vas: Seveda vse tisto, kar poudari trebuh in doda volumen. Zelo oprijete obleke iz džersija ali streč materiala brez milosti pokažejo vsako maščobno oblogo.

Tip postave: majhna in drobna

Ste majhne in vitke postave in imate kratke noge.

Lepo vam pristaja: Ženstvene obleke, ki poudarijo obline. Visoki čevlji, črne nogavice in obleke, ki se končajo malo nad koleni, saj tako optično podaljšajo noge. Ženstveni materiali, kot so čipke ali svila, temu tipu še posebej lepo pristajajo.

Ni za vas: Škatlaste in brezoblične obleke majhne ženske tako rekoč kar pogoltnejo. Enako velja za bogate podloge na ramenih, naborke ali velik nakit.

Preberite tudi, kako določeni kroji oblek poudarijo vašo postavo!

Fotografija: Depositphotos