Članek
Pripravite kovčke kot profesionalka
Objavljeno Aug 12, 2015

Pakiranje je lahko pravi izziv, še posebej, če potujete z letalom in je količina vaše prtljage omejena. Naj vam ti triki olajšajo pripravo prtljage.

Popolna podoba vsak dan dopusta. Da z odvečnimi oblačili ne bi pretiravali, vse kose položite na posteljo in si ustvarite celotne videze. V kovček zložite le kose, ki jih lahko uporabite za več priložnosti in se skladajo z ostalimi.

Zvijte v svitke. Če verjamete ali ne, oblačila, zvita v svitke, bodo manj zmečkana, pa še prostor boste bolje izkoristili.

Ne pretiravajte s torbicami. Lep ovitek za ipad lahko uporabite kot šik večerno torbo, ročno prtljago pa kot torbo za na plažo. Majice in nakit položite v te torbe, da prihranite prostor.

Ko morate paziti na težo prtljage (pot z letalom), mislite večopravilno. Črn vrhnji del tankini kopalk uporabite namesto majice pod prozorno srajčko za večerni izhod. Kaftan je odličen kot plažno oblačilo, nosite pa ga lahko tudi kot vrhnji kos na oprijete kavbojke. Sarong uporabite na plaž ali kot ogrinjalo na sprehodu.

Pametni stylingi. Vzemite tri zgornje dele za vsak spodnji del oblačil. Imeli boste široko izbiro videzov, če boste vzeli s seboj več topov, saj nihče ne bo opazil, da že tretjič nosite iste črne hlače, če bo zgoraj vedno drugo oblačilo.

Mislite barvno.Delo in pakiranje si boste izredno olajšali, če izberete oblačila le treh barv (npr. bele, rumene in rjave). Kombinacij bo nešteto, kovčki pa lahki.

Manjše stvari stlačite v košarice nedrčkov, saj bodo tako obdržali obliko. Medprostor v prtljagi napolnite s perilom in nogavicami.

Izbrani modni dodatki. Navadna bombažna obleka za na plažo lahko postane večerna, če ji dodate vpadljivo ogrlico in čevlje s peto.

Omejite se na tri pare čevljev.Izberite obutev, ki jo lahko nosite za več priložnosti. Sandale s kovinskim leskom so primerne tako za na plažo kot na večerjo v restavracijo.

Si želite že več prostora v kovčku? Zaprite ga, postavite pokonci na tla, pustite nekaj minut, nato pa položite na posteljo in odprite – stvari se bodo premaknile in nastalo bo še nekaj dragocenih centimetrov za tisti par čevljev.

Fotografija: Depositphotos