Članek
Konec poletnih težav s kožo, 2. del
Objavljeno Aug 12, 2015

To je popoln vodnik po poletnih lepotnih težavah s kožo z dodanimi navodili in predlogi izbranih izdelkov za hitro in učinkovito nego.

Vaša poletna težava ...

... pozabili ste se povoskati in zdaj imate pravo strnišče.

Rešitev za vašo kožo: Pobriti se boste morali – idealen čas je večer, preden se odpravite na morje ali bazen (da zmanjšate strnišče in preprečite vrasle dlake). Tu je vaš načrt: 1. Oprhajte se s toplo vodo in paro, da zmehčate kožo. 2. Uporabite olje za britje (ki ne bo zamašilo britvice tako kot krema ali pena) in vedno svežo britvico za natančno britje. 3. Ne hitite, še posebej ne na zahtevnejših delih, kot so bikini, kolena in goleni. Prehitro in premočno britje lahko povzroči zareze, ki so videti še slabše kot strnišče. 4. Če imate težave z vraslimi dlačicami, na občutljive dele nanesite piling, ki bo kožo ohranil gladko in brez mozoljčkov.

... zaradi vadbe ste dobili akne na hrbtu.

Rešitev za vašo kožo: Obstoječe akne umirite s čistilom, ki vsebuje benzoil peroksid, ki deluje protibakterijsko (koža na hrbtu je debelejša kot ta na obrazu, zato pustite čistilo delovati 30 sekund, preden ga sperete, da odmašite pore). V prihodnje pa se mozoljem izognite tako, da se vedno po treningu ali ko se znojite, obrišete z robcem, ki je prepojen s salicilno kislino. Če je stanje res slabo, nanesite še odmerek emulzije proti nepravilnostim.

... vaše noge so polne modric, madežev in vidnih žilic.

Rešitev za vašo kožo: Za hiter popravek celostnega videza uporabite samoporjavitveni izdelek in upoštevajte zapovedi umetne polti: najprej telo umijte z nežnim pilingom, potem kremo za samoporjavitev nanesite od spodaj navzgor (da preprečite črte, ko se prepogibate) in na koncu predel komolcev, kolen in gležnjev obrišite z vlažno krpo. Če potrebujete takojšnji rezultat, uporabite tenirni sprej. Za dolgoročno rešitev, ko gre za žilice, razmislite o terapiji z laserjem, ki je zelo učinkovita.

... komarji so vas dobro popikali, zdaj pa vas vse srbi.

Rešitev za vašo kožo: Prvi korak: uprite se želji po praskanju – to vse samo poslabša. Drugi do četrti korak: pike očistite z milom in vodo, ohladite področje z ledeno kocko, da umirite vnetje, in vzemite antihistaminik. Še ena dobra ideja za olajšanje: uporabite zdravilni balzam za po piku ali si doma zamešajte dve žlici soda bikarbone z eno žlico tople vode, dokler ne dobite zmesi, podobne pasti, in jo nanesite na pike. Ko se posuši, jo sperite in po potrebi postopek ponovite. Za prekrivanje pikov uporabite rumenkast korektor, ki se popolnoma ujema z vašo poltjo kože. Naslednjič pa uporabite repelent (vedno preko kreme z ZF) vsaj 20 do 30 minut preden se odpravite na prosto.

... vaša stopala so neurejena.

Rešitev za vašo kožo: Poskusite to 10-minutno DIY čiščenje - stopala za 5 minut potopite v toplo kopel (dodajte pol skodelice mleka, ki pomaga omehčati trdo kožo), nato uporabite pilico za stopala iz nerjavečega jekla, s katero s podplatov, pet in prstov odstranite trdo kožo. Sperite z osvežilnim gelom za prhanje in zaključite z vlažilno kremo za noge. Za pedikuro, ki traja in traja, nohte pripravite z odstranjevalcem obnohtne kožice in se odločite za enega od mnogih sladolednih odtenkov laka za nohte, ki so modni to poletje.

Preberite tudi: Konec poletnih težav s kožo, 1. del

Fotografija: Depositphotos