Članek
Posnemite popoln selfie
Objavljeno Aug 10, 2015

Mladostniki, predsedniki, zvezdniki, dedki v domovih za ostarele ... danes vsi radi naredimo selfie. Ampak pozor! Za dobro fotografijo je treba upoštevati nekaj pravil!

Položaj
Ne fotografirajte se zgolj frontalno, eksperimentirajte z različnimi zornimi koti, tako boste prepoznali najboljše poteze obraza. Držite fotoaparat malce višje od glave, da bodo oči delovale večje, hkrati pa se boste izognili morebitnemu podbradku.

Pokažite nekaj novega
Če ste se odločili za selfie, da bi pokazali novo pričesko ali uhane, poskrbite, da boste fotografijo uredili tako, da bo glavni motiv izstopal.

Osredotočite se na eno stvar
Razmislite, kaj želite pokazati. Če imate lepe oči, ustnice ali lase, se odločite za en motiv in ga poudarite. Če želite poudariti ustnice, vedno vžge opazna šminka.

Pokažite zanimiv izraz
Z nasmehom ne morete zgrešiti! Eksperimentirajte z različnimi nasmeški, ampak hkrati pazite, da boste delovali pristno.

Fotografirajte celo telo
Odličen način, kako pokazati novo obleko ali izklesano postavo po dieti – slikajte v ogledalu. Pazite, da v ozadju ne bo navlake.

Poskusite z naravnim videzom
Če se pokažete z razkuštranimi lasmi in malo ličil, kot da ste ravno vstali iz postelje, boste sledilcem dali vtis, da jim zaupate. To je zelo zanimivo in seksi.

Fotografirajte čevlje
Nove čevlje pokažite tako, da bodo noge delovale vitkejše. Kamero usmerite naravnost navzdol, rob fotografije bi moral biti nekje na stegnih, blizu bokov. Ta kot bo noge optično podaljšal.

Ugotovite, kateri položaji niso več 'in'
Obstajajo položaji, ki so bile nekoč izredno priljubljeni, zdaj pa se jim smejimo. To so 'duck face', napenjanje mišic rok, pretvarjanje, da spite … Še vedno jih lahko uporabljate, vendar to storite z zavedanjem, da jih bodo drugi vzeli kot šalo.

Spoj elegance in tehnične popolnosti

Huawei P8 je novi pametni telefon, ki predstavlja popoln spoj tehnologije, elegantnega dizajna, učinkovitosti in revolucionarnih zmogljivosti fotografiranja tudi v slabo osvetljenih pogojih.

Huawei P8 je uvedel novo filozofijo oblikovanja kamere, ki predstavlja kombinacijo strojne opreme, programske opreme in lastnih algoritmov, ki uporabnikom pomagajo pri snemanju fotografij celo v najslabših pogojih osvetlitve. Tako lahko s funkcijo Light Painting Mode rišete s svetlobo, z Director Mode posnamete video z možnostjo sinhronizacije do še s tremi drugimi androidnimi napravam, s Perfect selfie pa mobilnik prepozna vaš obraz med množico ljudi in vas prikaže v najlepši možni luči.

Več na: Huawei Device Slovenia

S fotografijami do nagrade

Kako ohraniti spomine na lepe poletne dni? Tako, da povsod s seboj vzamemo mobilni telefon in posnamemo nešteto fotografij in videov! In tokrat ste za svoje spomine lahko nagrajeni.

Podarjamo vam 5-krat selfie stick in celoletno naročnino na Ženski svet!

Fotografije: Profimedia, PR