Članek
Odlični poletni koktajli
Objavljeno Aug 12, 2015

Privoščite si nekoliko drugačno poletno osvežitev. Pripravite običajne koktajle na nov način in se prepustite novim čudovitim okusom.

Vsi recepti so prilagojeni za 1 kozarec.

Jabolčni mojito

V visokem kozarcu strite 9 metinih listov, da spustijo sok. Kozarec do ¾ napolnite z ledom in prelijte s 50 ml belega ruma, 75 ml jabolčnega soka ter 10 ml sveže stisnjenega limetinega soka. Okrasite z rezino jabolka in krhlji limete.

Ledeni čaj za odrasle

V vrč zlijte steklenico (750 ml) bourbon viskija (na primer Jim Beam) in dodajte 8 vrečic rooibos čaja. Pustite stati do 30 minut, nato pa vrečke odstranite. V mešalniku za koktajle zmešajte 45 ml prej pripravljenega viskija, 30 ml breskovega nektarja, 22 ml limoninega soka in 7 ml sirupa (v manjši posodi na srednji temperaturi segrevajte 1 skodelico sladkorja in 1 skodelico vode dokler se sladkor ne raztopi in ohladite). Pretresite in nalijte v kozarec, napolnjen z ledom. Okrasite z listi mete in 3 rezinami breskve.

Lubenična margarita

S preprezanim krheljem limone ali limete napravite krog po robu kozarca in posujte z grobo soljo. V mešalniku za koktajle zmešajte 45 ml tekile, 15 ml Aperola, 3 kocke lubenice, 22 ml limoninega soka in 15 ml agavinega sirupa. Premešajte in zlijte v okrogel kozarec čez kroglo ledu (potrebovali boste model). Košček lubenice pomočite v sol, prebodite z okrasno paličico in postavite čez rob kozarca.

Več poletnih koktajlov

Fotografija: Depositphotos