Članek
Kaj pomeni vaša barva las?
Objavljeno Aug 10, 2015

Barva las je jasen znak ženskega karakterja in temperamenta. Ne glede na to, ali je blondinka, rjavolaska ali rdečelaska, je sodobna ženska samozavestna in barvo menjuje, ko si to zaželi.

Blond: seksi klasika

Skoraj 70 odstotkov moških priznava, da je njihova sanjska ženska blondinka. A resnica je, da niti vsaka deseta ženska nima takšne naravne barve las! Tako torej ni nenavadno, da prav ta odtenek zaseda prvo mesto med prodajanimi izdelki za nego las. Ženske s svetlimi lasmi imajo že stoletja določen imidž: veljajo za čutne, zapeljive in erotične, pa tudi kot čiste, otročje in naivne. A kliše neumne blondinke je že zdavnaj preživet in prav je tako. Blondinke celo veljajo za bolj verodostojne kot osebe z drugimi barvami las. Prav zaradi tega je veliko število televizijskih napovedovalk svetlolasih.

Medtem ko so črni lasje običajno bolj debeli in imajo čvrstejšo strukturo, je svetla griva bolj fine strukture. Svetli lasje so tako bolj  občutljivi kot na primer rjavi. Pogosto barvanje in urejanje obremenita lasno strukturo, zato so lasje videti slamnato in brez sijaja ter  potrebujejo posebno nego.

Rjava: moč in predrznost

Še ne dolgo nazaj so rjavi lasje lastnici povzročali prave preglavice, saj naj bi za rjavolaske veljajo, da so negotove in povprečne. Vendar temu prizemljenemu karakterju  danes pripisujejo pozitivne lastnosti, kot so odpornost na stres in vzdržljivost, ki imata v poklicni karieri veliko prednosti.  Dejansko so rjavolasci – gledano iz genetskega vidika – mešanci črnolasih in svetlolasih ljudi. Prav zaradi vmesnih odtenkov dobro negovani rjavi lasje nudijo posebno optično raznolikost. Sijoči lasje delujejo svetlo in prijazno. Pri spreminjajoči svetlobi ravno pri tej barvi najbolj izstopajo različni odtenki. In kdor s svojo rjavo barvo ni zadovoljen, jo z lahkoto posvetli ali potemni.

Rdeča: ognjemet barv

Okoli rdečelasih žensk se vrti mit zapeljive, skrivnostne in strastne ženske. Rdeča barva zahteva pogum, saj je signalni učinek te barve viden že od daleč. Zato ženske običajno svojo rdečo grivo nosijo s ponosom, barva pa še posebej lepo izstopa s toplimi, elegantnimi odtenki ličil in oblačil. Rdeči lasje imajo to slabost, da hitro pobledijo in postanejo mat, saj so barvni pigmenti izredno majhni in se jih pri pranju hitro spere iz las.

Fotografija: Depositphotos