Sprostite se ob čokoladnih kolačkih s čudovito aromo dišeče kave in okrašenimi z masleno kavno kremo. Uživali boste med peko in pri jedi!
Za 12 kosov
170 g moke
1 žlička pecilnega praška
½ žličke sode bikarbone
ščep soli
40 g kakava v prahu
120 ml mleka
120 ml močne kave
1 žlička instantne kave
1 vanilijev sladkor
110 g masla
220 g sladkorja
1 jajce
Krema
250 g masla
350 g sladkorja v prahu
2 žlički instantne kave
2 žlički vroče vode
vaniljev izvleček
1. Skuhajte turško kavo in vanjo vmešajte še žličko instantne kave. Ohladite na sobno temperaturo. Pečico ogrejte na 180 °C. V skledi pomešajte moko, kakav, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol. Penasto stepite maslo in sladkor, dodajte mleko, jajce, kavo, vaniljev sladkor in pre mešajte. Postopoma dodajte moko in zmešajte le toliko, da se poenoti.
2. Pekač za mafine obložite s papirnatimi košaricami in jih do ¾ napolnite z zmesjo. Pecite 20 do 25 minut, dokler se po vrhu rahlo ne zapečejo. Ohladite.
3. Za kremo zmešajte kavo z dvema žličkama vroče vode. Z mešalnikom stepite maslo in sladkor v prahu gladko kremo (vsaj 10 minut). Primešajte še kavo. Za okrasitev uporabite vrečko z ustreznim nastavkom.
Fotografija: Depositphotos
Sep 23, 2015