Članek
Notranji dizajn hiše
Objavljeno Aug 22, 2019

Notranji dizajn hiše je pri načrtovanju vašega novega bivalnega objekta ena izmed pomembnih stvari, ki pa jo mnogi še vedno zanemarjajo. V kolikor načrtujete novo gradnjo se morate zavedati, da boste v notranjih prostorih svoje hiše najverjetneje živeli do konca svojega življenja. Vložek v kvalitetni notranji dizajn hiše je tako relativno nizka investicija, če upoštevamo dejstvo, da le to na nas vpliva praktično do konca našega življenja.

S klikom na notranji dizajn hiše v začetku našega članka se lahko pomaknete na našo spletno stran, kjer smo natančno poisali celoten postopek notranjega dizajna hiše. S pomočjo notranjega oblikovalca boste uredili svoj notranji videz hiše. Natančno boste načrtovali različne elemente, kot je naprimer postavitev pohištva, njegova barva, cena, materijal, ... osredotočili se boste tudi na poden, barvo sten in tal, ....

Notranji dizajn hiše

Notranji oblikovalec vam bo lahko s pomočjo svojega strokovnega znanja in praktičnih izkušenj pomagal pri pomembnih odločitvah. Notranji dizajn hiše pa je potrebno načrtovati še preden začnete z izdelavo načrta vaše hiše. V Sloveniji imamo nekaj podjetji, ki za vas poskrbijo s celostno storitvijo. V svojem podjetju imajo zaposlene različne profile oseb. Nekateri izmad njih se ukvarjajo zgolj z notranjim oblikovanjem, drugi pa z izdelavo načrtov. Znanje pri projektu združijo in izdelajo kvalitetni načrt.

Notranji dizajn hiše se začne z izdelavo tlorisa. Tako dobimo natančne mere vseh prostorov. S pomočjo pogovora med vami in strokovnjakom za notranji dizajn hiše boste določili osnovne karakteristike vašega doma. V fazi načrtovanja lahko vplivate do več kot 40 % celotne vrednosti projekta, zato je izredno pomembno, da sodelujete s strokovnjaki, ki imajo poleg dobrega stilskega okusa tudi znanje na področju izbire materijalov.

Slabosti izdelave notranjega dizajna hiše pravzaprav ni, če imate ob sebi prave strokovnjake. Pomembno je, da izberete obliko sodelovanja, kjer so celotni stroški znani v naprej. Pred začetkom izdelave morate določiti vrednost celotnega projekta, ki se ob delu ne spreminja. V kolikor cena ni v naprej določena, lahko stroški izredno hitro narastejo!

V prvi fazi načrtovanja se boste osredotočili na postavitev različnih elementov v ašem prostoru. Določili boste pozicijo omar, kuhinje, mize, stolov, tuš kabine, sedeže, televizije, kamina, ....

Notranji dizajn hiše boste v tej fazi oblikovalcu potrdili in nadaljevali z izbiro materijalov posameznih elementov. Določili boste želene barvne kombinacije vseh elementov in pridobili osvetlitveni načrt.

Delo notranjega dizajnerja se pri notranjemu dizajnu hiše na tej točki še ne ustavi. Po izdelavi natančnega načrta vseh notranjih elemnotov je potrebno načrt pretvoriti tudi v fizično stanje. V obseg dela je tako vključeno tudi iskanje izvajalcev in usklajevanje med njimi. Tudi na terenu je delo notranjega dizajnerja povezano s spremljanjem izvajalcev in zagotovitve pravilne izvedbe vašega načrta.

Delo notranjega oblikovalca pri notranjemu dizaju hiše se razlikuje od vsakega podjetja posebaj. Predlagamo vam, da se z izbranim podjetjem pred začetkom natančno pogovorite o vaših željah!

V kolikor želite pridobiti več informacij iz tega področja, si lahko s klikom na notranji dizajn hiše v začetku našega članka ogledate obsežen članek nešem blogu. Vabimo vas, da si ogledate tudi vse ostle naše članke iz področja notranjega oblikovalca.