Članek
GIBANJE ZLATA LIPA
Objavljeno Oct 09, 2015

ZLATA LIPA – Gibanje za vzpostavitev pravičnega družbeno-ekonomskega in socialnega sistema

UVODNE UGOTOVITVE

Časa za velike filozofije danes ni. Čeprav vemo, da bi bilo potrebno v najkrajšem možnem času obrniti na glavo delovanje celotne družbe, pa se hkrati zavedamo, da moramo biti v teh težkih časih čimbolj trdno prizemljeni na tleh.

To je namreč čas akcijskih načrtov in pogumnih dejanj. Iz najboljših bodo rastle nove pomembne zgodbe, morda tudi nove družbene paradigme.

Ljudje so se v času družbeno-moralnih in gospodarskih kriz zmerja samoorganizirali. Nič danes ne usmerja naše družbe bolj kot denar. In ker je današnja družba v takšnem razsulu in moralni bedi, lahko s pomočjo logike in intuicije trdimo, da je najpomembnejši krivec za takšno stanje denar, ki ga uporabljamo.

Zmeraj je bila uspešnost te samoorganizacije odvisna od vzporednega sistema izmenjave dobrin, torej od oblike in kvalitete menjalnega sredstva, neodvisnega od sistema in njegove izprijenosti.

Danes ni nič drugače. Če si želimo boljši jutri, bomo ljudje morali vzpostaviti legitimni in legalni vzporedni denarni sistem, ki bo temeljil na medsebojnem zaupanju in vseh ostalih pozitivnih človeških vrednotah.

Naša pobuda je torej Zlata lipa. Vzporedna denarna valuta, za katero lahko z gotovostjo trdimo, da je tudi edini pravi in legitimni denar, saj jo sestavljajo različne denominacije valutnega, čistega zlata.