Članek
S kolebnico do odlične postave
Objavljeno Aug 18, 2015

V desetih minutah skakanja s kolebnico lahko poskrbite za enako kardio vadbo kot s 30 minut teka ali dvema setoma tenisa, hkrati pa okrepite tudi mišice in sklepe.

Pravilna izvedba

Izmerite primerno dolžino
Stopite na sredino vrvi in ročaje potegnite navzgor. Pri kolebnici prave dolžine, vam morajo ročaji segati do višine ramen. Če ste bolj izkušeni, lahko izberete krajšo vrv (ročaji naj segajo do podpazduh).

Pravilen prijem
Primite ročaj s palcem in kazalcem, nato pa oprimite še z ostalimi prsti, tako da je palec najvišje. Roki naj bosta sproščeni in v višini pasu vzporedni s tlemi. Iz te pozicije z zapestjem delajte majhne kroge (približno v velikosti kovanca za 2 €).

Lahkoten pristanek
Po vsakem skoku lahkotno pristanite na sprednjem delu stopala, pete naj med skoki tla le oplazijo.

Glejte naprej
Ne glejte v tla ali v svoja stopala, temveč se osredotočite na predmet pred vami v liniji oči.

Kurjenje kalorij

Pričnite z enim skokom naenkrat in na tem zgradite celotno vadbo. Ko boste pripravljeni, skačite tri minute v intervalih 20-ih skokov z vmesnimi kratkimi odmori. Ko boste zaporedoma lahko napravili 140 skokov, boste pripravljeni na neprekinjeno skakanje.
Poskusite tudi: štejte koliko poskokov lahko napravite v 30 sekundah in počivajte minuto. Nato napravite še štiri sete in pri vsakem poskusite izboljšati svoj najboljši rezultat.

Za napredne

Če želite povečati izziv, poiščite kolebnico s težjo vrvjo. Nikdar pa ne kupite ali uporabljajte kolebnice z utežmi v ročajih, saj s tem le brez učinka dodatno obremenite zapestja.

Fotografija: Depositphot