Članek
10 neverjetnih dejstev o seksu
Objavljeno Aug 07, 2015

Seks je ena najpopularnejših tem današnjega časa. Pa ste prepričani, da o njem res veste že vse?

Laž ima kratke noge

Osebi, ki vas spolno privlači, se boste veliko težje zlagali oziroma bo vaša laž veliko manj prepričljiva.

Zmagoviti klitoris

Ženska ima samo na klitorisu dvakrat več živčnih končičev, kot moški na celotnem penisu. Ni čudno torej, da mnogo žensk brez draženja ščegetavčka ne more doseči vrhunca.

Dolžina je pomembna

Kljub temu, da moški enostavneje dosežejo orgazem kot ženske, je pri slednjih vrhunec bolj intenziven. Ter traja dalj časa. V povprečju ženski orgazem traja 20 sekund, moški pa le 6.

Vzljubite svoje telo

Kakšen odnos imate do svojega telesa lahko vpliva na kakovost spolnih izkušenj. Raziskava, opravljena med debelimi ženskami, je namreč pokazala, da so tiste, ki so sprejele svoje telo, poročale o veliko boljšem spolnem življenju. Torej sprejmite in vzljubite svoje telo, saj je to lahko ključnega pomena za kvaliteto vaših spolnih odnosov.

Čevlji s peto krivi za nedoseganje orgazma

Če ne dosežete orgazma ali ta ni tako intenziven, kot je bil nekoč, morda niste krivi vi, niti vaš partner, temveč vaši najljubši čevlji! Nekatere priznane znamke čevljev svoje izdelke namreč oblikujejo tako, da je lok stopala podoben loku ženske medenice, ko ta doživlja orgazem. Pete ustvarijo krčenje medeničnega dna, kar je lahko problematično, saj se to med orgazmom ne more dodatno skrčiti.Preberite več

Ženska lahko zanosi tudi več dni po spolnem odnosu

Nekateri spermiji lahko v sluzi materničnega vratu preživijo tudi 5 do 8 dni po spolnem odnosu, preden oplodijo jajčece.

Orgazmi lahko vplivajo na žensko kreativnost

Raziskave so pokazale, da so ženske zaradi orgazmov lahko bolj samozavestne, produktivne in kreativne. In to je šele začetek kroga – ko so kreativne, ženske namreč dosegajo močnejše orgazme.

Količina seksa vpliva na pohotnost

Manj je več v primeru seksa ne drži - več kot seksate, bolj si ga boste želeli. Povprečna oseba je namreč najbolj pohotna takrat, ko ima največ spolnih odnosov.

Obsedeni z velikostjo

Po nekaterih podatkih skoraj polovica moških misli, da je njihov penis premajhen. Kljub temu pa je večina žensk popolnoma zadovoljnih z velikostjo partnerjevega uda.

Poželjivo človeštvo

Vsak dan se zgodi približno 100 milijonov spolnih odnosov. Mislimo, da človeštvo še ne bo kmalu izumrlo.

Fotografija: Depositphotos